Χριστοβασίλης: "Μας κάνουν πόλεμο"

Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Γιώργος Χριστοβασίλης στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε την Πέμπτη στους ρεπόρτερ του ΠΑΣ.

Χριστοβασίλης: "Μας κάνουν πόλεμο"

«Είναι η έβδομη σεζόν που βρίσκομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα και πιστέψτε ότι όλα αυτά τα χρόνια και παρ' όλο που η ομάδα τα περισσότερα χρόνια βρίσκεται στη Super League, αυτό που αποκομίζω από αυτή την ομάδα είναι μόνο πίκρες, και κάθε χρόνο καινούργια προβλήματα.Βέβαια αυτό δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Το μόνο που ασχολείται ο κόσμος είναι μόνο αν η ομάδα πηγαίνει καλά. Πως η ομάδα κάθε χρόνο να είναι ισχυρή.

Αλλά πιστέψτε γίνεται πάρα πολύ αγώνας, στις κρίσιμες αυτές εποχές τα τελευταία χρόνια, όπου όλοι μας υποφέρουμε. Επόμενο είναι και στο ποδόσφαιρο να υπάρχει μεγάλη αναταραχή. Βλέπουμε όλοι τα γήπεδα να έχουν αδειάσει. Χορηγοί που κάποτε υπήρχαν και επιλέγαμε, δεν υπάρχουν πλέον παρά ελάχιστοι που να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Πιστέψτε ότι ο αγώνας είναι πολύ δύσκολος, αλλά πιστεύω ότι εμείς είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε στη Super League, γιατί αυτή τι στιγμή η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό ρόστερ. Είναι η τρίτη-τέταρτη χρονιά που οι παίκτες θα παραμείνουν σ' αυτή την ομάδα., και που κάποιες λίγες προσθήκες, πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά η οποία και θα είναι πιο δύσκολη, αφού σ' αυτή τη σεζόν τέσσερις ομάδες θα υποβιβαστούν στη Β' Κατηγορία, και πρέπει πέρα από τη διοίκηση και την ομάδα, πρέπει όλοι να βοηθήσουμε σ' αυτές τις δύσκολες εποχές.

Είναι πολύ κακό τα γήπεδα να είναι άδεια και ο κόσμος να είναι εκτός γηπέδου και το μόνο που να κάνει είναι να κατακρίνει κάθε φορά ότι κίνηση κάνει αυτή η ομάδα. Γι' αυτό το λόγο η πολιτική φέτος στα διαρκείας είναι ότι κάναμε ότι καλύτερο για να ξαναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Τον χρειάζεται η ομάδα πάρα πολύ και ειδικά αυτές τις δύσκολες εποχές.

Η ομάδα πολεμιέται τα τελευταία χρόνια και υπό τη μορφή της αδειοδότησης που είναι η τρίτη χρονιά που την αρνούνται σ' αυτή την ομάδα, παρόλο που θεωρούμε ότι εν συγκρίσει με άλλες ομάδες, τα στοιχεία μας είναι πάρα πολύ καλύτερα. Και είναι η μόνη ομάδα που πέρυσι δείχνει στον ισολογισμό της ότι έχει κέρδη μετά τον Ολυμπιακό.

Εν συγκρίσει με ομάδες που πήραν την αδειοδότηση, και τα τελευταία χρόνια δεν έχουν κάνει καν ισολογισμό. Αλλά αυτό είναι κάτι που άλλοι αποφασίσουν, και δεν είναι στη δικιά μας δύναμη να δούμε για πιο λόγο δεν παίρνουμε αδειοδότηση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει και δεν το κρύβουμε ότι υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα μας. Αλλά όπως είπα, εν συγκρίσει με άλλες ομάδες, είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση.

Και το είδατε ότι αμέσως μετά την αδειοδότηση άρχισαν οι προσφυγές σε άλλες ομάδες. Ο ΠΑΣ Γιάννινα εδώ και τρία χρόνια έχει μία προσφυγή, του κ. Ντεμόλ, η οποία τελικώς βγήκε η απόφαση μετά την αδειοδότηση, περίπου 15 ημέρες, και πρέπει να πληρώσουμε κάποια χρήματα επιπλέον. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι για μία αδειοδότηση πρέπει κάθε χρόνο να τραβάμε αυτά που τραβάμε.

Για κάποιες άλλες προσφυγές που ακούγονται, ότι έχουν κάνει ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φύγει, δεν υπάρχει τίποτα. Παρ' όλα αυτά η Επιτροπή βασίζεται σ' αυτά.Δεν θέλω να μείνω σ' αυτό το κομμάτι, γιατί πιστεύω ότι η ομάδα, έχει το υλικό που χρειάζεται για να μπορέσει και την επόμενη χρονιά να ανταγωνιστεί, να επικρατήσει και να παραμείνει στην κατηγορία.

Τελευταία είχαμε μία άλλη απόφαση από την Εφορία. Για κάποιο λόγο η Εφορία αποφάσισε να κάνει έλεγχο στα χρόνια τα οποία έχουν κλείσει με περαίωση, το 2010.Και αυτό είναι για τα πρώτα δύο χρόνια που δεν ήμουν στην ομάδα, 2006-07 και 2008.Και για κάποιο ανορθόδοξο τρόπο, και βάσει νομοθεσίας, δεν μπορεί να γίνει έλεγχος σε χρονιές που έχουν κλείσει με περαίωση. Βγάλανε κάποιες αποφάσεις χωρίς να γίνει καν έλεγχος. Είναι ένα θέμα που θα πάρει τη δικαστική μορφή, και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε σ' αυτό το κομμάτι.

Την ομάδα όταν την αγόρασα, είχε πάρα πολλά χρέη, και αυτό το γνωρίζω και εγώ ο ίδιος. Αλλά υπάρχουν οι εγγυήσεις και στα συμφωνητικά που έχουμε κάνει ότι τις χρονιές αυτές, την ευθύνη την έχει κάποιος άλλος, και γι' αυτό στο τέλος θα δικαιωθούμε και γι' αυτό.

Θα ήθελα την καινούργια χρονιά όσο μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει με τον τρόπο του. Και τέλος πάντων αυτοί που δεν θέλουν να βοηθήσουν, τουλάχιστον να μην κάνουν κακό στην ομάδα.

Για τα όσα είπε ο Γιώργος Σαρρής σε πρόσφατη συνέντευξη ότι ο φάκελος του ΠΑΣ κόπηκε σε λεπτομέρειες, και τι μπορεί να κάνει ο ΠΑΣ για να τις εξαλείψει:

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα. Εμείς έχουμε φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες. Τώρα αν προκύψουν ότι υπάρχουν και άλλες οφειλές, για να πάρουμε ενημερότητα πρέπει να τις πληρώσουμε, το οποίο και θα γίνει.

Το πρόβλημα δεν ήταν στα φορολογικά. Ούτε στις εισφορές στο ΙΚΑ. Οι λεπτομέρειες είναι πάρα πολύ μικρές. Κάποιες ατέλειες του γηπέδου, κάποιες προσφυγές οι οποίες είναι φάντασμα και δεν υπάρχουν. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τον Ντεμόλ που βγήκε απόφαση 18 ημέρες μετά την αδειοδότηση ή ότι κάποιοι στο μέλλον θα κάνουν προσφυγή. Τίποτα δεν είναι οριστικό μέχρι να γίνει οριστικό.

Και πέρυσι μας κόψανε, κομμάτι από την αδειοδότηση ήταν ότι οφείλαμε χρήματα για ποδοσφαιριστή ο οποίος ήταν πριν τρία χρόνια στον ΠΑΣ Γιάννινα και είχε δοθεί δανεικός για έξι μήνες στην Καρδίτσα, και τελικά τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, δικαιωθήκαμε από την UEFA.

Πηγή: Sportsioannina.gr

News 24/7

24MEDIA NETWORK