Αυτός είναι ο Μιραλάς της Εβερτον

Μπορεί να επικρατεί ήδη ενθουσιασμός στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού για την επιστροφή του Κέβιν Μιραλάς, όμως το ερώτημα είναι... ποιον Μιραλάς παίρνει ο Ολυμπιακός; Τι έχει κάνει ο Βέλγος τα τελευταία χρόνια και ποιες οι επιδόσεις του; Ο Αντώνης Τσακαλέας αναλύει με τη βοήθεια του WyScout (PHOTOS).

Αυτός είναι ο Μιραλάς της Εβερτον

Πέραν της ευφορίας που έχει φέρει στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού η επιστροφή ενός εκ των αγαπημένων παιδιών, η συζήτηση δεν είναι άλλη από τον... ποιον Μιραλάς θα πρέπει εκείνοι να περιμένουν. Οι στατιστικές του επιδόσεις τον τελευταίο χρόνο όπως αυτές καταγράφονται από την υπηρεσία τουWyscoutμπορούν να δώσουν κάποιες απαντήσεις, καθώς οι υπόλοιπες θα δοθούν εντός των γηπέδων της Super League Σουρωτή.

Αυτός είναι ο Μιραλάς της Εβερτον

Τον τελευταία 1,5 χρόνο, ο Κέβιν Μιραλάς έγραψε 50 συμμετοχές με την φανέλα της Εβερτον, έχοντας τέσσερα γκολ και 8 ασίστ. Από αυτά τα 50 παιχνίδια, στα 34 ξεκίνησε ως βασικός. Μέσα στο 2017, ο θερμικό χάρτης του Μιραλάς καταδεικνύει την παρουσία του σε όλο το μήκος και το πλάτος του χώρου από την μεσαία γραμμή και μέχρι την αντίπαλη μεγάλη περιοχή, καθώς αγωνίστηκε σε πέντε διαφορετικές θέσεις. Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας στις πάσης φύσεως προσπάθειες που είχε έφτασε στο 67%.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

Αυτός είναι ο Μιραλάς της Εβερτον

Το 85% σε ποσοστό επιτυχίας μόνο απαρατήρητο δεν μπορεί να περάσει. Ο κύριος όγκος των επιθετικών του μονομαχιών καταγράφηκε στο αριστερό άκρο, και λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή, εκεί που ουσιαστικά υποδεχόταν τη μπάλα και έψαχνε τρόπο να περάσει αντίπαλο για να κερδίσει μέτρα και να «συνδεθεί» είτε με τον άξονα, έξω από τη μεγάλη περιοχή, είτε να συνεχίσει στα άκρα της μεγάλης περιοχής.

ΝΤΡΙΠΛΑ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ

Αυτός είναι ο Μιραλάς της Εβερτον

Σε αυτό το κεφάλαιο, το αξιοπρόσεκτο δεν είναι το 83% στο ποσοστό επιτυχίας, ούτε καν οι σχεδόν επτά ντρίπλες ανά 90 λεπτά συμμετοχής που έχει καταγράψει ο Μιραλάς, όσο το έντονο πράσινο που καταγράφει ο θερμικός χάρτης μέσα στη μεγάλη περιοχή. Αυτές οι ντρίπλες έχουν τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και δίνουν πολλά να στεφτούν με επιτυχία.

ΣΕΝΤΡΕΣ

Αυτός είναι ο Μιραλάς της Εβερτον

Στα αξιοσημείωτα είναι πως στο ενεργητικό του έχει καταγράψει γεμίσματα και από τα δυο άκρα. Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας είναι στο 29% το οποίο ναι μεν είναι κάτω από τον μέσο όρο, αλλά θα πρέπει να επισημανθεί και ο βαθμός δυσκολίας αυτών στο επίπεδο του Αγγλικού πρωταθλήματος, ενώ ρόλο παίζει και η ικανότητα του ποδοσφαιριστή που αναζητά ο κάθε ποδοσφαιριστής που κάνει τη σέντρα.

ΚΟΡΝΕΡ

Αυτός είναι ο Μιραλάς της Εβερτον

Μπορεί κάποιος να το θεωρεί αμελητέο, αλλά δεν είναι και το πλέον εύκολο να έχεις 72% ποσοστό επιτυχίας στην εκτέλεση κόρνερ, κάτι που σημαίνει ότι από τα τέσσερα κόρνερ που εκτελείς, στα τρία τροφοδοτείς συμπαίκτη σου. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς το σημασία που παίζουν οι στημένες φάσεις.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ

Αυτός είναι ο Μιραλάς της Εβερτον

Μπορεί οι συγκεκριμένοι αριθμοί, σε συνδυασμό με τις καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στην ομάδα του, να οδήγησαν τον Μιραλάς να αφήσει την Πρέμιερ Λιγκ για το Ελληνικό πρωτάθλημα, όμως οι στατιστικές του επιδόσεις σε ένα από τα τοπ 3 πρωταθλήματα σε βαθμό δυσκολίας δείχνουν πως ο Βέλγος είναι ενεργός και «μάχιμος». Το ζητούμενο είναι να το αποδείξει και εντός αγωνιστικού χώρου διότι η φήμη ενός ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να παίξει μπάλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK