Από το Σαν Φρανσίσκο στην Βραζιλία με ένα φορτηγάκι του '55 (PHOTOS)

Η τρέλα του για το ποδόσφαιρο, αλλά κυρίως για τη ζωή τον οδήγησε στην απόφαση να κατηφορίσει από το Σαν Φρανσίσκο στην Βραζιλία με ένα φορτηγάκι του 1955 για να παρακολουθήσει τους αγώνες της Ολλανδίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Γνωρίστε τον Μπεν Ούντε Κάμφουις.

Από το Σαν Φρανσίσκο στην Βραζιλία με ένα φορτηγάκι του '55 (PHOTOS)

Αν απευθυνθείτε στο Google Maps, προκειμένου να αποσπάσετε πληροφορίες για τη διαδρομή Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ)-Σαλβαντόρ (Βραζιλία), θα λάβετε την εξής απάντηση: "Συγγνώμη, δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την απόσταση".

Η παραπάνω πρόταση δεν αποθάρρυνε τον Μπεν Ούντε Κάμφουις, ένα θερμό υποστηρικτή της εθνικής Ολλανδίας, το παρουσιαστικό του οποίου θυμίζει τον Χαλκ Χόγκαν, να "καβαλήσει" ένα πορτοκαλί φορτηγάκι Chevrolet του 1955 και να ξεκινήσει το ταξίδι της ζωής του με προορισμό τη χώρα του καφέ.

Από το Σαν Φρανσίσκο στην Βραζιλία με ένα φορτηγάκι του '55 (PHOTOS)

Ο Ολλανδός γίγας από το Σαν Φρανσίσκο

"Η όλη εμπειρία με έχει συνεπάρει. Όλα ξεκίνησαν πριν από τέσσερα χρόνια, όταν οι Ολλανδοί έχασαν στον τελικό από την Ισπανία. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που έκλαψα, η τρίτη φορά που χάσαμε στον τελικό. Ξέρεις κάτι; Οδηγώ το Old Nellie με προορισμό την Βραζιλία. Από τη στιγμή που οι Ολλανδοί δεν μπορούν να το πάρουν ενωμένοι είναι προτιμότερο να πάω μόνος μου!", είπε ο πανύψηλος 52χρονος σε δημοσιογράφο της ιστοσελίδας soccer.si.com που αποκάλυψε το θέμα.

Στις 15 Ιανουαρίου ο ήρωάς μας πήρε άδεια από την εργασία του (σ.σ. βοηθά παιδιά και ενήλικους με ειδικές ανάγκες), έβαλε μπροστά το φορτηγάκι και τράβηξε νότια, προς την Καλιφόρνια. Στη συνέχεια μπήκε σε ένα μεξικανικό φέρι που τον μετέφερε από την Λα Πας στην Μασατλάν, ενώ το ακούραστο Old Nellie πέρασε πλωτά στην Νότια Αμερική (από το Κολόν του Παναμά στην Καρταγκένα της Κολομβίας).

Από το Σαν Φρανσίσκο στην Βραζιλία με ένα φορτηγάκι του '55 (PHOTOS)

O πιστός σύντροφος του Κάμφουις

Ο φανατικός ποδοσφαιρόφιλος έστειλε e-mail την Πέμπτη το βράδυ, προκειμένου να ενημερώσει ότι έφτασε σώος και αβλαβής στην Μπραζίλια, την πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Σκοπός του είναι να φτάσει έγκαιρα στο Σαλβαντόρ για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της 13ης Ιουνίου με την Ισπανία. "Στις 7 Ιουνίου θα ήθελα να έχω απλώσει την αρίδα μου στην παραλία της Μπαΐα επειδή εκείνη την ημέρα έχω τα γενέθλιά μου", ευχήθηκε ο Κάμφουις.

Κατά τη διάρκεια της "μαραθώνιας" καθόδου, ο γίγας του Σαν Φρανσίσκο επισκέφθηκε αρκετά σχολεία, προκειμένου να κηρύξει σε μαθητές ότι το ποδόσφαιρο πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέσο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων. Επίσης δώρισε αρκετά ποδοσφαιρικά παπούτσια σε πόλεις και επέτρεψε σε εκατοντάδες κατοίκους να γράψουν το ονοματεπώνυμό τους στο Old Nellie, το οποίο είχε τροποποιηθεί έτσι ώστε ο Κάμφουις να περάσει λίγες ώρες ξεκούρασης.

Από το Σαν Φρανσίσκο στην Βραζιλία με ένα φορτηγάκι του '55 (PHOTOS)

Ένας πιτσιρικάς σηκώνει την κούπα πάνω στο Old Nellie

"Έρχονται δίπλα στο Nellie και φωνάζουν 'σταμάτα, σταμάτα'. Τους απαντώ 'όχι. δεν μπορώ γιατί αν σταματάω κάθε τρεις και λίγο δεν θα φτάσω ποτέ στην Βραζιλία", αποκάλυψε προ ολίγων ημερών ο Κάμφουις που βλέπει το ποδόσφαιρο σαν κάτι ιδιαίτερο: "Ξέρετε, είμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε όλοι μαζί στον ίδιο πλανήτη. Ελπίζω ότι μέσω του ποδοσφαίρου μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο".

Ο 52χρονος Ολλανδός επισκέφθηκε και διάφορα σημαντικά αξιοθέατα όπως το Μάτσου Πίτσου, αλλά τα κύρια πράγματα που θα θυμάται από αυτό το μακρινό ταξίδι είναι οι άνθρωποι που συνάντησε. "Στις ΗΠΑ όλοι σου λένε 'μην πας στο Μεξικό, θα σε σκοτώσουν, οι άνθρωποι είναι κακοί, μπλα μπλα μπλα'. Από τη μέρα, ωστόσο, που πάτησα το πόδι μου στο Μεξικό και καθ' όλη τη διάρκεια της διαδρομής αυτούς τους τέσσερις μήνες, διαπίστωσα ότι οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί. Με έχουν ταΐσει, με έχουν βοηθήσει, μου λένε 'έλα να μείνεις στο σπίτι μου".

Ερωτηθείς ποια θα είναι η τύχη του Old Nellie, όταν με το καλό φτάσει στο Σαλβαντόρ, ο Κάμφουις απάντησε: "Το αγαπούσα προτού καν αρχίσω το ταξίδι. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου. Έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να χαμογελάσουν. Επομένως, νομίζω θα το βάλω σε μία βάρκα και θα το μεταφέρω στην Μπέι Αρίνα. Εγώ θα επιστρέψω αεροπορικώς και στα μέσα Ιουλίου θα ξαναπάω στη δουλειά μου".

Από το Σαν Φρανσίσκο στην Βραζιλία με ένα φορτηγάκι του '55 (PHOTOS)

Η άλλη πλευρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η καλή...

News 24/7

24MEDIA NETWORK