X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

Χτίζουν γήπεδα στο Κατάρ με σύγχρονους "δούλους"

Τα βαθύπλουτο Κατάρ προετοιμάζεται για το Μουντιάλ του 2022, ωστόσο έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας έφερε στο φως ότι τα γήπεδα στο αραβικό κράτος χτίζονται από σύγχρονους... δούλους του Νεπάλ που στην κυριολεξία πληρώνουν για να εργάζονται.

Το παρακράτος στο Κατάρ οργιάζει και η FIFA δεν... βλέπει, δεν μιλά και δεν ακούει τι συμβαίνει με την κατασκευή των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Το βαθύπλουτο αραβικό κράτος εισάγει... δούλους από το Νεπάλ για να εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες σωματικά και ψυχολογικά, χωρίς να ξοδεύει και τα ομολογουμένως μπόλικα πετροδόλαρα που διαθέτει.

Όμως, το αποκορύφωμα αυτής της υπόθεσης που έφερε στο φως έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας είναι ότι μετανάστες "δούλοι" πληρώνουν για να εργάζονται!

Ναι, επιτήδειοι... ατζέντες απομυζούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους εργάτες του Νεπάλ και τους φέρνουν με υποσχέσεις να δουλεύουν στο Κατάρ, χωρίς τελικά να εκπληρώνεται καμία από τις υποσχέσεις που έχουν δώσει.

Η FIFA εθελοτυφλεί όπως αναφέραμε παραπάνω και η Διεθνής Αμνηστία πιέζει να βγουν στο φως κι άλλα στοιχεία όσον αφορά αυτό το εργατικό δουλεμπόριο, που δεν πρέπει να καλυφθεί από τη... λάμψη του Μουντιάλ, κάτι που είχε συμβεί στη Βραζιλία.

Photo Credits: AP Photo/Victor R. Caivano