Αυτή (θα) είναι η νέα Λίβερπουλ

Για το μεγάλο κόλπο με τον Κάι Χάβερτς πάει η Λίβερπουλ, που μπορεί να έχει το ενάμιση χέρι στον τίτλο της Premier League και να βρίσκεται εντός στόχων σε Champions League και FA Cup, ωστόσο ήδη κάνει τα σχέδια της επόμενης σεζόν. Ο 19χρονος της Κόβεντρι που έβαλε στο σημάδι ο Κλοπ.

Ο Κάι Χάβερτς πανηγυρίζει το γκολ που έβαλε μπροστά στο σκορ την Λεβερκούζεν στην αναμέτρηση με την Φρανκφούρτη για την Bundesliga | Κυριακή 5 Μαΐου 2019
Ο Κάι Χάβερτς πανηγυρίζει το γκολ που έβαλε μπροστά στο σκορ την Λεβερκούζεν στην αναμέτρηση με την Φρανκφούρτη για την Bundesliga | Κυριακή 5 Μαΐου 2019 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Πέρσι κατέκτησε το Champions League και η μια ήττα που έκανε στις 38 αγωνιστικές της Premier League στάθηκε αρκετή για να χάσει τον τίτλο από την Μάντσεστερ Σίτι με διαφορά ενός βαθμού. Φέτος σπάει όλα τα κοντέρ, καθώς μετά από 21 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα μετράει 20 νίκες και μια ισοπαλία, διατηρώντας μια διαφορά... 14 βαθμών από την δεύτερη του πίνακα κατάταξης Μάντσεστερ Σίτι! Με τον πρώτο της τίτλο στο τσεπάκι μετά από 30 χρόνια και ακόμη ενεργή στο Champions League και το Κύπελλο Αγγλίας, η Λίβερπουλ δουλεύει και έναν παράλληλο στόχο: το ανανεωμένο της πρόσωπο για την επόμενη σεζόν.

Ο Γιούργκεν Κλοπ βρίσκεται σχεδόν μια 5ετία στο Anfield και το μεγαλύτερο μέρος του ρόστερ με το οποίο πορεύεται είναι ίδιο τις τρεις τελευταίες σεζόν. Και μάλιστα παίζοντας σταθερά στα 'κόκκινα'. Ο Γερμανός τεχνικός ξέρει πως η ανανέωση στα πρόσωπα είναι απαραίτητη προκειμένου να διατηρηθεί η ενέργεια και προπάντων η ένταση στο παιχνίδι της ομάδας του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Κάπως έτσι, το πλάνο της σεζόν 2020-2021 έχει μπει ήδη σε εφαρμογή.

Σεφτέ με Μιναμίνο, πόθος ο Ντιέγο Κάρλος

Η πρώτη κίνηση ήρθε από τον Γενάρη και αφορά την απόκτηση του Τακούμι Μιναμίνο. Ο Ιάπωνας εξτρέμ ήρθε αντί 10 εκατ. ευρώ από την Ζάλτσμπουργκ για να παίξει τον ρόλο του πρώτου παίκτη πίσω από την 'αγία τριάδα' των Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο. Ο Κλοπ γνωρίζει πως ο Μιναμίνο θα χρειαστεί χρόνο, αφού είναι άλλο πράγμα η αυστριακή Bundesliga και η Ζάλτσμπουργκ -όπου οργίαζε- και άλλο πράγμα η πίεση και οι απαιτήσεις της Λίβερπουλ. Έκανε το ντεμπούτο του μαζί τα... τριτοδεύτερα των 'κόκκινων' στο ντέρμπι Κυπέλλου με την Έβερτον, όπου αγωνίστηκε για 70 λεπτά στο 1-0, που έφτανε για την πρόκριση. Σατσίρι και Ορίγκι θα συνεχίσουν να έχουν συμπληρωματικό ρόλο ως το τέλος της σεζόν, ωστόσο είναι ενδιαφέρον το τι θα συμβεί από εκεί και πέρα. Λογικά ένας στους δύο θα μείνει στα πλάνα του Κλοπ, που εξάλλου βλέπει τον δανεικό Χάρι Γουίλσον να ξεχωρίζει (6 γκολ, 2 ασίστ σε 1294') στην προβληματική Μπόρνμουθ, ενώ ο Χάρβεϊ Έλιοτ έρχεται με φόρα από τις ομάδες υποδομής.

Πρόσφατα είχατε διαβάσει στο Contra.gr για την μεταγραφική υπόθεση του Ντιέγο Κάρλος και τους λόγους που ο Γερμανός τεχνικός έχει βάλει στο μάτι τον στόπερ της Σεβίλλης. Σε κάθε περίπτωση, η θέση των κεντρικών αμυντικών αναμένεται να υποστεί σημαντικό λίφτινγκ.

Αφήνοντας στην άκρη τον Φαν Ντάικ και υπολογίζοντας πως είτε ο Ντιέγο Κάρλος είτε μια άλλη μεταγραφή (Καλιντού Κουλιμπαλί;) θα βρεθεί σύντομα στο πλευρό του, τότε από τους Μάτιπ, Λόβρεν και Γκόμες του υπάρχοντος ρόστερ πιθανότατα μόνο ο τελευταίος θα βρίσκεται στα ίδια λημέρια και του χρόνου. Εξάλλου ο Γκόμες είναι μόλις στα 22 του χρόνια και σίγουρα υπάρχει το περιθώριο υπομονής μαζί του.

Για το μεγάλο κόλπο με τον Χάβερτς

H Μπάγερν Μονάχου τον είχε... σίγουρο, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι τον τοποθετούν πολύ ψηλά στην μεταγραφική τους λίστα, η Λίβερπουλ μοιάζει έτοιμη να τον αρπάξει! Ο λόγος για τον Κάι Χάβερτς, το wonderkid της Λεβερκούζεν, που μετρά 31 γκολ και 23 ασίστ σε 126 παιχνίδια με τις 'ασπιρίνες'. Στα 20 του χρόνια είναι 7 φορές διεθνής με τους άνδρες της Γερμανίας και αποτελεί έναν από τους πλέον περιζήτητους ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη. Η ικανότητα του να ανταποκρίνεται σε περισσότερους από έναν ρόλους στο χορτάρι, τον καθιστά ως ένα εξαιρετικά υποσχόμενο project. Ο Χάβερτς έχει αγωνιστεί κυρίως ως επιθετικός μέσος, ωστόσο δεν είναι λίγες οι φορές που ανταποκρίθηκε με επιτυχία ως '8άρι', δεξιός ακραίος ή ακόμη και ως περιφερειακός επιθετικός. Η Λίβερπουλ φέρεται διατεθειμένη να ξοδέψει 125 εκατ. ευρώ για τον φέρει στο Anfield το καλοκαίρι. Το συμβόλαιο του αριστεροπόδαρου διεθνή με την Λεβερκούζεν ολοκληρώνεται τον Ιούνιο του 2022 και το timing της πώλησης του μοιάζει ιδανικό.

Την ίδια στιγμή στην Bundesliga έχει πολύ καλή παρουσία ο Μάρκο Γκρούγιτς. Ο Σέρβος χαφ που απέκτησε η Λίβερπουλ σε ηλικία 19 ετών τον Γενάρη του 2016 από τον Ερυθρό Αστέρα αντί 7 εκατ. ευρώ. Φέτος αγωνίζεται για δεύτερη σερί σεζόν δανεικός στην Χέρτα και οι εμφανίσεις του (17 συμ., 3 γκολ, 2 ασίστ) είναι τέτοιες που μπορεί να του χαρίσουν μια δεύτερη ευκαιρία στους 'κόκκινους' τη νέα αγωνιστική περίοδο. Με τον Κεϊτά περισσότερο στο φυσιοθεραπευτήριο παρά στο χορτάρι, τον Φαμπίνιο επίσης να αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμού και τον Λαλάνα στην έξοδο ενόψει καλοκαιριού, ο Γκρούγιτς θα μπορούσε να βρει έναν συμπληρωματικό ρόλο στα πλάνα του Κλοπ για την σεζόν 2020-2021. Σοβαρός αντίπαλος του Σέρβου είναι ο Κέρτις Τζόουνς της U23, που πέτυχε το γκολ πρόκρισης επί της Έβερτον στο FA Cup και συνεχώς κερδίζει πόντους στην εκτίμηση του Κλοπ.

Το ρίσκο με νιάτα ως back up στα άκρα της άμυνας

Μίλνερ και Γκόμες αγωνίζονται ως κατά συνθήκη πλάγιοι μπακ (ειδικά από την στιγμή που ένας 'κανονικός' όπως ο Κλάιν είναι συνώνυμο του τραυματία) όταν ένας εκ των Αλεξάντερ-Άρνολντ ή Ρόμπερτσον βρίσκεται εκτός δράσης. Αμφότεροι έχουν κομβικό ρόλο στο αγωνιστικό πλάνο του Κλοπ και συνεχώς παρουσιάζουν βελτίωση, επομένως αναζητούνται οι παίκτες που θα τους δίνουν ανάσες στη διάρκεια της σεζόν.

Ο τεχνικός των 'κόκκινων' έχει βάλει στο μάτι τον Σαμ ΜακΚάλουμ, τον 19χρονο αριστερό μπακ της Κόβεντρι που φέτος έχει ήδη 23 συμμετοχές με 3 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του. Πρόκειται για παίκτη με καλή προοπτική, στο πρόσωπο του οποίου ο Κλοπ θεωρεί πως βρήκε ένα ακατέργαστο διαμάντι.

Για το δεξί άκρο της άμυνας, είναι ο 18χρονος Ολλανδός Κι-Γιάνα Χούβερ που κάνει το 'κλικ' στον Κλοπ. Παίκτης που πέραν από την θέση τοη πλάγιου μπακ, δουλεύεται και για αυτήν του στόπερ. Ο Χούβερ έκανε ντεμπούτο του ως κεντρικός αμυντικός στο περσινό ματς Κυπέλλου με την Γουλβς και φέτος έπαιξε σε δύο παιχνίδια του EFL κόντρα σε ΜΚ Ντονς και Άστον Βίλα, ως δεξιός μπακ.

Ξέχωρα από την κατάληξη της φετινής σεζόν και την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 30 χρόνια, η Λίβερπουλ της νέας σεζόν σίγουρα θα έχει νέα και ενδιαφέροντα πρόσωπα. Ενδεχομένως να είναι περισσότερο εντυπωσιακή και πιο πλήρης από την φετινή. Σίγουρα θα είναι διαφορετική.

News 24/7

24MEDIA NETWORK