Άρης-Βόλος: Ο Μπερτόγλιο έσωσε τον Σίλβα από τις τύψεις

Όσο ο Ζάντε Σίλβα έχανε ευκαιρίες, το γκολ του Σάσα έδινε προβάδισμα στον Άρη αλλά διατηρούσε την αγωνία της ισοφάρισης. Ο Μπερτόγλιο φρόντισε να διώξει αυτό το σενάριο αλλά και τις τύψεις που θα προκαλούσε στον Πορτογάλο εξτρέμ.

Ο Μπερτόγλιο πανηγυρίζει το γκολ του στο 2-0 του Άρη επί του Βόλου στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 07/01/2021
Ο Μπερτόγλιο πανηγυρίζει το γκολ του στο 2-0 του Άρη επί του Βόλου στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', για την 15η αγ. της Super League Interwetten | 07/01/2021 EUROKINISSI SPORTS

Με τη λογική πως όλοι δικαιούνται μια 'στραβή', ο Άρης έκανε την δική του στην εκτός έδρας ήττα με 2-0 από τη Λαμία. Φιλοξενώντας τον Βόλο στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για την 15η αγωνιστική της Super League Interwetten, δύσκολα θα βλέπαμε το ίδιο έργο. Αυτή τη φορά ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν πρόβλημα για τους παίκτες του Άκη Μάντζιου και ο Αμρ Ουάρντα δεν βρισκόταν στην αντίπερα όχθη, μειώνοντας στο ελάχιστο τους πονοκεφάλους για την άμυνα των 'κιτρίνων'.

Σε χρονικό σημείο που δεν συνηθίζει, ο Άρης πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Νωρίς, πριν συμπληρωθούν 20 λεπτά αγώνα. Ο Γκανέα είδε την κίνηση του Σάσα στην πίσω ζώνη και ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε με το αριστερό για το 1-0. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, το ερώτημα ήταν αν ο Βόλος μπορούσε πια να κολυμπήσει κόντρα στο ρεύμα.

Η απάντηση θα είχε δοθεί σχετικά γρήγορα, αν ο Ζάντε Σίλβα δεν τα έκανε όλα σωστά εκτός από το να βρει στόχο. Το σλάλομ του 23χρονου εξτρέμ στο πρώτο μέρος δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς πλάναρε σωστά το σώμα του και πλάσαρε αλλά ατύχησε για λίγα εκατοστά. Το ίδιο συνέβη και στο 51', όταν ο Πορτογάλος έφυγε σε τετ-α-τετ από κάθετη του Ματίγια, έγειρε σωστά το κορμί του, πλάσαρε αλλά αστόχησε.

Όσο το 1-0 παρέμενε στο 'Κλεάνθης Βικελίδης', ήταν υπαρκτός και ο κίνδυνος της ισοφάρισης. Μπορεί ο Βόλος χωρίς τον Ουάρντα να έμοιαζε με... σβώλος δημιουργικά, αλλά ένα λάθος, ένα στημένο, μια στραβοκλωτσιά μπορούσε να κάνει την ζημιά στους γηπεδούχους, βυθίζοντας στις τύψεις τον Ζάντε Σίλβα. Δεν ήταν ο μόνος που είχε χάσει ευκαιρίες να 'καθαρίσει' το ματς, αλλά είχε τις πλέον χαρακτηριστικές. Εντέλει δεν χρειάστηκε κανείς να μπει σε αυτή τη διαδικασία.

Ο Μπερτόγλιο έπιασε τον Γκάμα στην κορυφή των σκόρερ του Άρη και με το πέμπτο φετινό του τέρμα σημείωσε το 2-0 στο 81', βάζοντας το ματς για ύπνο. Ούτως ή άλλως η άμυνα του Άρη δεν είχε όρεξη για αστεία και επιβεβαίωσε γιατί θεωρείται ανάμεσα στις καλύτερες του φετινού πρωταθλήματος. Μια τελική είχε ο Βόλος σε ολόκληρο το 90λεπτο και αυτή όχι στο στόχο, επομένως από τη στιγμή που το προβάδισμα των γηπεδούχων διπλασιάστηκε, δεν υπήρχε περίπτωση να ανατραπεί το σκηνικό.

Ο Άρης θα είναι μόνος στην 2η θέση και μετά το πέρας της αγωνιστικής, ο Βόλος έμεινε εντός 6άδας αλλά με κολλημένους στο σβέρκο του τους ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης. Και η μάχη συνεχίζεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK