Χρυσή Μπάλα: Από τρίτος καλύτερος στον κόσμο το 2017, ο Νεϊμάρ έπεσε στην 16η θέση

Ο Νεϊμάρ επέλεξε το 2017 να μετακομίσει από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν θέλοντας μεταξύ άλλων να αυξήσει τις πιθανότητες να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, όμως τέσσερα χρόνια αργότερα βρέθηκε να κατρακυλάει στην 16η θέση της λίστας.

Χρυσή Μπάλα: Από τρίτος καλύτερος στον κόσμο το 2017, ο Νεϊμάρ έπεσε στην 16η θέση
© 2021 CHRISTOPHE ENA / AP IMAGES

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Νεϊμάρ είναι ένας από τους πλέον προικισμένους τεχνικά ποδοσφαιριστές που φιγουράρουν στον παγκόσμιο πάλκο την τελευταία 10ετία και έχει δείξει διαπιστευτήρια τόσο ως παίκτης της Σάντος όσο και στην Ευρώπη, με τη φανέλα των Μπαρτσελονα και της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ωστόσο, παρά το τεράστιο ταλέντο του δεν έχει μπορέσει μέχρι στιγμής να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα όσον αφορά στις ατομικές διακρίσεις και να κατακτήσει την Χρυσή Μπάλα, με την καλύτερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ να είναι το 2015 και το 2017 (παίκτης της Μπαρτσελονα και τις δύο φορές) όταν και βρέθηκε στο πόντιουμ των κορυφαίων μέσω της 3ης θέσης.

Η επιλογή του πάντως να αφήσει την Βαρκελώνη -κατά πολλούς για να μην ζει στη σκιά του Μέσι- και να γίνει το Νο 1 στην Παρί δεν μπόρεσε να τον οδηγήσει ψηλότερα και τα νούμερά του την τελευταία τετραετία αντί να βελτιώνονται, χειροτερεύουν.

Έφτασε μάλιστα σε χαμηλό βαρομετρικό το 2021 (χωρίς να υπολογίζεται το 2019 που δεν ήταν καν μέσα στην τελική 30άδα εξαιτίας τραυματισμών αλλά και πειθαρχικών παραπτωμάτων στα οποία είχε υποπέσει), με το France Football να κάνει γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας (29/11) πως ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ κατετάγη στην 16η θέση της λίστας, από τους 30 συνολικά υποψηφίους για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK