Χωρίς άδεια στη Super League Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου!

Η επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ απέρριψε την Πέμπτη 5/6 την έφεση της Νίκης Βόλου και έτσι θα αγωνιστεί στη Super League χωρίς άδεια και με περιορισμό στις μεταγραφές! Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό Βόλου αν νικήσει στο μπαράζ και ανέβει! "Καθαρή" η Κέρκυρα που πήρε την άδεια!

Χωρίς άδεια στη Super League Νίκη και Ολυμπιακός Βόλου!

Μόνο η ΠΑΕ Κασσιόπη/Κέρκυρα πήρε άδεια από την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ προκειμένου να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στηSuperLeagueχωρίς συνέπειες!

Αντίθετα, η Νίκη Βόλου που πήρε την άνοδο ως πρώτη στα πλέι οφ, δεν πήρε (τελεσίδικα) άδεια για τη «μεγάλη» κατηγορία, αλλά ούτε καν για τηνFootballLeague(αν δε ανέβαινε και έμενε σε αυτή)! Το ίδιο ισχύει και για τις ΠΑΕ Ηρακλής, Καλλιθέα και Επισκοπή!

Από την άλλη, άδεια για να αγωνιστούν ΜΟΝΟ στηFootballLeague, αλλά ΟΧΙ στηSuperLeague, πήραν οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Παναιγιάλειος, ΑΟ Χανιά, Φωστήρας, Αιγινιακός, Απόλλων Καλαμαριάς και Τύρναβος.

Κάτι που σημαίνει πως στην περίπτωση που ο Ολυμπιακός Βόλου νικήσει την Ξάνθη στο μπαράζ της επόμενης εβδομάδας θα αγωνιστεί στηSuperLeagueχωρίς άδεια!

Τέλος, η έφεση του Ηρακλή Ψαχνών για άδειαSuperLeague, απορρίφθηκε, ωστόσο έχει ήδη άδεια (από τον πρώτο βαθμό) για να αγωνιστεί στηFootballLeague.

Επί του πρακτέου, οι ποινές που ισχύουν για τη Νίκη Βόλου, καθώς και για τον Ολυμπιακό Βόλου αν ανέβει στηSuperLeague, είναι οι εξής:

α) Δεν μπορούν να αποκτήσουν περισσότερους από 3 ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

β) Δεν μπορούν να προχωρήσουν σε περισσότερες από 2 ανανεώσεις/επεκτάσεις συμβολαίων για ποδοσφαιριστές άνω των 24 ετών οιασδήποτε εθνικότητας,

γ) Μπορούν να αποκτήσουν απεριόριστους Έλληνες ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών,

δ) Τους παρακρατείται από τη Super League το 20% από τα έσοδά τους από τηλεοπτικά και λοιπά δικαιώματα δικαιωμάτων, το οποίο θα καταβάλλεται σε εξόφληση υποχρεώσεων της ΠΑΕ προς ποδοσφαιριστές και προπονητές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά την διήμερη συνεδρίασή της εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ:

ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΓΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΟ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΛΕΙΟΣ ΓΣ, ΑΟ ΧΑΝΙΑ, ΑΠΟ ΦΩΣΤΗΡ, ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ 1926, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΑΕΠ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1908, ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και ΑΟ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.

Έκανε δεκτή την έφεση και χορήγησε την άδεια συμμετοχής για την Α’ Εθνική Κατηγορία (Super League) περιόδου 2014-2015 στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ.

Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής μόνο για την Β’ Εθνική Κατηγορία (Football League) και όχι για την Α’ Εθνική Κατηγορία (Super League) περιόδου 2014-2015 στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΟ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΛΕΙΟΣ ΓΣ, ΑΟ ΧΑΝΙΑ, ΑΠΟ ΦΩΣΤΗΡ, ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΑ, ΑΠΟΛΛΩΝ 1926 και ΑΟ ΤΥΡΝΑΒΟΣ.

Δεν έκανε δεκτές τις εφέσεις και δεν χορήγησε την άδεια τόσο για την Α’ Εθνική Κατηγορία (Super League) όσο και για την Β’ Εθνική Κατηγορία (Football League) περιόδου 2014-2015 στις ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ ΓΣ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΑΕΠ – ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 και ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ.

Απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση της ΠΑΕ ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ αναφορικά με την χορήγηση άδειας συμμετοχής για την Α’ Εθνική Κατηγορία (Super League) περιόδου 2014-2015. Κατά συνέπεια ισχύει η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης για την χορήγηση άδειας συμμετοχής μόνο για την Β’ Εθνική Κατηγορία (Football League) περιόδου 2014-2015".

News 24/7

24MEDIA NETWORK