Αυστραλία και Τρίνινταντ στο Μουντιάλ

Το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου πήρε η Αυστραλία αποκλείοντας την Ουρουγουάη στη «ψυχοφθόρο» διαδικασία των πέναλτι με 4-2. Με εκτός έδρας νίκη με 1-0 το Τρίνινταντ & Τομπάγκο συνεχίζει στη Γερμανία αντί του Μπαχρέιν.

Αυστραλία και Τρίνινταντ στο Μουντιάλ

Αυστραλία-Ουρουγουάη 1-0 (4-2 πεν)

Την πρόκριση της στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 πανηγυρίζει από το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα) η Αυστραλία. Τα «καγκουρό» μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι απέκλεισαν στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι την Ουρουγουάη με 4-2 ενώ στην κανονική διάρκεια του αγώνα η γηπεδούχος είχε επικρατήσει με 1-0, ισοφαρίζοντας το αποτέλεσμα της πρώτης αναμέτρησης.

Η Αυστραλία πέτυχε το μοναδικό γκολ του αγώνα σημειώθηκε στο 34’, όταν ο Χάρι Κίουελ μπήκε στην μεγάλη περιοχή, το σουτ που δοκίμασε δεν βρήκε στόχο, αντίθετα στρώθηκε στον συμπαίκτη του Μαρκ Μπρεσιάνο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι «κεραυνοβόλησε» τον πορτιέρο της Ουρουγουάης, Καρίνι. Από εκείνο το σημείο και μετά, το ματς είχε μορφή ρώσικης ρουλέτας καθώς οι δυο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο και στην παράταση γεγονός που οδήγησε τις δυο ομάδες στα πέναλτι. Εκεί ο Σβάρτσερ της Αυστραλίας είπε «όχι» δυο φορές στους Ροντρίγκες και Ζαλαγιέτα, δίνοντας έτσι στην ομάδα του το εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Οι συνθέσεις

Αυστραλία: Σβάρτσερ, Νιλ, Πόποβιτς (32’ Κιούελ), Βίντμαρ, Μπρεσιάνο (96’ Αλοΐζι), Τσίπερφιλντ, Κούλινα, Έμερτον (96’ Σκόκο), Γκρέλα, Ουίλκσαϊρ, Βίντουκα

Ουρουγουάη: Καρίνι, Ντιόγκο, Λουγκάνο, Μοντέρο (82’ Σόσα), Ντ.Ροντρίγκεζ, Γκ.Ροντρίγκεζ, Π.Γκαρσία, Ρεκόμπα (73’ Ζαλαγέτα), Βαρέλα, Μοράλες, Ρεγκέιρο (98’ Εστογιάνοφ)


Μπαχρέιν-Τρίνινταντ & Τομπάγκο 0-1

Το Τρίνινταντ & Τομπάγκο είναι η ομάδα που πήρε ένα από τα τελευταία «εισιτήρια» για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, ύστερα από την εκτός έδρας νίκη του με 1-0 επί του Μπαχρέιν, στον επαναληπτικό αγώνα στα μπαράζ ανάμεσα στις εκπροσώπους της Κεντρικής, Βόρειας Αμερικής και Καραϊβικής και της Ασίας.

Με τον πρώτο αγώνα να λήγει με 1-1, το Μπαχρέιν διατηρούσε ένα ελαφρύ προβάδισμα εν όψει του αγώνα της Μανάμα. Οι Ασιάτες είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν ένα «θερμό» κλίμα στο γήπεδο, ωστόσο η απόδοση της ομάδας δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών, ή του πρώτου αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς ανώτεροι και είχαν ορισμένες καλές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, ωστόσο δεν κατάφεραν να τις αξιοποιήσουν. Αυτό συνέβη σχεδόν με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όταν ο Λόρενς πήρε την κεφαλιά από κόρνερ και νίκησε τον Αλί Χασάν και τους αμυντικούς του Μπαχρέιν που βρίσκονταν στη γραμμή του τέρματος.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν και άλλες σημαντικές στιγμές στη συνέχεια, αλλά στόχος τους ήταν η διατήρηση του σκορ γι’ αυτό και περιορίστηκαν σε αντεπιθέσεις, τη στιγμή που το Μπαχρέιν δεν μπορούσε να βρει τους απαραίτητους διαδρόμους για την αντίπαλη εστία. Ετσι, στο 90ό λεπτό, έγινε μία φάση που θα συζητηθεί πολύ. Ο Τζακ είχε τη μπάλα και ετοιμαζόταν να κάνει βολέ, με τον Χασάν να… παραμονεύει. Όταν ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων άφησε τη μπάλα από το χέρι του, ο επιθετικός των γηπεδούχων «τσίμπησε» τη μπάλα και την έστειλε εν συνεχεία στα δίχτυα. Ο διαιτητής Τζουλιάν Οσκαρ Ρουίθ Ακόστα έδειξε επιθετικό φάουλ θεωρώντας ότι ο Χασάν σήκωσε πολύ ψηλά το πόδι του.

Όπως ήταν φυσικό, οι διαμαρτυρίες που ακολούθησαν ήταν πάρα πολλές, με τον Αλί Μπαμπά να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα. Στις καθυστερήσεις, ο Τζακ διόρθωσε το παρ’ ολίγον λάθος του με μία θεαματική απόκρουση και έτσι η ομάδα του απέκτησε για πρώτη φορά το δικαίωμα να συμμετάσχει σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις

Μπαχρέιν: Αλί Χασάν, Τζαλάλ, Αμπντουλκαρίμ, Χασάν, Τζούμα, Γιουσούφ, Αντνάν, Αλί Μπαμπά, Σαλμάν (80’ Αγές), Μ. Χουμπαΐλ, Α. Χουμπαΐλ

Τρίνινταντ & Τομπάγκο: Τζακ, Α. Τζον, Αντριους, Λόρενς, Γουίτλι, Τζόουνς (77’ Λάταπι), Εντουαρντς (83’ Κοξ), Σ. Τζον, Μπίρτσαλ (21’ Σπαν), Γιορκ, Γκρέι

News 24/7

24MEDIA NETWORK