Ανθρωπος των ρεκόρ ο Αϊλτον

Ανθρωπος των ρεκόρ ο Αϊλτον
Δεν είναι λίγοι αυτοί που τον έχουν κατά καιρούς χαρακτηρίσει χοντρούλη, κακό αθλητή και άλλα παρεμφερή. Ο Αϊλτον όμως έχει συνηθίσει να μιλάει με την απόδοση του μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Τι και αν ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Βέρντερ Βρέμης δεν αγωνίζεται σχεδόν ποτέ σε ολόκληρο παιχνίδι; Ο Αϊλτον με τα δυο τέρματα που πέτυχε το Σάββατο κόντρα στην Χέρτα έφτασε αισίως τα 18, σε ισάριθμες αγωνιστικές, στην φετινή Μπουντεσλίγκα, βάζοντας το όνομα του σε ένα κλειστό, επίλεκτο κλαμπ της ιστορίας.

Σε όλη την ιστορία της Μπουντεσλίγκα στις πρώτες 18 αγωνιστικές τόσα ή περισσότερα τέρματα είχαν πετύχει στο παρελθόν μόνο πέντε ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα έξι φορές το είχε καταφέρει ο θρύλος της Μπάγερν Γκερντ Μίλερ και από μια φορά έκαστος οι Ούβε Ζέλερ(Αμβούργο), Φραντς Μπρουγκ(Νυνεμβέργη), Πέτερ Μάιερ(Γκλάντμπαχ) και πιο πρόσφατα από όλους την περίοδο 77/78 ο Ντίτερ Μίλερ με την φανέλα της Κολονίας.

Το ενδιαφέρον με την περίπτωση του Αϊλτον είναι πως αν καταφέρει να συνεχίσει να σκοράρει 1 γκολ ανά αγώνα θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Μπουντεσλίγκα που θα σπάσει το φράγμα των 30 γκολ σε μια χρονιά μετά από περισσότερο από 25 χρόνια, κάτι που είχε καταφέρει τελευταίος ο Ντίτερ Μίλερ που αναφέραμε παραπάνω, με 34 γκολ συνολικά. Ωστόσο ο ρέκορντμαν όλων των εποχών για μια περίοδο είναι ο Γκερντ Μίλερ της Μπάγερν, που το 71/72 είχε διαλύσει τα αντίπαλα δίχτυα πετυχαίνοντας συνολικά 40 τέρματα, ενώ στην 18η αγωνιστική είχε πετύχει και αυτός 18, όσα τώρα και ο Αϊλτον.

Πάντως ο Βραζιλιάνος ήδη έχει σπάσει ένα ρεκόρ. Ποτέ ξανά στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα δεν σημείωσε ένα παίκτης τόσο συχνά το 1-0 σε μια αναμέτρηση, όσο ο Αϊλτον φέτος. Απέναντι στην Χέρτα το έκανε πράξη ήδη για 11η φορά…





News 24/7

24MEDIA NETWORK