Αυτά έλεγε ο Κούγιας όταν έδιωξε τον Τσιώλη

Πώς αλλάζουν οι καιροί... Πριν ακριβώς πέντε μήνες ο Σάκης Τσιώλης αποχωρούσε επεισοδιακά από την ΑΕΛ με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Αλέξη Κούγια να εξαπολύει επίθεση στον Έλληνα κόουτς για τη συμπεριφορά του και τώρα συνεργάζονται ξανά. Το Contra.gr θυμάται τα όσα είχε πει τότε ο κ. Κούγιας.

Αυτά έλεγε ο Κούγιας όταν έδιωξε τον Τσιώλη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στον πάγκο της ΑΕΛ επέστρεψε ο Σάκης Τσιώλης πέντε μήνες μετά το του "διαζύγιο" από την ομάδα. Μια επιστροφή που προκάλεσε συζήτηση, καθώς ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είχε αποχωρήσει... επεισοδιακά από την ομάδα με τον Αλέξη Κούγια να του επιτίθεται κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, κοστολογώντας του παράλογες απατήσεις, ενώ την είχε κατηγορήσει και για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά.

Έφτασε Νοέμβριος όμως και η ΑΕΛ αναζητούσε τον αντικαταστάτη του Άγγελου Αναστασιάδη. Ο Κούγιας τόνισε ότι ο Τσιώλης θα επιστρέψει μόνο με τους όρους που θα θέλει εκείνος και τελικά ο... γάμος έγινε. Έχει ενδιαφέρον όμως να θυμηθούμε την επίθεση που είχε εξαπολύσει τότε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ. Μια επίθεση που θυμίζει αρκετά αυτή που έγινε πρόσφατα προς τον Άγγελος Αναστασιάδη.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΣΤΙΣ 6/6/2016 Ο ΚΟΥΓΙΑΣ

Για το χρονικό της ρήξης με τον Τσιώλη: "Εγώ προσωπικά είμαι ευγνώμων για αυτό που προσέφερε ο κ. Τσιώλης. Σε εκείνη τη χρονική στιγμή δεν μπορούσε να το προσφέρει ούτε ο... Μουρίνιο. Ο κ. Τσιώλης ό,τι και να λέμε πήρε το πρωτάθλημα. Αυτοί οι προπονητές, ο πρόεδρος και οι ποδοσφαιριστές.

Ο Σάκης Τσιώλης δημιούργησε το πρώτο θέμα γιατί δεν βραβεύσαμε στη γιορτή τους κ.κ. Κυριλλίδη και Βαγγέλη Τσιώλη. Του είπα ότι δεν είχα λόγο. Ο Λάζαρος Κυριλλίδης δεν έχω καταλάβει ακόμα τι προσέφερε. Όμως επειδή είμαι έντιμος, του είπα ότι δεν ένιωσα ότι έπρεπε να βραβεύσουμε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα άρχισε να υπάρχει μία αρνητική συμπεριφορά του κ. Τσιώλη προς τους συνεργάτες. Ερχόντουσαν άνθρωποι που δεν ήξερα τι ήταν. Έπαψε να υπάρχει το οικογενειακό κλίμα που υπήρχε και επί Ντόστανιτς. Άρχισε να υπάρχει ένα κλίμα σε σημείο να μου λέει ο Κυπαρίσσης "νιώθω άβολα".

Ο Κατσάρας επέβαλλε δύο φορές την παραίτησή του. Μάλιστα ο Τσιώλης είχε αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Η προπόνηση ήταν στις τέσσερις και οι ποδοσφαιριστές περίμεναν έως και μισή ώρα τον προπονητή τους! Όμως δεν είπα τίποτα γιατί ήθελα την άνοδο. Όταν εξασφαλίσαμε το πρωτάθλημα, άρχισε μία συζήτηση με το τι θα κάνουμε με το υπάρχουν ρόστερ. Εμείς γνωρίζαμε τους ποδοσφαιριστές μας. Σε μία ομάδα που παίζει SuperLeague και έχει στόχους πρέπει να χτιστεί μία ομάδα με επαγγελματικές αρχές.

Τον παρακάλεσα όπως όλους να μου κάνουν εκθέσεις. Τον κ. Τσιώλη του είπα το ίδιο και να γίνει το συντομότερο δυνατόν. Επίσης να μου δώσει γραπτώς τις θέσεις και τα χαρακτηριστικά των παικτών που χρειαζόμαστε. Δεν έγινε τίποτα. Αντίθετα έχω τις εκθέσεις των κ. Μπαζδέκη και κ. Ζαχαρη. Όπως και οι Κυπαρίσσης και Κατσάρας.

Ανέμενα με αγωνία την έκθεση του κ. Τσιώλη. Στο ίδιο διάστημα οι υπόλοιποι έβλεπαν κασέτες ποδοσφαιριστών όπως και οι κ. Κατσάρας και Μπασδέκης. Ταυτόχρονα προσέλαβα τον κ. Λιβανό που μου έχει φέρει πολλούς αξιόλογους νέους ποδοσφαιριστές. Αυτός μου έφερε και τον Αναστασόπουλο.

"ΗΡΘΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΣΕ ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ"

Παρακαλούσα τον Τσιώλη να μου κάνει τις εισηγήσεις συνεργαζόμενος με το υπόλοιπο τιμ. Όλες οι ομάδες αξιολογούν το υλικό τους και δουλεύουν για τη πρόοδο του ρόστερ τους αυτή τη περίοδο. Καταφέραμε να έρθει μία μόνο φορά. Έκατσε για πέντε λεπτά του δείξαμε παίκτες".

Για την αντίδραση Κυπαρίσση: "Ο Κυπαρίσσης μου είπε μετά από αυτό "μου έρχεται να τον βαρέσω". Επί λέξη. "Εγώ είμαι Μακεδόνας δε μπορεί να με προσβάλει κανένας" μου είπε. Του είπα "ψυχραιμία". Πρέπει να τον αφομοιώσουμε, αυτός είναι ο προπονητής μας.

"ΗΘΕΛΕ ΠΑΙΚΤΗ 450.000 ΕΥΡΩ!"

Ο Λιβανός μου είπε μπορούμε να φέρουμε τον Μαρκόφσκι. Αν του δώσουμε 125.000 έχει κλείσει. Το λέω στον Τσιώλη, μου λέει άσ' το. Ήρθε ο μάνατζερ του Κλέιτον, το λέω στον Τσιώλη, μου λέει όχι τον Κλέιτον. Μου λέει θέλει τον Ράγιος. Είναι δυνατόν να φέρω τον παίκτη που δεσμεύεται με συμβόλαιο και παίρνει 450.000 ευρώ τον χρόνο;

Πρέπει να βρούμε σέντερ φορ. Έχουμε τον Μπόγιοβιτς που δεν θέλω να ανανεώσουμε και φέτος. Μου λέει θέλω τον Καϊκούτ. Του απαντάω ότι δεν είχε καλή σεζόν. Το κακό ποιο είναι; Του λέω μου κόβεις τον Μαρκόφσκι και θες τον Καϊκούτ;

"ΗΘΕΛΕ ΤΟΝ 33ΧΡΟΝΟ ΚΑΪΚΟΥΤ"ύω. Για να του απαντήσω «και πιστεύεις έναν παίκτη 33 χρονών που κάθεται στον πάγκο;».

Η κορυφαία διαφωνία. Εμείς προτείναμε συνεχώς παίκτες και ο Τσιώλης τους απέρριπτε. Ο μόνος που δέχθηκε ήταν ο Ναβάρο. Που υπέγραψε πριν από λίγο. Μου έκοψε τον Μανούσο. Πρώτο σκόρερ της Καλλονής. Ευτυχώς δεν έχει υπογράψει ακόμα.

"ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ"

Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η έλλειψη συνεργασίας. Στο τελευταίο ματς μου ζήτησε κοντά στην Ακρόπολη ξενοδοχείο για να δούμε την Ακρόπολη.

Έρχεται το παιχνίδι με τον Αχαρναϊκό. Κανένας δεν αμφισβητεί το πόσο πολύ τον στήριξα. Εγώ του έδωσα τα κλειδιά της ομάδας. Εγώ τον είπα αρχιστράτηγο".

"ΞΕΥΤΙΛΙΣΑΝ ΤΗ ΛΕΞΗ ΒΟΤΚΑ"

Για την περίπτωση Μαρουκάκη: "Ο Καπός με το ζόρι τον πείσαμε να παίξει. Εγώ δέχθηκα τα πάντα. Ακόμη και την παραμονή του Μαρουκάκη. Που ήθελα να διώξω. Γιατί μάθαμε ότι μετά από παιχνίδια μαζί με άλλους είχαν εξευτελίσει τη λέξη βότκα. Ο Κλέιτον μαζί με τον Μαρουκάκη τον Κουτσιανικούλη και τον Λαμπρόπουλο εξευτέλησαν τις βότκες ενός μέτρου.

Αυτά για εμένα είναι κόκκινη γραμμή. Όμως αφού ήθελε τον Μαρουκάκη τον κράτησε και δικαιώθηκε γι’ αυτόν. Όμως αυτό αποδεικνύει ότι εγώ σέβομαι την άποψη του προπονητή. Μετά το ματς στον Αχαρναϊκό που πανηγυρίζαμε τον τίτλο, ο Σάκης Τσιώλης έφυγε. Ρωτάω τον Κυπαρίσση που πήγε;

Μου λέει έφυγε με ταξί από την αποστολή και δεν είναι μαζί μας. Αρχίζαμε να τον αναζητούμε, δεν τον βρήκαμε ποτέ! Τον βρήκαμε τελικά την Τετάρτη. Και την Πέμπτη βρεθήκαμε. Του λέω Σάκη δεν έχω ακόμα την δική σου εισήγηση.

Μου λέει άλλο είναι το σημαντικό θέμα. Μου είπε έχει κάνει στο μυαλό του ένα πλάνο το οποίο έπρεπε να δεχτώ. Πρώτον το πριμ που είχαμε συμφωνήσει να λάβει ήθελε να πάρει αμέσως τις 25.000. Του είπα θα δούμε γιατί πρέπει να πληρώσουμε ποδοσφαιριστές, ΙΚΑ, εφορία.

Μου λέει ό,τι και να γίνει τα θέλω. Μπορώ να σου δώσω 10.000 τώρα και μου απαντάει, όχι θέλω τις 25.000 τώρα. Ουδέποτε υπήρξε καμία προσπάθεια προσέγγισης. Ο κ. Λιόντος μου λέει να κάνω ραντεβού με τον Τσιώλη; Του λέω αν είναι να ζητήσει συγγνώμη και να προτείνει κάτι ας κάνουμε".

"ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ"

Για τα πρόσωπα στις ακαδημίες: "Ήθελε να βάλει τον γιο του Βαγγέλη Τσιώλη να διαλέξει τους προπονητές της Κ20 και Κ17. Και του λέω όχι έχω διαλέξει ήδη τον Σάκη Αναστασιάδη. Ο Σάκης Τσιώλης δεν τον ήθελε. Εγώ όμως τον γνωρίζω τον κ. Αναστασιάδη και κάνει εξαιρετική δουλειά.

Του λέω όμως αν κάποιο παιδί θες να τον αντικαταστήσεις εκτός των Κατσάρα και Κυπαρίσση θα δούμε τι θα κάνουμε. Όμως δεν είχε κάποιον καλύτερο. Επίσης μου είπε υπεύθυνο των ακαδημιών να βάλουμε έναν άνθρωπο που συμπαθώ πολύ. Ο οποίος όμως είναι άνθρωπος της ΕΠΣ.

Και κάπου εκεί του λέω πως τολμάς να μου ζητάς 25.000 ότι και να γίνει και να βάζεις ανθρώπους που πίνεις ένα τσίπουρο παραπάνω μαζί τους; Αυτό υποβαθμίζει αυτό που προσπαθούμε με την ΑΕΛ. Ο προπονητής πρέπει να ανεβάζει την ΑΕΛ, όχι να την κατεβάζει.

Αυτό είναι το πρόβλημα και εκεί υπάρχει το πρόβλημα. Παρότι προσπάθησαν να τον πείσω ήταν αμετάπειστος και για τα χρήματα και για τους ανθρώπους".

Κι όμως μετά από όλα αυτά, ο Σάκης Τσιώλης επέστρεψε στον πάγκο της ΑΕΛ! Πώς αλλάζουν οι καιροί...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Εξώδικο του Κούγια στον Αναστασιάδη για... ποδοσφαιρικές τρέλες!

24MEDIA NETWORK