Χρηματικό πρόστιμο στην ΑΕΚ

Αθώα δηλώνει, όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ στην κλήση της για απολογία για τα όσα έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Χρηματικό πρόστιμο στην ΑΕΚ
Στην απόφαση που είχε ληφθεί για τα επεισόδια στον αγώνα Λεβαδειακού-Παναθηναϊκού βασίστηκε ο αθλητικός δικαστής και αθώωσε την ΑΕΚ για τα όσα έγιναν εκτός γηπέδου στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ετσι, η Ενωση γλίτωσε την τιμωρία της έδρας της, ωστόσο καλείται να πληρώσει το (αξιοσέβαστο) ποσό των 12.000 ευρώ.

Με την παραπάνω απόφαση γίνεται πλέον αντιληπτό πως ο αθλητικός δικαστής αποφεύγει τις τιμωρίες της έδρας όταν τα επεισόδια γίνονται μακριά από το γήπεδο, ικανοποιώντας το αίτημα των ομάδων που είχαν εκφράσει ουκ ολίγες φορές την αντίθεσή τους με αυτό το μέτρο.

Αναλυτικά...

Αποφάσεις του Πρωτοβάθμιου Δικαιοδοτικού Οργάνου της Ε.Π.Α.Ε. 7/10/2005

"Το Πρωτοβάθμιο Δικαιοδοτικό Όργανο της Ε.Π.Α.Ε., πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΕΚ, την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δώδεκα χιλιάδων (12.000,00) ευρώ. Απήλλαξε τους Χ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΗ (γιατρός) και Α. ΜΗΝΟΥ (διερμηνέας) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση και την ΠΑΕ ΑΕΚ για την συμπεριφορά αυτών(αγώνας της 2-10-2005 με ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ).

Επέβαλε στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δυο χιλιάδων (2.000) ευρώ για την συμπεριφορά των φιλάθλων. Απήλλαξε την ΠΑΕ και τον Κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ (εκπρόσωπος) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 2-10-05 με ΠΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙ)
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΑΣΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των δύο χιλιάδων (2.000,00) ευρώ (αγώνας της 1-10-2005 με ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ)
Επέβαλε στον ποδοσφαιριστή Μ. ΠΛΑΤΑΚΗ (ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) την πειθαρχική ποινή της απαγόρευσης συμμετοχής σε επίσημες αθλητικές συναντήσεις της ομάδας του για δύο (2) αγωνιστικές και χρηματικό πρόστιμο δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ (αγώνας της 25-9-2005 με ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ)
Επέβαλε στην ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ την πειθαρχική ποινή του χρηματικού προστίμου των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ(αγώνας της 2-10-2005 με ΠΑΕ ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ)


Απήλλαξε την ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ και τον S. MLADENOV (Προπονητής) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 1-10-2005 με ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ )
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 1-10-2005 με ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ )
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 3-10-2005 με ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ)
Απήλλαξε την ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ και τον Α. ΜΑΛΑΔΕΝΗ (εκπρόσωπο) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 3-10-2005 με ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ).


Απήλλαξε την ΠΑΟΚ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 2-10-2005 με ΠΑΕ ΛΑΡΙΣΑ).
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ και τον Α. ΔΟΥΝΑΒΗ (Φυσιοθεραπευτής) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 2-10-2005 με ΠΑΕ ΙΩΝΙΚΟΣ)
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ και τον Φ. ΓΚΙΖΕΛΗ (Τεχν. Σύμβουλος) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 2-10-2005 με ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ).

Απήλλαξε την ΠΑΕ ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 2-10-2005 με ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ)
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΧΑΪΚΗ και τον κ. Τ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ (Πρόεδρος) από την αποδιδόμενη σε αυτούς πειθαρχική παράβαση λόγω ελλείψεως δόλου (Έγγραφη καταγγελία της ΟΔΠΕ)
Απήλλαξε την ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση (αγώνας της 2-10-2005 με ΤΑΠ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ). Απήλλαξε την ΠΑΕ ΔΙΑΓΟΡΑΣ από την αποδιδόμενη σε αυτήν πειθαρχική παράβαση(αγώνας της 2-10-2005 με ΠΑΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ)
Επέβαλε ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών στον ποδοσφαιριστή Γ. ΚΙΟΥΡΚΟ της ΠΑΕ ΧΑΪΔΑΡΙ


Επέβαλε ποινή αποκλεισμού δύο (2) αγωνιστικών ημερών SANSONI SEBASTIEN της ΠΑΕ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ.
Επέβαλε ποινή αποκλεισμού μιας (1) αγωνιστικής ημέρας στους ποδοσφαιριστές Δ. ΣΑΜΑΡΑ (ΒΕΡΟΙΑ), Λ. ΚΕΦΑΛΟΥΚΟ, Μ. ΓΚΙΑΤΑ (ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ), Β. ΡΟΒΑ (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ).

* Η εκδίκαση της υπόθεσης των κ.κ. Αχ. ΜΠΕΟΥ και Αλ. ΚΟΥΓΙΑ αναβλήθηκε για την Παρασκευή 14-10-2005 και ώρα 12:00"

Τι έγινε στην απολογία...

Μέχρι και DVD έδωσε η ΑΕΚ

Αθώα δηλώνει, όπως αναμενόταν, η ΑΕΚ στην κλήση της για απολογία για τα όσα έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι της περασμένης Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ, κ.Γρηγόριου, ισχυρίστηκε ότι η έκθεση της Αστυνομίας είναι "μαγική εικόνα" και παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις, ενώ ζήτησε να ληφθεί υπόψη και η ανάλογη απόφαση για τα επεισόδια στον αγώνα του Λεβαδειακού με τον Παναθηναίκό.

Μάλιστα, στη διάθεση του αθλητικού δικαστή τέθηκαν και δυο DVD(!), στα οποία φαίνεται η ρίψη φωτοβολίδας στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, αλλά και ο "δράστης". Παράλληλα, υπάρχει και καταγραφή της συμπεριφοράς των φιλάθλων της ΑΕΚ πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το ντέρμπι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK