Αυτά θα κερδίσει ο Χάσι από τον Εμενίκε

Ποια είναι τα στοιχεία του Εμάνουελ Εμενίκε που άρεσαν στον Μπέσνικ Χάσι και μετά την "υπόθεση Μποκανί" ζήτησε την απόκτηση του πλέον πρώην φορ της Φενέρμπαχτσε. Τι μπορεί να δώσει στον Ολυμπιακό ο Νγηριανός στράικερ που δεν είναι καθαρό εννιάρι; Απαντά ο Αλέξης Βιρβίλης.

Αυτά θα κερδίσει ο Χάσι από τον Εμενίκε

Στον Ολυμπιακό ανήκει από την Τετάρτη (5/7) ο Εμάνουελ Εμενίκε και τις επόμενες τρεις μέρες θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία της νέας του ομάδας στο Γκενκ. Ο Νιγηριανός επιθετικός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πιάσει λιμάνι, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι άνθρωποι που χειρίστηκαν την υπόθεσή του.

Ούτε είχαν πάρει τα μυαλά του αέρα με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ όπως ακουγόταν, ούτε με την Σπαρτάκ Μόσχας. Είχε πειστεί με το project του Ολυμπιακού και ουσιαστικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να έρθει στη χώρα μας. Απλώς ο Αφρικανός ήθελε να διασφαλίσει κάποια οφειλόμενα από την Φενέρ και για αυτό είχε καθυστερήσει η περίπτωσή του.

Πάμε όμως στην ουσία. Πάμε στο τι θα κερδίσει ο Ολυμπιακός από το στυλ παιχνιδιού του. Ποια ήταν τα στοιχεία που έκαναν “κλικ” στον Χάσι και ζήτησε επίμονα την απόκτησή του αμέσως μετά την εξέλιξη της υπόθεσης του Μποκανί.

Ο Εμενίκε δεν θεωρείται ένα καθαρόαιμο "εννιάρι". Δεν είναι ο σέντερ φορ περιοχής. Κι αυτό που αρέσει στον Χασι είναι το γεγονός ότι δεν περιμένει την μπάλα στα πόδια του. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει στο “κουτί” και να ευελπιστεί σε κάποια σέντρα ή κάποια πάσα από τον άξονα για να βρεθεί σε θέση βολής.

Πρώτα απ' όλα είναι ένας ποδοσφαιριστής που από μόνος του μπορεί να γίνει... πασέρ από σκόρερ. Στην Τουρκία φημίζεται για το γεγονός ότι είχε δώσει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, άσχετα αν εκείνοι έβρισκαν δίχτυα ή όχι.

Είναι ένας φορ που κινείται συνεχώς. Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο δηλαδή που αρέσει στον κόουτς. Κάνει αρκετή κίνηση χωρίς την μπάλα και πολλές φορές τραβάει έναν-δυο αμυντικούς πάνω του για να ανοίξει διάδρομο για κάποιον συμπαίκτη του.

ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Τι άλλο μπορεί να προσφέρει; Πρώτα απ' όλα είναι ένας ποδοσφαιριστής που του αρέσει πολύ το φαντεζί ποδόσφαιρο. Θα... βαρεθεί ο κόσμος να βλέπει τακουνάκια, εκτός βέβαια κι αν του τα “κόψει” ο Χάσι που είναι ένας προπονητής που θέλει οι παίκτες του να παίζουν απλά. Βέβαια, από τις συζητήσεις που έχει κάνει ο Χάσι με τους συνεργάτες του, δεν είναι και τόσο αρνητικός στις φαντεζί προσπάθειες του Εμενίκε, έτσι ώστε να βγάλει σε θέση βολής κάποιον συμπαίκτη του.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι έρχεται πανέτοιμος. Ούτε θα χρειαστεί να κάνει κάποιο ειδικό πρόγραμμα, ούτε κάποια έξτρα προπόνηση. “Ταύρος” ήταν στα εργομετρικά. Τα έβγαλε για... χαβαλέ. Έτοιμος είναι να πάρει από... χθες τη φανέλα του βασικού.

Τέλος, αυτό που έχει κάνει τρομερή εντύπωση στον Χάσι είναι ο τρόπος με τον οποίο ξεγλιστράει από τους αμυντικούς. Τον βοηθάει αρκετά το σώμα του, με αποτέλεσμα να βγαίνει πρώτος στην μπάλα. Είναι εκρηκτικός στο παιχνίδι του, είναι... “τούρμπο”. Και ναι, αυτή ήταν η πρώτη λέξη που είχε πει ο Μπέσνικ Χάσι όταν ρωτήθηκε για το πώς θα τον χαρακτήριζε: “Τούρμπο”. Μία λέξη που νομίζουμε τα λέει όλα...

Όσο για τη συχνότητα με την οποία σκοράρει; Πολλοί υποστηρίζουν ότι μόνος του δεν μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά σε σχέση με όταν έχει κάποιον άλλο φορ δίπλα του. Αυτό βέβαια είναι μία εικόνα που έχει σχηματιστεί από την Φενέρ, όπου εκεί έπαιζε – δεν έπαιζε.

Ο Χάσι τον προορίζει αρχικά για βασικό “εννιάρι”, άσχετα αν δεν είναι το καθαρόαιμο “εννιάρι”, όπως αναφέραμε και στο ξεκίνημα του ρεπορτάζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK