Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 1-3

Με τον Μπεργκ και τους Κλωναρίδη σε μεγάλα κέφια και τον Καπίνο σε μεγάλες επεμβάσεις, ο Παναθηναϊκός πέρασε αεράτος από την Τρίπολη (3-1 τον Αστέρα) και ανέβηκε μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ της Super League.

Αστέρας Τρ.-Παναθηναϊκός 1-3

TO LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εικόνα αγώνα:

Ο Μπεργκ δημιουργούσε, ο Καπίνο έσωζε και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 2-0 στο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης. Ο αγώνας είχε ρυθμό από τα πρώτα λεπτά, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και ο Αστέρας δημιούργησε τις πρώτες ευκαιρίες για να προηγηθεί.

Η αναμέτρηση στην Τρίπολη ήταν η καλύτερη από όσες έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα στα πλέι οφ. Τόσο ο Αστέρας όσο φυσικά και ο Παναθηναϊκός, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να παίξουν επιθετικά.

Οι δύο ομάδες έκαναν από μία αναγκαστική αλλαγή. Ο Κοντοές τραυματίστηκε στο ζέσταμα και τον αντικατέστησε στη βασική ενδεκάδα ο Τσαμπούρης, ενώ ο Κλωναρίδης πήρε τη θέση του Πέτριτς μόλις στο 10ο λεπτό. Αυτή η αλλαγή έμελλε να αλλάξει την ιστορία του αγώνα. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός με την ταχύτητα και την εκτελεστική του ικανότητα έδωσε πλεονεκτήματα στον Παναθηναϊκό και σκόραρε το 0-1.

Η απάντηση του Αστέρα στο γκολ του τριφυλλιού ήρθε στις πρώτες στιγμές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ουσέρο είχε τετ α τετ και ο Μπαράλες καρφωτή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Καπίνο. Και στις δύο περιπτώσεις ο τερματοφύλακας των πράσινων αντέδρασε εξαιρετικά.

Οι Αρκάδες έχασαν τις ευκαιρίες, ο Παναθηναϊκός σκόραρε το 0-2. Ο Μπεργκ έστρωσε στον Αμπέντ και το δεύτερο γκολ ήρθε με σχετική ευκολία. Σε εκείνο το σημείο «μίλησε» η ποιότητα του Ουσέρο. Ο Ισπανός με θαυμάσιο σουτ από διαγώνια θέση έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και το ματς απέκτησε και πάλι ενδιαφέρον.

Η ορμή των κιτρινομπλέ μετά το γκολ δεν έφερε το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Τα λεπτά κυλούσαν και αυτό ευνόησε την ταχύτητα του Κλωναρίδη στις αντεπιθέσεις. Ο νεαρός βρήκε χώρο στην κόντρα, «έτρεξε» τον Σανκαρέ στο ένας με έναν και σε μία από αυτές τις φάσεις έδωσε έτοιμο γκολ στον Λαγό και εκεί ο Παναθηναϊκός σφράγισε το 1-3.

Αδύναμος κρίκος:

Το κέντρο άμυνας του Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν σε πολύ καλή μέρα. Είχε πολλά κενά, δέχθηκε πολλές «εύκολες» επιθέσεις και δεν σταμάτησε τα επιθετικά όπλα του Παναθηναϊκού.

Σχόλιο αγώνα:

Ηταν ένα ανοιχτό ματς, με καλό ρυθμό και δύο ομάδες που προσπάθησαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός με Μπεργκ και Κλωναρίδη τα κατάφερε εξαιρετικά, την ώρα που οι ευκαιρίες του Αστέρας σταματούσαν πάνω στον Καπίνο.

MVP:

Ο Κλωναρίδης. Η χρυσή «αναγκαστική» αλλαγή του Αναστασίου. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπήκε αντί του Πέτριτς στο 10ο λεπτό, έβαλε ένα γκολ, έδωσε ένα άλλο και με την ταχύτητα του δημιούργησε τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Τσαμπούρης (81' Χουάνμα), Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Κουρμπέλης, Μουνάφο (71' Ναβάρο), Ουσέρο, Μπαράλες, Ντε Μπλάσις, Λόπεζ (59' Καράσκο).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Χουχούμης (56' Κουτρουμπής), Πράνιτς, Ζέκα, Λαγός, Πέτριτς (9' Κλωναρίδης), Μπεργκ, Αμπέντ (84' Σπυρόπουλος).

News 24/7

24MEDIA NETWORK