Από αυτόν περιμένει περισσότερα ο Χάσι

Ποιος είναι ο παίκτης που βρίσκεται με τον Ολυμπιακό στο Ζέεφελντ και ακόμα δεν έχει πιάσει... υψηλές στροφές; Γιατί ο κόουτς των Πειραιωτών έχει απαιτήσεις από ένα βαρύ όνομα και ακόμα δεν έχει δει αυτά που περίμενε; Το Contra.gr έχει το ρεπορτάζ...

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΖΕΕΦΕΛΝΤ / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ(LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
olympiakos proetoimasia austria kasami EUROKINISSI SPORTS

Έξι μέρες βρίσκεται ο Ολυμπιακός στο Ζέεφελντ και η αλήθεια είναι πώς είναι η πρώτη φορά που σε μία προετοιμασία δεν είναι και τόσο πολύ ξεκάθαρα κάποια πράγματα.

Είναι τέτοιο το στυλ προπόνησης του Μπέσνικ Χάσι που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια κριτικής προς το πρόσωπο των ποδοσφαιριστών. Ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού δεν έχει καμία σχέση με τους προκατόχους του. Οι κλισέ τίτλοι στις ανταποκρίσεις των απεσταλμένων “τους έβγαλε τα συκώτια” ή “κατάπιαν χιλιόμετρα” που ήταν “copy paste”από προηγούμενες προετοιμασίες, πετάχτηκαν στο... καλάθι!

Ο Χάσι έχει τη δική του φιλοσοφία. Εκτιμάει ότι σε πρώτη φάση δεν πρέπει να τρέξει η ομάδα, δεν χρειάζεται να έχει κάποια ιδιαίτερη ένταση η προπόνηση ακόμα και στις ασκήσεις τακτικής. Ναι μεν το πρώτο στάδιο προετοιμασίας στο Ζέεφελντ είθισται να είναι για το “χτίσιμο” της φυσικής κατάστασης, ωστόσο, ο Κοσοβάρος τεχνικός έχει το δικό του σκεπτικό και δεν φαίνεται ότι θα το αλλάξει.

Οι στροφές στις προπονήσεις δεν είναι υψηλές, προτιμάει να πάει σε ένα πιο χαμηλό τέμπο και δίνει ξεκάθαρα την εντύπωση ότι το μυαλό του είναι στο πώς θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός όσο το δυνατόν πιο φρέσκος στα προκριματικά τουChampions League.Σίγουρα κρύβει κάποια ερωτηματικά για το πώς θα εμφανιστεί στο υπόλοιπο της σεζόν αν η ομάδα δεν έχει “τρέξει” στην προετοιμασία. Εκείνος όμως έχει το γενικότερο “πρόσταγμα” των προπονήσεων, εκείνος είναι ο... καπετάνιος του καραβιού που λέγεται “Ολυμπιακός” και εκείνος θεωρεί πώς στην παρούσα φάση δεν πρέπει να ζοριστούν οι παίκτες του.

Μέσα σε αυτό το εξαήμερο λοιπόν στο Ζέεφελντ, δεν μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τους νέους παίκτες. Ναι μεν από τους Σισέ, Ρισβάνη και Κούτρη, ο τελευταίος μοιάζει πιο έτοιμος, αλλά θα χρειαστεί να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο για να κερδίσει τη θέση του στο ρόστερ της ομάδας. Το ίδιο και τα άλλα δύο παιδιά που έπιασαν λιμάνι τούτο το καλοκαίρι...

Από τη στιγμή που ο Χάσι δεν έχει κάνει μία σειρά ασκήσεων που να μπορεί να βγει μία άκρη για την κατάσταση των παικτών, αναπόφευκτα η κριτική πάει με βασικό κριτήριο την διάθεση και την ορμή με την οποία ανέβηκαν στο Ζέεφελντ.

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

Ο Χάσι έχει απαιτήσεις απ' όλους. Ενδεχομένως από κάποιους να έχει και περισσότερες. Ένας από αυτούς είναι ο Κασάμι, ο οποίος αυτή τη φορά δεν πήγε ως “πρώτο βιολί” στην Αυστρία, αλλά για να αποδείξει ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Ο Ελβετός τους τελευταίους μήνες έριχνε γέφυρες προς Πειραιά. Μετά το ανεπιτυχές πέρασμά του από τη Νότιγχαμ, αναζητούσε μία δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό.

Με τα λίγα που έχουν φανεί στην προετοιμασία, ο Κασάμι θα πρέπει να προσπαθήσει κι άλλο. Το γεγονός ότι ο Χάσι τον πηγαίνει... καροτσάκι στις παρατηρήσεις, προφανώς κάτι σημαίνει.

Δεν έχει εξασφαλισμένη θέση ο Κασάμι στον Ολυμπιακό και αυτό το γνωρίζουν κι οι... πέτρες. Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Ελβετός δεν είναι στον κόσμο του όπως ήταν τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια.

Από την άλλη όμως δεν μπήκε και με την απαιτούμενη ορμή ενός ποδοσφαιριστή που υποτίθεται εδώ και τέσσερις μήνες έλεγε ότι αναζητάει μία δεύτερη ευκαιρία στον Ολυμπιακό. Τίποτα δεν είναι σίγουρο και όλοι κρίνονται. Ακόμα και ποδοσφαιριστές επιπέδου Κασάμι που σε άλλες εποχές η ενδεκάδα θα ξεκινούσε από αυτόν!

News 24/7

24MEDIA NETWORK