Ατρόμητος-Ντουνάισκα: Στο 77' ο Ρισβάνης ξόρκισε οριστικά το κακό

Ο Σπύρος Ρισβάνης σκόραρε από το φάουλ του Ουμπίδες, όταν η Ντουνάισκα είχε ισοφαρίσει σε 2-2, και ο Ατρόμητος γλίτωσε την παγίδα. Πρόκληση οι αγώνες με τη Λέγκια.

Ο Σπύρος Ρισβάνης πανηγυρίζει το 3-2 του Ατρομήτου, παρόντων των έτερων σκόρερ, Κατράνη και Μανούσου
Ο Σπύρος Ρισβάνης πανηγυρίζει το 3-2 του Ατρομήτου, παρόντων των έτερων σκόρερ, Κατράνη και Μανούσου EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος κουβαλούσε την κάκιστη παράδοση των εντός έδρας ευρω-παιχνιδιών του. Βάρος που είχε την υποχρέωση να σηκώσει για 90 λεπτά χωρίς να λυγίσει. Μονάχα τη σουηδική ΑΪΚ είχε νικήσει στις έξι απόπειρες που προηγήθηκαν του δεύτερου αγώνα με την Ντουνάισκα για το β' προκριματικό του Europa League. Κι αν η Σεβίλλη, η Άλκμααρ και η Φενέρμπαχτσε ήταν αντίπαλοι με ισχύ, η Σαράγεβο και πολύ περισσότερο η λευκορωσική Μπρεστ στοίχειωναν τη μνήμη και την ιστορία των Περιστεριωτών.

Συγκριτικά με τον 'εφιάλτη' του 2014 και τον αποκλεισμό στην παράταση με 3-1, παρά το 2-1 στη Βοσνία, μόνο ο Κιβρακίδης ήταν στο γήπεδο, αλλά δεν είχε αγωνιστεί λεπτό. Το απύθμενο φιάσκο του περυσινού καλοκαιριού από το γκολ του Νεχάιτσικ στο 95' και το τραγικό φινάλε το είχαν νιώσει πολλοί εκ των παρόντων. Μοιραία από το 52' ως το 72' όταν η Ντουνάισκα κατόρθωσε να μηδενίσει ό,τι οι Περιστεριώτες είχαν κατά το πρώτο ημίχρονο αριθμήσει με τα δύο γκολ των Κατράνη και Μανούσου σε διάστημα 6 λεπτών (22', 28'), σαν να ενεργοποιήθηκε η κατάρα. Η κερκίδα σίγησε, το άγχος κάλυψε απ' άκρη σ' άκρη το χώρο σαν ένα σύννεφο που δεν αφήνει να δεις καθαρά, εμποδίζει τη σκέψη να δράσει. Όλη αυτή η ανωμαλία, που προήλθε από την αμυντική στάση και την έλλεψη ενέργειας των γηπεδούχων στο πρώτο μισό του β' μέρους διήρκησε -ευτυχώς- λίγο. Πέντε λεπτά max.

Σ' ένα διάστημα πανικού, αρκούσε μια στημένη μπάλα για ν' απλοποιηθεί η πολυπλοκότητα της κατάστασης. Η εκτέλεση του Ούμπιδες, που είχε ορίσει το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και έβαλε ξανά το πόδι του, ήταν ιδανική για να έρθει στο δεύτερο δοκάρι ο Σπύρος Ρισβάνης και να ξορκίσει το κακό. Οι δυο τους είχαν βρεθεί πέρυσι στο ίδιο γήπεδο. Μαζί τους ήταν επίσης ο Κιβρακίδης και ο Μάντσον, ήταν ο Ενσικουλού και ο Μανούσος (που είχαν χρησιμοποιηθεί ως αλλαγή). Τότε βίωναν τη άλλη πλευρά του φεγγαριού, τη σκοτεινή και απόκοσμη. Το ποδόσφαιρο έχει επίσης δύο. Τη φωτεινή την αντίκρισαν στο 77', όταν ο έμπειρος στόπερ βρήκε δίχτυα. Τα μάγια λύθηκαν!

Η πρώτη κατάρα είχε φυλακιστεί ερμητικά στο παρελθόν. Η δεύτερη αφορά την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Δεν έχει επιτευχθεί ποτέ μέχρι σήμερα. Είναι στόχος που τέθηκε εξ αρχής. Η πολωνική Λέγκια του Αλεξάνταρ Βούκοβιτς (άλλοτε χαφ του Εργοτέλη και του Ηρακλή) αποτελεί το επόμενο εμπόδιο. Ομάδα με 36 εγχώριους τίτλους και ευρωπαϊκές υπερβάσεις μέσα σε περισσότερα από 200 παιχνίδια. Υπερβάσεις όπως αυτές που κυνηγά ο Ατρόμητος για να φτάσει στο τέλος της αποστολής του. Πέρυσι η πολωνική ομάδα αποκλείστηκε από την Ντουντελάνζ χάνοντας στη Βαρσοβία. Γιατί να μην συμβεί κι εφέτος; Κι ας μην χρειαστεί να νικήσει στο Περιστέρι η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK