Αυτό είναι το νέο όνομα της Στεάουα Βουκουρεστίου

Η Στεάουα Βουκουρεστίου "γυρνάει σελίδα", με την ρουμανική υπερδύναμη να αναγκάζεται να αλλάξει επίσημα το όνομά της μετά από μία έντονη δικαστική διαμάχη. Από την Πέμπτη (30/3) παίζει πλέον με νέα ονομασία.

Steaua's soccer team lines up prior to the Europa League Group J soccer match between Dynamo Kiev and FC Steaua Bucharest at the Olympiyskiy national stadium in Kiev, Ukraine, Thursday, Oct. 2, 2014. (AP Photo/Sergei Chuzavkov)
Steaua's soccer team lines up prior to the Europa League Group J soccer match between Dynamo Kiev and FC Steaua Bucharest at the Olympiyskiy national stadium in Kiev, Ukraine, Thursday, Oct. 2, 2014. (AP Photo/Sergei Chuzavkov) AP

Από το 2011 η Στεάουα Βουκουρεστίου "έτρεχε" στα δικαστήρια με τον ρουμανικό στρατό, που την κατήγγειλε για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Η πιο πετυχημένη ομάδα της Ρουμανίας είχε αναγκαστεί για ένα διάστημα να παίζει με διαφορετικές φανέλες από το κλασικό κόκκινο- μπλε, αλλά και διαφορετικό έμβλημα.

Και από την Πέμπτη (30/3) το δικαστήριο αποφάσισε, 6 χρόνια μετά, να ορίσει το επίσημο νέο όνομα της ομάδας. Ποιο είναι αυτό; "FC FCSB".

Τα αρχικά σημαίνουν: "Football Club Football Club Steaua Bucharest". Σε πιστή μετάφραση δηλαδή "ποδοσφαιρικός σύλλογος ποδοσφαιρικός σύλλογος Στεάουα Βουκουρεστίου".

Η μετονομασία με το διπλό "FC" η αλήθεια είναι ότι προκάλεσε γέλιο, καθώς κάποιοι το εξέλαβαν ως τρολάρισμα. Κάθε απορία άρα για την επιλογή των υπευθύνων της ρουμανικής ομάδας, είναι εύλογη...

Photo credits: AP Photo/Sergei Chuzavkov

News 24/7

24MEDIA NETWORK