"Αντίο" με περίπατο οι Ελπίδες

Η εθνική Ελλάδος των Ελπίδων επικράτησε με 3-0 της αντίστοιχης της Γεωργίας στη Νέα Σμύρνη και ολοκλήρωσε με χαμόγελα την προσπάθεια στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τα τελικά του οποίου αποκλείστηκε. Ικανοποίησαν τα νέα πρόσωπα, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος και Πλιάγκας τα γκολ.

"Αντίο" με περίπατο οι Ελπίδες

Η εθνική Ελλάδος των Ελπίδων επικράτησε με 3-0 της αντίστοιχης της Γεωργίας στη Νέα Σμύρνη και ολοκλήρωσε με χαμόγελα την προσπάθεια στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος από τα τελικά του οποίου είχε αποκλειστεί και μαθηματικά από το Σάββατο. Ικανοποίησαν τα νέα πρόσωπα, Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος και Πλιάγκας τα γκολ.

Η ελληνική ομάδα παρατάχθηκε με αρκετά νέα στελέχη, ενώ και οι Γεωργιανοί, απαλλαγμένοι εδώ και καιρό από το άγχος της πρόκρισης, είχαν αρκετούς παίκτες κάτω των 20 στην βασική σύνθεσή τους.

Οι παίκτες του Στέλιου Αποσπόρη όμως ήταν αυτοί που ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ και μάλιστα μόλις στο 4ο λεπτό. Ο Δημήτρης Πλιάγκας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Αλέξανδρος Τζιόλης δεν κατάφερε να πάρει τη κεφαλιά αλλά ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος καιροφυλακτούσε και με δυνατό βολέ από τα πέντε μέτρα δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 1-0.

Στέλιος Αποσπόρης: «Αυτό ήταν το τελευταίο παιχνίδι, χωρίς βαθμολογική σημασία, το οποίο είχε δύο όψεις. Αρχίσαμε δυνατά και πετύχαμε σχετικά νωρίς τα τρία γκολ. Αργότερα προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε αυτά που λέμε στις προπονήσεις. Το ΄χω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω ότι έχω εμπιστοσύνη σ΄ αυτά τα παιδιά. Σήμερα έβγαλαν κάποια καλά στοιχεία, έδειξαν υπομονή και σοβαρότητα. Θα πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά αν θέλουμε να φτιάξουμε τη μελλοντική Εθνική Ανδρών».

Κόμπα Τζορτζικασβίλι: «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα για τη νίκη. Ευχομαι να υπάρξουν στο μέλλον πολλές επιτυχίες. Η Ελλάδα έχει καλή ομάδα και γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Θέλω να ζητήσω συγνώμη για τη σημερινή μας εμφάνιση, αλλά υπάρχει εξήγηση. Αυτή τη στιγμή στη Γεωργία βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγών. Από τη βασική ομάδα δεν αγωνίστηκαν οκτώ παίκτες».

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα αλλά στο 19’, ο σκόρερ του πρώτου τέρματος και άσος του ΠΑΟΚ έγινε ο δημιουργός του 2-0. Σέντραρε από τα αριστερά, ο Αντώνης Πετρόπουλος του Χαϊδαρίου σηκώθηκε ψηλά και με δυνατή κεφαλιά ολοκλήρωσε άψογα την προσπάθεια του συμπαίκτη του. Το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο στο πρώτο εικοσάλεπτο αλλά δύο σουτ του Παναγιώτη Λαγού πέρασαν δίπλα από το δοκάρι της εστίας των Γεωργιανών.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, οΧριστοδουλόπουλος έφυγε από τα αριστερά, πέρασε τον προσωπικό αντίπαλό του αλλά αντί να πλασάρει προτίμησε να στρώσει για τον επερχόμενο Πλιάγκα, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει τη μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα, για να διαμορφώσει το 3-0.
Η εμφανής ανωτερότητα της Ελλάδος δεν επιβεβαιώθηκε με τέταρτο γκολ στο πρώτο μέρος, το τέλος του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες σε εκ διαμέτρου αντίθετη θέση.

Η επανάληψη άρχισε στο ίδιο μοτίβο, μόνο που στο πρώτο πεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χογιάβα, κάτι που έκανε το παιχνίδια να φαίνεται ακόμη περισσότερο τυπική διαδικασία.

Οι παίκτες του Αποσπόρη όμως σήκωσαν το πόδι από το γκάζι και αρκέστηκαν στα κεκτημένα. Αν και χάθηκαν ορισμένες καλές ευκαιρίες από τους Πετρόπουλο και Παππά, το σκορ παρέμεινε στα επίπεδα του 3-0.

Οι συνθέσεις
Ελλάδα: Ανδριόλας, Αραμπατζής, Καράμπελας (65' Μπαλάφας), Παπαδόπουλος, Παπαζαχαρίας, Λεοντίου, Τζιόλης (46' Γκαλίτσιος), Χριστοδουλόπουλος, Πετρόπουλος, Πλιάγκας (56' Παππάς), Λαγός.
Γεωργία: Τοτλάτζε, Καλάτζε, Ελμπακίτζε (46' Κοργκουασβίλι), Μεντλισβίλι, Πίπια, Ικέντι (22' Χογιάβα), Τσελίτζε, Λαπερασβίλι (55' Τομασβίλι) Τσιρικασβίλι, Γκβαντζάμπια, Γκοτσιρίτζε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK