"Απόδραση" για Μίλαν, θρίαμβος για Μάλαγα

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, μοιρασμένο ανά διαστήματα, η Μίλαν έφυγε με τους 3 βαθμούς της νίκης 3-2 από την Αγία Πετρούπολη με αντίπαλο τη Ζενίτ, για τη 2η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Champions League. Νέος θρίαμβος για Μάλαγα, η οποία με το 3-0 (και) επί της Άντερλεχτ παραμένει μόνη πρώτη στη βαθμολογία.

AC Milan players celebrate their goal against Zenit during their Champions League, Group C, soccer match, between AC Milan and Zenit St. Petersburg in St.Petersburg, Russia, Wednesday, Oct. 3, 2012. (AP Photo/Dmitry Lovetsky)
AC Milan players celebrate their goal against Zenit during their Champions League, Group C, soccer match, between AC Milan and Zenit St. Petersburg in St.Petersburg, Russia, Wednesday, Oct. 3, 2012. (AP Photo/Dmitry Lovetsky) AP

Ζενίτ-Μίλαν 2-3

(45' Χουλκ, 48' Σιρόκοφ - 13' Εμάνουελσον, 16' Ελ Σαραουί, 75' αυτ. Χούμποτσαν)

Όσοι παρακολούθησαν τη Μίλαν όλη τη φετινή σεζόν και την έβλεπαν και στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα στο "Πετρόβσκι" απέναντι στη Ζενίτ θα αναζητούσαν το... λάθος στη φωτογραφία. Μία Μίλαν στημένη σε 4-2-3-1, μία Μίλαν με ροή, με αρχή, μέση, τέλος και κυρίως με γκολ. Δύο μέσα σε 3 λεπτά, πρώτα στο 13' με φάουλ (και κόντρα) του Ούρμπι Εμάνουελσον και στη συνέχεια στο 16' με εξαιρετική ατομική ενέργεια του μόνιμου σκόρερ στα τελευταία ματς των "ροσονέρι", Στεφάν ελ Σαραουί (νεαρότερος σκόρερ της Μίλαν στο θεσμό, σε ηλικία 19 ετών και 342 ημερών).

Η Ζενίτ δεν είχε άλλα περιθώρια. Η κάμψη των τελευταίων 5 αγώνων έπρεπε να λάβει τέλος. Ο Ρομάν Σιρόκοφ κι ο Βίκτορ Φαϊζούλιν άρχισαν να "τρέχουν" τη μηχανή των Ρώσων κι έψαχναν σε κάθε ευκαιρία το Χουλκ. Ο Βραζιλιάνος δοκίμαζε συνεχώς την άμυνα των Ιταλών και τη βρήκε απροετοίμαστη αρκετές φορές. Ο Κρίστιαν Αμπιάτι κέρδισε τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης μόνο με τις επεμβάσεις του στο 1ο μέρος, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει τη μείωση στις καθυστερήσεις, από το Βραζιλιάνο.

Με την έναρξη του 2ου μέρους, οι "ροσονέρι" δέχθηκαν το 6ο φετινό τέρμα από "στημένη" φάση, με το Σιρόκοφ να ισοφαρίζει (μετά από λάθος έξοδο του Αμπιάτι σε κόρνερ). Το παιχνίδι έχασε λίγο από το ρυθμό, αλλά η Ζενίτ παρέμεινε στο προσκήνιο. Ο Κονσταντίν Ζιριάνοφ πέρασε στο ματς, βελτίωσε την ανάπτυξη των γηπεδούχων, αλλά στο 75ο λεπτό, μία άτυχη στιγμή του Τόμας Χούμποτσαν έδωσε εκ νέου προβάδισμα στη Μίλαν. Κάπου εκεί ανέλαβε ξανά δράση ο Αμπιάτι, που μία απίθανη επέμβαση σε σουτ του Αλεκσάντρ Ανιουκόφ κράτησε το 3-2 υπέρ των "ροσονέρι".

Ζενίτ: Μαλαφέεφ, Ανιουκόφ, Λόμπαερτς (88' Μπουχάροφ), Χούμποτσαν, Κρισίτο, Βίτσελ, Σιρόκοφ, Φαϊζούλιν (79' Κανουνίκοφ), Μπίστροφ (72' Ζιριάνοφ), Κερζάκοφ, Χουλκ

Μίλαν: Αμπιάτι, Αμπάτε, Μπονέρα, Σαπάτα, Αντονίνι, Μοντολίβο, Ντε Γιονγκ, Εμάνουελσον (64' Νοτσερίνο), Μπόατενγκ (80' Γέπες), Ελ Σαραουί, Κρκιτς (52' Πατσίνι)

Malaga's Portuguese midfielder Eliseu (R) celebrates with teammates after scoring against RSC Anderlecht during their Champions League football match at the Constant Vanden Stock Stadium on October 3, 2012 in Brussels. AFP PHOTO/JOHN THYS        (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/GettyImages)
Malaga's Portuguese midfielder Eliseu (R) celebrates with teammates after scoring against RSC Anderlecht during their Champions League football match at the Constant Vanden Stock Stadium on October 3, 2012 in Brussels. AFP PHOTO/JOHN THYS (Photo credit should read JOHN THYS/AFP/GettyImages) AFP/GETTY IMAGES

Άντερλεχτ-Μάλαγα 0-3

(45', 64' Ελιζέου, 57' πέν. Χοακίν)

Η Μάλαγα έφτασε σε 2η νίκη με 3-0, επί της Άντερλεχτ στο Βέλγιο αυτήν τη φορά κι έβαλε σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση από τον 3ο όμιλο του Champions League, όπου προπορεύεται μετά από 2 αγωνιστικές.

Εάν ο θρίαμβος κόντρα στη Ζενίτ αντιμετωπίστηκε με επιφύλαξη, η επιβλητική εμφάνιση των Ισπανών κόντρα στο "Κονστάντ Βαντέν Στοκ" έπεισε και τον πιο δύσπιστο ότι πρόκειται για ένα σύλλογο με αξιώσεις για σπουδαία πράγματα. Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο άνοιξαν το σκορ οι Ανδαλουσιάνοι, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ένα εκπληκτικό γυριστό του Ελιζέου έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους στο τέλος του 1ου ημιχρόνου κι ενώ είχαν δοκιμαστεί νωρίτερα τα αντανακλαστικά του Σίλβιο Πρότο σε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν να αντιτάξουν κάτι ιδιαίτερο και με τα "όπλα" τους (Μίλαν Γιοβάνοβιτς, Ντιομερσί Μποκάνι) σε ρηχά νερά, οι 3 βαθμοί περίμεναν τους παίκτες του Μανουέλ Πελεγκρίνι για να τους πάρουν. Το πέναλτι του Χοακίν Σάντσεθ στο 57' και η καταπληκτική λόμπα του Ελιζέου στο 64' έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενούμενων, που εκτός των άλλων, έσπασαν κι ένα "στοιχειωμένο" ρεκόρ της Ρεάλ Μαδρίτης, αφού έγιναν η ισπανική ομάδα που διατήρησε για περισσότερο χρόνο ανέπαφη την εστία της στο ντεμπούτο της στο θεσμό, μετά τους "μερέγκες" και τα 293 λεπτά του 1955-1956.

Άντερλεχτ: Πρότο, Ζιλέ, Βασιλέβσκι, Νούιτινκ, Ντεσχάχτ, Μπίλια, Κουγιατέ, Μπρούνο (46' Κλιέσταν), Κανού, Γιοβάνοβιτς (59' Γιακοβένκο), Μποκάνι

Μάλαγα: Καμπαγέρο, Γκάμεθ, Ντεμιτσέλις, Ουέλιγκτον, Μονρεάλ, Καμάτσο, Χοακίν (74' Ντούντα), Ίσκο (81' Φερνάντες), Πορτίγιο, Ελισέου, Σαβιόλα (66' Σάντα Κρους)

News 24/7

24MEDIA NETWORK