Χρυσάφι στον Λίπι αλλά "λέει αντίο" στο Μουντιάλ!

Ο Μαρτσέλο Λίπι ξεκίνησε με νίκη στο τιμόνι της Κίνας όμως η εκτός έδρας ήττα από το Ιράν των Μασούντ/Ανσαριφάρντ κάνει το όνειρο των Κινέζων για το Μουντιάλ να ξεθωριάζει.

Guangzhou Evergrande's coach Marcello Lippi speaks to players during the semifinal soccer match between Guangzhou Evergrande and Bayern Munich at the Club World Cup soccer tournament in Agadir, Morocco, Tuesday, Dec. 17, 2013. (AP Photo/Christophe Ena)
Guangzhou Evergrande's coach Marcello Lippi speaks to players during the semifinal soccer match between Guangzhou Evergrande and Bayern Munich at the Club World Cup soccer tournament in Agadir, Morocco, Tuesday, Dec. 17, 2013. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Κίνας προσέφερε ένα εξωπραγματικό συμβόλαιο στον Μαρτσέλο Λίπι για να τον πείσει να δεχτεί να αναλάβει τις τύχες της εθνικής ομάδας της χώρας (κοντά στα 20.000.000 ευρώ) όμως φαίνεται πως ούτε αυτά τα χρήματα θα μπορέσουν να δώσουν την ευτυχία που αναζητούν οι ποδοσφαιρικοί φανς της ασιατικής χώρας.

Πριν από λίγες ημέρες ο "Πολ Νιούμαν" του ιταλικού ποδοσφαίρου οδήγησε την Κίνα σε σπουδαία επιτυχία απέναντι στην Νότια Κορέα που αναπτέρωσε τις ελπίδες της για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας, όμως το απόγευμα της Τρίτης απέτυχε στο μεγαλύτερο ραντεβού.

Guangzhou Evergrande's coach Marcello Lippi gestures during the game of the FIFA Club World Cup soccer tournament against Al Ahly, in Agadir, Morocco, Saturday, Dec. 14, 2013. (AP Photo/Christophe Ena)
Guangzhou Evergrande's coach Marcello Lippi gestures during the game of the FIFA Club World Cup soccer tournament against Al Ahly, in Agadir, Morocco, Saturday, Dec. 14, 2013. (AP Photo/Christophe Ena) AP

Στο εκτός έδρας ματς που έδωσε κόντρα στην πρωτοπόρο του ομίλου ομάδα του Ιράν ηττήθηκε με 1-0 (46' Ταρεμί) και πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα. Και αυτό γιατί το Ιράν εκτοξεύτηκε στους 17 βαθμούς και η Νότια Κορέα ακολουθεί με 13, με την Κίνα να έχει μόλις 5 και να απέχει πλέον επτά βαθμούς από το 3ο Ουζμπεκιστάν που νίκησε 1-0 το Κατάρ.

Η τρίτη θέση δίνει το δικαίμα στο όνειρο στην Κίνα μέσω των μπαράζ όμως ακόμα και αυτή φαντάζει πλέον εξαιρετικά δύσκολη (έως αδύνατη) υπόθεση για τους παίκτες του Λίπι...

Photo Credits: AP Photo/Christophe Ena

News 24/7

24MEDIA NETWORK