Αυλωνίτης: "Θα μας δυσκολέψει ο Παναθηναϊκός"

Στον "Sport24 Radio 103.3" φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας ο άσος του Ολυμπιακού Τάσος Αυλωνίτης και μίλησε στην εκπομπή "Το 10 το κακό" και στους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για τη σπουδαία νίκη των ερυθρόλευκων στην Ξάνθη με 3-1. Παράλληλα υποστήριξε πως αν ο Παναθηναϊκός νικήσει στα επόμενα 5-6 παιχνίδια θα δυσκολέψει τους Πειραιώτες.

Αυλωνίτης: "Θα μας δυσκολέψει ο Παναθηναϊκός"
INTIME SPORTS

"Η αλήθεια είναι πως το πρώτο μισό δεν υπάρχουν φαβορί. Το πρωτάθλημα έχει γίνει αρκετά δυνατό και είναι αμφίρροπο. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος στην βαθμολογία και θέλουμε να παραμείνει πρώτος", είπε αρχικά ο νεαρός άσος των πρωταθλητών Ελλάδας στην εκπομπή "Το δέκα το κακό" με τους Γιάννη Φιλέρη και Παντελή Διαμαντόπουλο.

Για το κακό ξεκίνημα του Ολυμπιακού, είπε: "Είμαι της άποψης ότι έχουμε αδικήσει λίγο τους εαυτούς μας. Θα μπορούσαμε να είμαστε πρώτοι με διαφορά. Ξέρουμε τα λάθη μας και πιστεύω ότι η βελτίωση θα έρθει. Αν εφαρμόσουμε τις οδηγίες του νέου προπονητή δεν θα έχουμε πρόβλημα. το τακτικό κομμάτι φάνηκε και χθες. Δεν δεχτήκαμε φάσεις από μία ομάδα που δημιουργεί φάσεις και κάνει γκολ στην έδρα της".

Για το αν άλλαξε πράγματα ο Περέιρα, δήλωσε: "Δε νομίζω ότι άλλαξαν πολλά πράγματα. Ίσως να άλλαξε η ψυχολογία κάποιων παικτών που ίσως να είχαν παραμεριστεί με το προηγούμενο προπονητή. Ίσως να άλλαξε η αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Νομίζω πως είναι θέμα όλης της αμυντικής λειτουργίας. Στο τακτικό κομμάτι δίνω πολλή βάση. Από την αρχή ως το τέλος ακολουθήσαμε τις οδηγίες του κυρίου Περέιρα".

Για την αποχώρηση του Μίτσελ, είπε: " Όταν μία ομάδα δεν πάει καλά αυτός που την πληρώνει είναι ο προπονητής. Όταν έρχεται ο καινούργιος αλλάζει η ψυχολογία γιατί οι παίκτες θέλουν να δείξουν ότι αξίζουν. Αλλάζουν οι ιδέες, οι τακτικές. Η καινούργια σελίδα ίσως να είναι καλή για τον Ολυμπιακό, αν κρίνουμε από το χθεσινό παιχνίδι".

Για τον εαυτό του και τη μάχη του τίτλου, τόνισε : "Αν άλλαζα κάτι τη φετινή σεζόν, θα ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Μας πλήγωσε πολύ. Από την αρχή ξέραμε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού είναι συνηθισμένη στο να κάνει πρωταθλητισμό. Μας είχαν πει ότι το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο, κλείστε τα αυτιά σας.

Αν πάρει τα επόμενα παιχνίδια ο Παναθηναϊκός, γιατί έχει 5-6 εύκολα ματς, θα μας δυσκολέψει".

Για τη σχέση του με τον Μίτσελ, είπε: "Ο Μίτσελ με βοήθησε, με κράτησε στην ομάδα έστω και τελευταία στιγμή. Με εμπιστεύτηκε, ειδικά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Κρατάμε τα καλά και συνεχίζουμε.

Ήταν μία αλλαγή της τελευταίας στιγμής. Νιώθω τυχερός και ευλογημένος. Είχα κάνει την προσπάθεια μου στην προετοιμασία. Ήξερα ότι τα είχα δώσει όλα και δεν θα έμενα, αλλά ο Θεός είναι μεγάλος.

Στην καθημερινή μου ζωή δεν άλλαξε κάτι. Κοιτάω κάθε μέρα ξεχωριστά. Μετά το γκολ με τον Παναθηναϊκό έχει αλλάξει το πως με κοιτάει ο κόσμος. Είσαι πιο αναγνωρίσιμος και δεν περίμενα να γίνω και σύνθημα στην θύρα 7".

Για τη δουλειά που έκανε όλο αυτό το διάστημα: "Με το Σιόβα είχα δουλέψει ένα διάστημα και στον Πανιώνιο. Δεν έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια. Σιγά σιγά δένουμε. Αν εφαρμόσουμε ότι κάναμε και χθες θα φανεί η δουλειά μας.

Ο ρόλος του σέντερ μπακ είναι να βάζει και γκολ. Ειδικά αν δουλεύεις πάνω στις στημένες φάσεις. Έχουμε πολύ καλά χτυπήματα".

Για τον Ερίκ Αμπιντάλ, δήλωσε: "Πιστεύω ότι με την φυγή του Αμπιντάλ, χρειάζεται μία προσθήκη στα στόπερ. Είναι τραυματίας και ο Μποτία. Δεν είμαι της άποψης ότι χρειάζεται κι άλλη. Έχουμε και επιστροφές από τραυματίες. Μετά αλλάζει και το κλίμα, θα πρέπει να μπούνε στο κλίμα."

Για τη δύσκολη συνέχεια στο πρωτάθλημα και την Ευρώπη, τόνισε: "Θα είναι δύσκολη και η διαχείριση. Μπορεί να μην είναιChampionsLeague, αλλά είναι εξίσου δυνατά. Έχουμε στο μυαλό μας να πάμε μπροστά, αλλά τα παιχνίδια είναι τον Φεβρουάριο και μέχρι τότε σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα.

Υπάρχουν ομάδες που έχουν κάνει την έκπληξη, όπως ο Παναιτωλικός. Είναι ομάδες που δεν τις περίμενες και παίρνουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Ο Ολυμπιακός είναι ένα κλικ πάνω απ’ όλες τις ομάδες και δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα να πάρει το πρωτάθλημα.

Βλέπω φορμαρισμένη τη Ρεάλ. Κάνει πολύ καλή δουλειά ο Αντσελότι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK