Αυτά κάνει κι αυτά βάζει ο Γιαννακόπουλος!

Οι 5 πρώτες κινήσεις του διοικητικού ηγέτη της «πράσινης» ΚΑΕ για την επόμενη μέρα στον Ερασιτέχνη ΠΑΟ, οι «συμπαίκτες», η οικονομική ενίσχυση των βασικών χορηγών της μπασκετικής ομάδας, ο πρόεδρος "απολύτου εμπιστοσύνης" και τα πρώτα 3 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα διετίας. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κώστα Γουλή.

Αυτά κάνει κι αυτά βάζει ο Γιαννακόπουλος!

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γνωστοποίησε κι επίσημα το μεσημέρι της Παρασκευής (31/3) την πρόθεσή του να αναλάβει τα ηνία (και) του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, σε μία προσπάθεια να βγάλει τον Αθλητικό Ομιλο απ’ το οικονομικό αδιέξοδο και να τον επαναφέρει σε ρόλο απόλυτα πρωταγωνιστικό σ’ όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα.

Απ’ το απόγευμα της Πέμπτης, όταν γνωστοποιήθηκαν οι προθέσεις του διοικητικού ηγέτη της «πράσινης» ΚΑΕ, αρκετοί το «συνέδεσαν» αποκλειστικά με τις κάκιστες σχέσεις που έχει ο Γιαννακόπουλος με την οικογένεια Μπαλτάκου και δη τον σημερινό πρόεδρο του Ερασιτέχνη Δημήτρη Μπαλτάκο και μια προσπάθεια να τον «στριμώξει» και να τον πλήξει επικοινωνιακά.

Άνθρωποι που γνωρίζουν ωστόσο καλά τον ιδιοκτήτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, υποστήριζαν πως η εν λόγω πρωτοβουλία δεν έχει να κάνει με επικοινωνιακά «καπρίτσια», αλλά είναι μία πρωτοβουλία που είχε εδώ κι αρκετό καιρό στο μυαλό του και πλέον θεωρεί πως ωρίμασαν (συνολικά) οι συνθήκες για να το προχωρήσει. Δεν αφορά δηλαδή μια κίνηση επί… προσωπικού προς την οικογένεια Μπαλτάκου, αλλά μία συνολική προσπάθεια για να βγει απ’ το πολύ άσχημο «φεγγάρι» του ο Ερασιτέχνης που αποτελεί και τη «μάνα του λόχου», όλου του Παναθηναϊκού.

Αναλύοντας μάλιστα ακόμη περισσότερο τις σκέψεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, οι πληροφορίες του Contra.gr αναφέρουν πως έχει ετοιμάσει ήδη το πρώτο «πακέτο» των κινήσεών του. Συγκεκριμένα:

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ

-Από τη στιγμή που επισημοποίησε επισήμως το ενδιαφέρον του για να εμπλακεί στα κοινά του Ερασιτέχνη, με νέο διοικητικό σχήμα, ο ιδιοκτήτης της «πράσινης» ΚΑΕ αναμένει μέσα στο σαββατοκύριακο (1-2/4) να υλοποιηθεί η δέσμευση του Δημήτρη Μπαλτάκου, πως η νυν διοίκηση θα παραιτηθεί, ξεκινώντας τις διεργασίες για την αλλαγή στο Δ.Σ.

-Εχει ήδη ορίσει μία ομάδα, η οποία θα μπει και θα εξετάσει όλα τα οικονομικά στοιχεία του Ερασιτέχνη μέσα σε ένα διάστημα 7-10 ημερών.

-Για την επόμενη μέρα στην προεδρία του Ερασιτέχνη, είναι ξεκάθαρο πως δεν θα αναλάβει ο ίδιος τον προεδρικό «θώκο», αλλά θα δώσει την πλήρη στήριξή του σε πρόσωπο (και γενικά σε συμβούλιο) της απολύτου εμπιστοσύνης του.

-Μαζί του, όπως γνωστοποίησε στην επίσημη δήλωσή του, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα έχει ως «συμπαίκτες» ένα γκρουπ επιφανών Παναθηναϊκών, οι οποίοι έχουν δείξει πολύ έντονο ενδιαφέρον να βοηθήσουν τη νέα πορεία του Ερασιτέχνη, με σημαντικά ποσά. Το πρόσωπο που θα μπει στην προεδρία ωστόσο, όπως αναφέραμε θα είναι αποκλειστικά δική του επιλογή (έχει καταλήξει στο «ποιος», αλλά προς το παρόν είναι κάτι που γνωρίζει μόνο ο ίδιος) και όχι κάποιο τρίτο πρόσωπο.

-Την ίδια ώρα, όπως επίσης ανέφερε στη δήλωσή του, ο διοικητικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού θα έχει την (οικονομική) στήριξη και των περισσότερων επίσημων χορηγών της ΚΑΕ. Εχει ήδη μιλήσει με τους βασικούς χορηγούς Mercedes, Electroholic, LG. 3E, Cosmote, Microsoft) και υπάρχει διάθεση στήριξης του συγκεκριμένου σχεδίου, με τη συγκέντρωση ενός πολύ σημαντικού ποσού που θα βοηθήσει τόσο στην οικονομική εξυγίανση του Ερασιτέχνη, όσο και στην ενίσχυσή του και στην «επιστροφή» του σε φουλ ανταγωνιστικό επίπεδο.

ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ

-Σε ό,τι αφορά τη δική του οικονομική παρουσία: Στη δήλωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέφερε πως «…δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα την ενισχύω σε οικονομικό επίπεδο ετησίως, έχοντας ως αρχικό στόχο να αποπληρωθεί το χρέος πιο σύντομα από το σημερινό προγραμματισμό». Ο πρώτος στόχος του είναι αυτός. Η «εξαφάνιση» των χρεών του Ερασιτέχνη, που ανεπισήμως λέγεται πως ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ. Κι αυτό θέλει να γίνει μέσα στο εφετινό καλοκαίρι, για να φύγουν τα οικονομικά «βαρίδια» απ’ τον Ερασιτέχνη. Από εκεί και πέρα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ίδιος ο Γιαννακόπουλος σκοπεύει σε (πρώτο) ορίζοντα διετίας να επενδύσει με προσωπικά χρήματά του, ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα 3 εκατ. ευρώ.

Ποσό πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της εποχής, αν συνυπολογίσουμε και το οικονομικό άνοιγμα που έχει γίνει απ’ την πλευρά του (ειδικά την εφετινή σεζόν) και στον μπασκετικό Παναθηναϊκό, με τη δημιουργία του καλύτερου ρόστερ των τελευταίων ετών. Προκειμένου να γίνουν σταδιακά όλες οι κινήσεις που απαιτούνται σ’ όλα τα τμήματα, ούτως ώστε ο Ερασιτέχνης να ξαναγίνει πλήρως ανταγωνιστικός και να «χτυπάει» στα ίσα τους τίτλους απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά και τον ΠΑΟΚ που επίσης έχει επενδύσει πολύ σημαντικά ποσά την τελευταία διετία στο ερασιτεχνικό κομμάτι.

«ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ»

Ο Δημήτρης Μπαλτάκος επιστρέφει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας απ’ το Λονδίνο, όπου βρέθηκε για συζητήσεις με στελέχη της εταιρίας AEG, η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ του νέου γηπέδου στο Γουδή και με την επιστροφή του, αναμένεται να υπάρξει έκτακτο ΔΣ και τοποθέτηση απ’ την πλευρά του.

Την προσεχή Πέμπτη ή Παρασκευή μάλιστα, θα δοθεί και η συνέντευξη Τύπου που είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη για να παρουσιάσει την έκθεση της Delloitte με τα οικονομικά του Αθλητικού Ομίλου.

Σε ό,τι αφορά τέλος, το θέμα του γηπέδου στο Γουδή, από το περιβάλλον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου τονιζόταν μετά τη δήλωσή του, πως δεν έχει αλλάξει κάτι, ως προς την προ εβδομάδος τοποθέτησή του πως συντάσσεται και ο ίδιος με το πρότζεκτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK