Αστέρας-ΑΕΚ: Με τον Λιβάγια στα 'κάγκελα'

Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη-θρίλερ στην Τρίπολη επί του Αστέρα με 3-2, με τον Νταβίντ Σιμάο να σκοράρει στις καθυστερήσεις και τον Μάρκο Λιβάγια να πανηγυρίζει στα κάγκελα, σε ένα βράδυ που οι 'κιτρινόμαυροι' έδειξαν ότι έχουν κάνει το restart για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για τη Super League 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για τη Super League 2019-2020 στο 'Θεόδωρος Κολοκοτρώνης', Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019 EUROKINISSI SPORTS/ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ

Τα απανωτά σοκ με Τραμπζονσπόρ και Ξάνθη στο ΟΑΚΑ ξεπεράστηκαν σε μεγάλο βαθμό μετά από τη νίκη στην Τουρκία, ακόμα κι αν δεν ήρθε η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Η ΑΕΚ την Πέμπτη έδειξε ότι υπάρχει μέλλον κι ένα καλύτερο αύριο, αλλά αναζητούσε τη διάρκεια και φυσικά τον άνθρωπο που θα τον καθοδηγήσει στο υπόλοιπο της σεζόν. Αυτός δεν είναι ο Νίκος Κωστένογλου, που παραμένει υπηρεσιακός, αλλά αυτός που θα βρει ο Ίλια Ίβιτς, παρά τη νίκη 3-2 επί του Αστέρα στην Τρίπολη. Μέχρι τότε, η ΑΕΚ πορεύεται στις εγχώριες διοργανώσεις επιζητώντας το come back.

Στην αρκαδική πρωτεύουσα, το come back έγινε θρίλερ. Ο Αστέρας σκόραρε στο 3ο λεπτό με τον Λουίς Φερνάντεθ στην πρώτη φάση και έβαλε δύσκολα στους 'κιτρινόμαυρους'. Η πίεση ασφυκτική εξ αρχής, η αρκαδική ομάδα στη θέση του οδηγού, το γρήγορο γκολ 'γεννούσε' σενάρια για χορταστική αναμέτρηση.

Η ΑΕΚ κατάφερε να το φέρει τούμπα μέχρι την ανάπαυλα. Όχι το σκορ, αλλά την εικόνα. Ο Νέλσον Ολιβέιρα ανέλαβε δράση και τα έκανε όλα, 'έγραψε' ακόμα και τραυματισμό, αποχωρώντας στις καθυστερήσεις για να περάσει ως αλλαγή ο Χρήστος Αλμπάνης. Πριν αποχωρήσει ο Πορτογάλος, είχε ισοφαρίσει στο 15' και αποτελούσε μόνιμη πηγή κινδύνων για τους γηπεδούχους. Είτε στη δημιουργία είτε στην εκτέλεση. Το κακό για την ΑΕΚ ήταν διπλό. Με αναγκαστική αλλαγή άρχισε και στο 2ο μέρος, με τον τραυματία Κώστα Γαλανόπουλο να αφήνει τη θέση του στον Σιμάο.

Ο Αλμπάνης έπαθε Ολιβέιρα

Το καλό ήταν ότι ο Αλμπάνης αντικατέστησε επάξια τον Πορτογάλο και διατήρησε το ίδιο επίπεδο της ΑΕΚ στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, βοηθώντας στην ανάπτυξη και στη δημιουργία. Οι 'κιτρινόμαυροι' έβγαζαν συνεργασίες και έχαναν ευκαιρίες (σημαντικότερη αυτή του Ντανιέλε Βέρντε σε χαμένο τετ α τετ) και τελικά βρήκαν το γκολ, όταν ο Λιβάγια έγινε... Ντέμης Νικολαΐδης. Ο Κροάτης φορ ήταν ο εκτελεστής (ο Αλμπάνης ο δημιουργός) και ο πανηγυρισμός στα κάγκελα μαζί με τους οπαδούς της ΑΕΚ ήταν μία εικόνα βγαλμένη από τα τέλη των 90s.

Βέβαια, η εικόνα του αγώνα ήταν βγαλμένη από την... κλασική ΑΕΚ που ξέρει πώς να 'αυτοκτονεί', αφού η ανωτερότητά της στον αγωνιστικό χώρο δεν της έδινε το προβάδισμα. Τέσσερα λεπτά μετά από το 1-2, στο 73', ήρθε η ισοφάριση των γηπεδούχων με το εύστοχο πέναλτι του Χερόνιμο Μπαράλες, η παράβαση του οποίου δεν χρειάστηκε VAR. Ο Αστέρας είχε ποσοστά... μπάσκετ μετρώντας 2 γκολ με 1,5 τελική προσπάθεια.

Η Ένωση πήρε τελικά τη νίκη με το γκολ του Σιμάο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Δύο παίκτες (Σιμάο-Αλμπάνης) που μπήκαν ως αλλαγή και διαφοροποίησαν την ιστορία της αναμέτρησης, με πολλαπλά κέρδη για την ομάδα του Κωστένογλου. Το διπλό, η πρώτη νίκη, οι πρώτοι 3 βαθμοί, ο πανηγυρισμός του Λιβάγια συνθέτουν εικόνες μίας ΑΕΚ που έχει ικανότητες, έχει δυναμική και πλέον έχει και το μομέντουμ. Έναν καλό προπονητή χρειάζεται για να 'σβήσει' μια και καλή την προβληματική αρχή της στη σεζόν.

Θα κατακτήσει η Γιουβέντους το Champions League; Το Pod-όσφαιρο έχει την απάντηση:


News 24/7

24MEDIA NETWORK