Αυστηρές ποινές για τη γηπεδική βία στην Κύπρο

Ποινή σύμφωνα με την οποία δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα θα έχουν μόνο γυναικόπαιδα και συνταξιούχοι, αποφάσισε να επιβάλει η κυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου στις ομάδες, μετά τις τρεις παραπομπές για ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων. Μετά την τρίτη παραπομπή θα επιβάλλεται αφαίρεση βαθμών!

Αυστηρές ποινές για τη γηπεδική βία στην Κύπρο

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εξέδωσε τη Τρίτη 20/5 ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για σημαντικές αποφάσεις που πάρθηκαν στη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου.

Τα τελευταία γεγονότα φαίνεται πως αναγκάζουν την ΚΟΠ να λάβει δραστικά μέτρα, αφού έχει αποφασίσει όπως μετά τις τρεις παραπομπές για ρίψεις επικίνδυνων αντικειμένων, οι ομάδες να δέχονται ποινή κατά την οποία δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα θα έχουν μόνο γυναικόπαιδα και συνταξιούχοι.

Επίσης, μετά την τρίτη παραπομπή για ρίψη επικίνδυνων αντικειμένων θα επιβάλλεται στις ομάδες και αφαίρεση βαθμών, η οποία θα αυξάνεται σε κάθε επιπλέον τιμωρία.

Η ανακοίνωση:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίας συζήτησε το θέμα της βίας στα γήπεδα και κατέληξε σε αποφάσεις που θα εφαρμοστούν από την αγωνιστική περίοδο 2014-2015.

Μέσα από τις σημερινές αποφάσεις της η Ομοσπονδία δείχνει την αποφασιστικότητα της για λήψη δραστικών μέτρων που θα προστατέψουν το άθλημα και τους φιλάθλους.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου:

*Για μεταφορά επικίνδυνων αντικειμένων στα στάδια, στις τρεις παραπομπές θα επιβάλλεται ποινή για μερικό κλείσιμο της κερκίδας. Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις αυτές, για κάθε παραπομπή επιβάλλεται ψηλό χρηματικό πρόστιμο.

*Μετά τις τρεις παραπομπές, επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνα κεκλεισμένων των θυρών και στο στάδιο θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο για συνταξιούχους πέραν των 65 ετών και για παιδιά μέχρι 12 ετών, συνοδευόμενα από τις μητέρες τους.

*Για ρίξιμο επικίνδυνων αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο ή στην αντίπαλη κερκίδα, για κάθε παραπομπή επιβάλλεται άμεσα η ποινή διεξαγωγής αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Και σε αυτή την περίπτωση θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο για συνταξιούχους πέραν των 65 ετών και για παιδιά μέχρι 12 ετών, συνοδευόμενα από τις μητέρες τους.

*Στην τρίτη παραπομπή για ρίξιμο των επικίνδυνων αντικειμένων, θα επιβάλλεται και η ποινή αφαίρεσης βαθμών. Για κάθε επόμενη φορά, οι βαθμοί που θα αφαιρούνται θα αυξάνονται.

Για όλα τα πιο πάνω θα γίνει κωδικοποίηση των επικίνδυνων αντικειμένων και θα ενσωματωθούν στον πειθαρχικό κανονισμό.

Εισηγήσεις στην Πολιτεία

Επίσης, πέραν των πιο πάνω μέτρων, η ΚΟΠ εισηγείται προς την Πολιτεία τη λήψη των ακόλουθων μέτρων:

1. Την εγκατάσταση στα Στάδια ΓΣΠ, «Αντώνης Παπαδόπουλος» και Τσίρειο σύγχρονων συστημάτων αναγνώρισης φιλάθλων, ανεξαρτήτως της θέσης την οποία θα καταλαμβάνουν στην κερκίδα. Τα συστήματα αυτά λειτουργούν με την χρήση κάρτας φιλάθλου, διαφορετικής για κάθε Σωματείο.

2. Την άμεση εκδίκαση των παραβατών οι οποίοι συλλαμβάνονται για αδικήματα που αφορούν βία στους αγωνιστικούς χώρους.

3. Την αναθεώρηση του νόμου περί βίας στους αθλητικούς χώρους και εισήγηση για απαγόρευση μεταφοράς και χρήσης κουκούλων και μασκών στα Στάδια.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για επεξήγηση των θέσεων της και για συζήτηση των από κοινού ενεργειών που πρέπει να γίνουν για εφαρμογή των πιο πάνω".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK