'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα

Ο Ζεράρ Πικέ στην κουζίνα, ο Σέρχιο Μπουσκέτς και ο Ίβαν Ράκιτιτς σε χωριστά τραπέζια, ο Ρονάλντο λίγο πιο μακριά. Θα έκλεινες τραπέζι στο εστιατόριο των κορυφαίων της Μπαρτσελόνα;

'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα

Το Can Fuste δεν μοιάζει με κάποιο πολυτελές μπιστρό και δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο. Όμως το εστιατόριο της Μαρία Πλάθα, που λειτουργεί ανελλιπώς από το 1973, είναι ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης του ποδοσφαίρου με την ισπανική κουζίνα. Πρόκειται άλλωστε για το εστιατόριο που ο ίδιος ο Ζεράρ Πικέ αποκαλεί 'δεύτερο σπίτι' του, ενώ οι ιδιοκτήτες συνδέονται με διαχρονική φιλία με αρκετούς θρύλους του ποδοσφαίρου, όπως ο Ρονάλντο και ο Λουίς φαν Χαάλ.

Η 51χρονη Μαρία Πλάθα, που μαζί με τον σύζυγο της, Κάρλος, διοικεί το Can Fuste, αφηγήθηκε πρόσφατα στη Sun τη γνωριμία της με ορισμένους από τους δημοφιλείς θαμώνες του εστιατορίου:

'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα

Για τον Ρονάλντο

'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/DENIS DOYLE

"Ο Ρονάλντο στην αρχή προτιμούσε σαλάτες, αλλαντικά και μια μεγάλη μπριζόλα. Πρόσεχε πάρα πολύ τη διατροφή του, δεν έπινε ούτε σταγόνα αλκοόλ. Τώρα όμως δεν είναι έτσι, έχει παχύνει και καπνίζει υπερβολικά. Τον είδα πρόσφατα στο πριβέ δωμάτιο ενός κλαμπ στη Μαδρίτη. Περιβαλλόταν από σωματοφύλακες, αλλά μας αναγνώρισε αμέσως".

Για τον Ζεράρ Πικέ

'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/DANIEL OCHOA DE OLZA

"Ποτέ δεν έρχεται μαζί με την Σακίρα, δεν ξέρω γιατί".

"Δεν συμπεριφέρεται σαν σταρ, δεν κάνει ποτέ κράτηση στα πριβέ τραπέζια μας. Προτιμά να τρώει μαζί με τους απλούς πελάτες. Κάθε φορά μπαίνει στην κουζίνα και μας ρωτάει για το πιάτο ημέρας".

Για δυο 'εχθρούς' που συναντιούνται μυστικά

'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/VICTOR R. CAIVANO

"O Ίκερ Κασίγιας και ο Κάρλες Πουγιόλ είναι πάρα πολύ κοντά, είναι φίλοι εδώ και πολλά χρόνια. Συχνά κάνουν κράτηση και τρώνε παρέα σε πριβέ δωμάτιο".

Για τη νέα γενιά της Μπαρτσελόνα

'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/SERGEI GRITS

"Ο Ζόρντι Άλμπα είναι φανταστικός, ο Ίβαν Ράκιτιτς, ο Σέρχιο Μπουσκέτς, όλους τους έχουμε γνωρίσει από κοντά. Αλλά το παράξενο είναι πως οι νέοι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν έρχονται ποτέ όλοι μαζί! Προτιμούν να τρώνε χωριστά. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά με τους ποδοσφαιριστές που έρχονταν στο εστιατόριο μας 30 χρόνια πριν".

Για τον Λιoνέλ Μέσι

'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα
AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

"Δεν ξέρω απολύτως τίποτα. Δεν έχει έρθει ποτέ στο μαγαζί και δεν νομίζω να τον δούμε ποτέ. Όταν είχαμε γνωρίσει τον Χόρχε Σαμπαόλι (σ.σ. πρώην προπονητή της Σεβίλλης) μας είχε πει ότι ο Λίο δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ. Προπόνηση - σπίτι - προπόνηση".

Αν το επόμενο ταξίδι σου σε βγάλει προς Βαρκελώνη, αυτά είναι μερικά από τα πιάτα που σερβίρει καθημερινά το Can Fuste:

'Can Fuste': Το εστιατόριο που έγινε στέκι των θρύλων της Μπαρτσελόνα

Photo credits: IG Can Fuste, AP Photo/Daniel Ochoa de Olza, Denis Doyle, Victor R. Caivano, Sergei Grits, Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

24MEDIA NETWORK