Ασπρόμαυρη λύτρωση από την... άσπρη βούλα!

Λίγα 24ωρα μετά την υπερπροσπάθεια στην έδρα της Μπενφίκα και ενόψει της ρεβάνς-πρόκλησης με τους Ίβηρες, ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε πολύ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στη κατάμεστη Τούμπα και χρειάστηκε ένα πέναλτι, που αμφισβητήθηκε έντονα, για να ανοίξει το σκορ και να υποτάξει τους άκρως μαχητικούς Αρκάδες.

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Στο Champions League είναι η δόξα, τα λεφτά και η φήμη και εκεί ο ΠΑΟΚ τα πηγαίνει εξαιρετικά αν λάβει κανείς υπόψη του τις προκρίσεις με Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας αλλά και το 1-1 στην έδρα της Μπενφίκα που τον κάνει να ονειρεύεται το... σεντόνι, όμως ο μεγάλος στόχος για τον "Δικέφαλο" είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και στο πρώτο του βήμα λίγο έλειψε να στραβοπατήσει.

Θέλετε το άγχος της πρεμιέρας; Θέλετε την παρουσία της Μπενφίκα στα μυαλά των Λουτσέσκου; Θέλετε πως ο Αστέρας του Σάββα Παντελίδη έδειξε από πέρυσι πως αποτελεί μία από τις πιο καλοδουλεμένες, σοβαρές, αξιόμαχες και δυσκολοκατάβλητες ομάδες της Super League;

Ενώστε όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ και θα αντιληφθείτε για ποιο λόγο ο ΠΑΟΚ ίδρωσε και υπέφερε μέχρι να έρθει το τελικό σφύριγμα και να πανηγυρίσει το τρίποντο απέναντι στους Αρκάδες. Στο πρώτο μέρος ήταν αρκετά καλός και δημιουργικός, έχοντας πολλή ώρα τη μπάλα στα πόδια του (73% η κατοχή) και απειλώντας με τους κεφάτους Ουάρντα και Ζαμπά όμως σταμάτησε πάνω στον... Παπαδόπουλο.

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο κίπερ του Αστέρα ήταν σταθερότατος και είχε δύο εκπληκτικές επεμβάσεις, στο 8' σε σουτ του Ζαμπά μέσα από την περιοχή και στο 28' σε τρομερή κεφαλιά του Σάκχοφ. Και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασε εξαιρετικά, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0 και το άγχος να παρατείνεται για τους γηπεδούχους.

Για να φτάσουμε στο 57ο λεπτό, στη φάση που καθόρισε το παιχνίδι, με τον Πρίγιοβιτς να κάνει κίνηση στο χώρο για να φτάσει πρώτος στη μπάλα σε κάθετη μπαλιά και να πέφτει πάνω στα χέρια του Παπαδόπουλου που είχε βγει για να του κλείσει το οπτικό πεδίο. Ο διαιτητής Κουτσιαύτης είδε επαφή και έδωσε πέναλτι, με τον Σέρβο πάντως να έχει αρχίσει να πέφτει προτού βρει τον Έλληνα κίπερ και ουσιαστικά να "κερδίζει" το πέναλτι.

ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Ο ίδιος το εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως αντιμετώπισε δυσκολίες στη συνέχεια να κρατήσει το σκορ αφού ο Αστέρας βγήκε από την περιοχή του και απείλησε, χωρίς πάντως να καταφέρει να βρει το πολυπόθητο γκολ.

Έστω και δύσκολα, από τη στιγμή που στο δεύτερο μέρος δεν ήταν καλός και έβγαλε κούραση (11-10 οι τελικές φάσεις), ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα (στο οποίο άρχισε με -2 βαθμούς) και πλέον ετοιμάζεται για ένα μεγάλο ματς για αυτόν καθώς απέναντι στη Μπενφίκα έχει την ευκαιρία να μπει στους ομίλους του UCL για πρώτη φορά στην ιστορία του!

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Κάνιας (74' Βέρνμπλουμ), Ζαμπά (68' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (82' Ακπόμ)

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46' Κυριακόπουλος), Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ Μαρτίνεθ (79' Δουβίκας), Ιγκλέσιας, Μουνάφομ Βαλιέντε, Καλτσάς, Τσιλιανίδης (88' Ρόλε), Μανιάς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK