Χάβερτζ: Συνεχίζεται η "τρελή" σχέση με τα πέναλτι, τους μπέρδεψε όλους

Γκολ με δεύτερη προσπάθεια, μετά από εκτέλεση πέναλτι, πέτυχε ο Κάι Χάβερτζ με όλους τους συμπαίκτες να πανηγυρίζουν αλλά γρήγορα να "ξενερώνουν" από τον άγνωστο σε πολλούς κανονισμό.

Germany's Kai Havertz fails to score a penalty shot by hitting the post during the international friendly soccer match between Germany and Peru at the Opel Arena in Mainz, Germany, Saturday, March 25, 2023. (AP Photo/Michael Probst)
Ο Κάι Χάβερτζ στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι AP

Ένα, αν μη τι άλλο, ασυνήθιστο περιστατικό έλαβε χώρα στη φιλική αναμέτρηση της Γερμανίας με το Περού με πρωταγωνιστή τον Κάι Χάβερτζ.

Συγκεκριμένα, ο επιθετικός της Τσέλσι με το σκορ στο 2-0 υπέρ της Γερμανίας κλήθηκε να εκτελέσει ένα πέναλτι για τη χώρα του και για λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε... χάος.

Ο Χάβερτζ εκτέλεσε το πέναλτι, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να επιστρέφει ξανά στον ίδιο. Ο νεαρός καταφέρε να πετύχει γκολ αλλά αυτό ακυρώθηκε καθώς η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του χωρίς να ακουμπήσει προηγουμένως στον αντίπαλο.

Αυτό δεν το κατάλαβαν οι συμπαίκτες του οι οποίοι άρχισαν να πανηγυρίζουν ενώ κάτι ανάλογο έγινε και με το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο.

Θυμίζουμε, ότι υπάρχει κανόνας που αναφέρε πως αν η μπάλα δεν βρει σε αντίπαλο, ο ποδοσφαιριστής που εκτελεί το πέναλτι δεν έχει το δικαίωμα να την ακουμπήσει ξανά.

Πάντως, ο Χάβερτζ έχει αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση με τα πέναλτι καθώς στην πρόσφατη αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Ντόρτμουντ για τη φάση των 16 του Champions League κλήθηκε να εκτελέσει ξανά πέναλτι εξαιτίας παράβασης παικτών των Βεστφαλών, απόφαση που προκάλεσε εντάσεις.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα

Νάγκελσμαν: Μετά την Τότεναμ, εξετάζεται και από την "ομάδα - τρόπαιο"

Ριτσάρλισον: Παίκτρια του Big Brother ισχυρίστηκε ότι κοιμήθηκε μαζί του αλλά... μπερδεύτηκε

Μπαρτσελόνα: "Φορτώνεται" παίκτη που της κόστισε 20 εκατ. επειδή δεν ενεργοποιείται ειδική ρήτρα

News 24/7

24MEDIA NETWORK