Αυτό είναι το περίεργο έμμεσο χτύπημα που δεν είδαμε ποτέ

Ένας αγώνας του κολεγιακού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (soccer, κατά τους Αμερικανούς) μας θύμισε τη χαμένη ομορφιά του έμμεσου χτυπήματος που καταλήγει σε γκολ.

Αυτό είναι το περίεργο έμμεσο χτύπημα που δεν είδαμε ποτέ

Το έμμεσο χτύπημα μοιάζει να έχει χάσει την αίγλη του σε σχέση με τα χτυπήματα πέναλτι/φάουλ. Το ποδόσφαιρο σήμερα έχει γίνει πιο τεχνικό, πιο γρήγορο και έχουν εκλείψει οι περιπτώσεις 'άγαρμπων' μαρκαρισμάτων που μπορούν να επιφέρουν ένα έμμεσο χτύπημα. Φυσικά, οι νέοι κανόνες του ποδοσφαίρου όπως φάνηκε και σε αυτή τη φάση ανθολογίας του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, περιορίζουν κι άλλο το εύρος των παραβιάσεων που απαιτούν έμμεσο και αυτό σίγουρα είναι ένα καλό νέο για ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και ο Άγιαξ, που αγαπούν το ποδόσφαιρο κατοχής.

Όμως, αυτός ο αγώνας αμερικανικού κολεγιακού ποδοσφαίρου, μπόλιασε ξανά την αγάπη μας για τα καλά έμμεσα χτυπήματα.

Τι συνέβη εδώ; Λίγο πριν από το τέλος της 2ης περιόδου του 'ξαφνικού θανάτου', της παράτασης, ένας αμυντικός της Τάλσα δίνει την μπάλα στον τερματοφύλακά του, ο οποίος καταρχάς τη χάνει μέσα από τα πόδια του και στη συνέχεια την πιάνει με τα χέρια, λίγο πριν καταλήξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια, τη δίνει με το χέρι σε συμπαίκτη του, εκκινώντας νέα επίθεση. Ο βοηθός δεν υπέδειξε τίποτα και ο διαιτητής απλά συνεχίζει! Για να καταλογιστεί το έμμεσο, χρειάστηκε η παρέμβαση του 4ου διαιτητή, που ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί. Ο διαιτητής καταλόγισε έμμεσο χτύπημα για την αντίπαλη ομάδα, την Κρέιτον. Ο Ιάπωνας μέσος Ουντάι Ταχίρο προετοιμάζεται να εκτελέσει το χτύπημα με πάσα, ενώ μπροστά του βρίσκεται όλη η ομάδα της Τάλσα, έχοντας καλύψει το τέρμα σαν ανθρώπινος φράχτης. Ο Ταχίρο περνάει την μπάλα σαν βελόνα, ανάμεσα στο δοκάρι και στα 11 κεφάλια των αντιπάλων παικτών και σκοράρει!

Το σκορ γίνεται 4-3 για την Κρέιτον και ο Ταχίρο δίνει νέο νόημα στην έκφραση 'τίναξε τα δίχτυα'.

Θα αποκλειστεί στους ομίλους του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK