Άρης ο 2ος καλύτερος, η κατάρα του Ολυμπιακού και η επιλογή της ΑΕΚ

Ο Άρης απέδειξε γιατί είναι η 2η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να χάνει από τραυματισμούς και όχι από αντιπάλους, ενώ η ΑΕΚ πέφτει θύμα των επιλογών της για ακόμα μια φορά.

Άρης ο 2ος καλύτερος, η κατάρα του Ολυμπιακού και η επιλογή της ΑΕΚ
EUROKINISSI SPORTS

Η αυλαία της κανονικής διάρκειας της φετινής Super League Interwetten έπεσε. Ο Άρης ήταν ο κερδισμένος της 26ης αγωνιστικής, αφού με τη νίκη του επί του ΟΦΗ εδραιώθηκε στη 2η θέση ενόψει των πλέι οφ. Αντιθέτως, η ΑΕΚ ήταν η χαμένη σε δύο επίπεδα, τόσο στον Βόλο όσο και στην κούρσα του ευρωπαϊκού 'εισιτηρίου'. Ο Ολυμπιακός, λειτουργώντας σε διαφορετικό επίπεδο, έχασε αν και νίκησε την ΑΕΛ.

Άρης-ΟΦΗ 1-0 (6' Μήτρογλου)

  • Στα πρώτα 122 λεπτά συμμετοχής στην επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στη Super League Interwetten πρόλαβε να πετύχει δύο γκολ. Όχι άσχημα για έναν ποδοσφαιριστή που είχε να σκοράρει 1,5 χρόνο και είχε να παίξει περίπου ένα χρόνο. Ο εδώ και λίγες μέρες 33 ετών επιθετικός του Άρη, όμως, δεν χάρηκε τόσο το γκολ που πέτυχε στο 6' κόντρα στον ΟΦΗ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', αφού τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 22ο λεπτό.
  • Το τελικό 1-0 αποτελεί 'μαγική' εικόνα, αφού ο Άρης άρχισε να χάνει ευκαιρίες για το 2-0 ένα λεπτό έπειτα από το γκολ του Μήτρογλου! Ο Ζάντε Σίλβα είχε δοκάρι, ενώ οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν μέχρι τα μέσα του 2ου μέρους, απέναντι στον ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια που δεν είχε διαφορά από εκείνο του Γιώργου Σίμου στην (κακή) εικόνα και στο (άσχημο) αποτέλεσμα. Η περσινή μονομαχία των δύο ομάδων αφορούσε την έκπληξη της σεζόν και συνεχίστηκε και στα πλέι οφ. Φέτος, οι 'κίτρινοι' είναι η 2η καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και οι Κρητικοί κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό.

ΑΕΛ-Ολυμπιακός 1-3 (87' Νούνιτς - 33' πέν. Χασάν, 55' Ανδρούτσος, 80' Ελ Αραμπί)

  • Όταν η καλύτερη ομάδα της κατηγορίας συναντά τη χειρότερη και ανάμεσα από δύο σημαντικούς ευρωπαϊκούς αγώνες, τότε το ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα (της καλύτερης ομάδας) πάει περίπατο. Όχι και τα όσα συμβαίνουν στον αγώνα, όμως. Διότι όπως ο Ολυμπιακός τις τελευταίες μέρες έπρεπε να μάθει να αγωνίζεται χωρίς στόπερ, κινδυνεύει να πάθει το ίδιο και στα σέντερ φορ! Ο Αχμέντ Χασάν πήρε τη 'σκυτάλη' από τον Γιουσέφ ελ Αραμπί στη βασική ενδεκάδα και στο 33' κέρδισε πέναλτι που μετέτρεψε στο 8ο φετινό τέρμα του στο πρωτάθλημα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Μασούρα, αφού αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν αμφισβητήθηκε και επιβεβαιώθηκε από το τελικό 3-1 επί της ΑΕΛ, αλλά το ίδιο συνέβη και με την... κατάρα τραυματισμών των 'ερυθρολεύκων'.
  • Με έναν τραυματισμό, η λέξη κατάρα θα μπορούσε να είναι υπερβολική. Με δεύτερο; Ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε την απόφαση να ρίξει τον Ματιέ Βαλμπουενά στο ματς στο 82ο λεπτό κι ενώ το σκορ ήταν 3-0 από τα γκολ του Θανάση Ανδρούτσου και Ελ Αραμπί (που μπήκε στο 63' και σκόραρε για 19η φορά φέτος). Σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ από τον Μάρκο Νούνιτς και ο Βαλμπουενά έκλεισε το ματς με ενοχλήσεις στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Βόλος-ΑΕΚ 1-0 (45+3' πέν. Δουβίκας)

  • Ο Μάριος Μιτάι είναι ένας αριστερός μπακ 17,5 ετών, ο οποίος αναγκάστηκε να πάρει φανέλα βασικού λόγω της κάκιστης σεζόν του Εμανουέλ Ινσούα και των τραυματισμών του Έλντερ Λόπες. Στις καθυστερήσεις του 2ου μέρους, ο Αλβανός ποδοσφαιριστής έκανε ό,τι κάθε παίκτης της ηλικίας του: ένα μαρκάρισμα απειρίας, που σφυρίχθηκε πέναλτι υπέρ του Βόλου. Με τον 18χρονο Ζίγκα Λάτσι δίπλα του ως αριστερό στόπερ να μην μπορεί να του προσφέρει από τη δική του εμπειρία, ο Μιτάι επιβεβαίωσε ότι χρειάζεται ακόμα παιχνίδια στα πόδια του για να παίρνει τις σωστές αποφάσεις ανά περίσταση. Παιχνίδια που είχαν οι ηλικίας... 30-φεύγα αριστεροί μπακ της ΑΕΚ, αλλά δεν τα αξιοποίησαν. Αυτή είναι η πραγματικότητα με την οποία πρέπει να ζήσει η Ένωση στα πλέι οφ, η οποία επέλεξε να αποδεχθεί αυτά τα λάθη, παρά την κάκιστη απόδοση των πιο έμπειρων παικτών της στα μπακ ή στα στόπερ και στο τέρμα.
  • Σε ηλικία 21 ετών, ο Τάσος Δουβίκας αναδείχθηκε 2ος σκόρερ της Super League Interwetten. Το πέναλτι που κέρδισε ο Βόλος στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους μετατράπηκε σε γκολ από τον Έλληνα επιθετικό. Μόλις 3 από αυτά τα γκολ προήλθαν από εκτελέσεις πέναλτι, κάτι που δείχνει ότι ο Δουβίκας διαθέτει πλουραλισμό στο σκοράρισμα. Χάρη (και) σε αυτόν, οι Θεσσαλοί νίκησαν για 2η φορά τους 'κιτρινόμαυρους' μέσα σε μια εβδομάδα, ύστερα από το 1-0 του κυπέλλου, κλείνοντας αξιοπρεπώς την κανονική διάρκεια της σεζόν, στην 7η θέση.


News 24/7

24MEDIA NETWORK