Χτύπησε νέο… καμπανάκι

Σε δέκα ημέρες, είχαν στην διάθεση τους τέσσερα ενενηντάλεπτα… ό,τι πρέπει, για την περίοδο που διανύουμε. Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την νέα μέτρια εμφάνιση του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα.

Χτύπησε νέο… καμπανάκι
INTIME SPORTS

Τριακόσια-εξήντα αγωνιστικά λεπτά:

1) Για να «ξεπεράσουν» την εορταστική διακοπή.

2) Για να ξαναβρούν τον καλό τους αγωνιστικό ρυθμό.

3) Για να κάνουν νίκες που θα κρατήσουν ψηλά και την ψυχολογία, αλλά και την… βαθμολογία.

Ένα καρέ που θα μπορούσε να αποτελέσει την καλύτερη δυνατή εισαγωγή στα… δύσκολα που ακολουθούν. Ειδικά για τον Φλεβάρη, όπου θα αποτελέσει τον μήνα κλειδί για τον φετινό Ολυμπιακό. Και στις τρεις διοργανώσεις.

Τελικά όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα τα ήθελαν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι ποδοσφαιριστές του. Τρεις νίκες όλες στο Καραϊσκάκη (Ατρόμητος, Θρασύβουλος, Λεβαδειακός), μια ισοπαλία (Δόξα) που ανάγκασε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να πάει ως τον Ρέντη διότι πράγματι μπορεί κάλλιστα να προέκυψε μέσα από την χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων χρόνων! Και μια ξεκάθαρη διαπίστωση. Ο Ολυμπιακός δεν «πατάει» καλά στο ξεκίνημα του 2012. Η ομάδα δείχνει να μην μπορεί να βρει τον ρυθμό της. Και δεν έχει καν εκείνα τα καλά μικρά διαστήματα που από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνονται μεγαλύτερα, προκειμένου να φανεί και πρόοδος.

Με τον Ατρόμητο ήταν η κεφαλιά του Μαρκάνο που μπήκε. Με την Δόξα αυτή του Τζιμπούρ που πήγε στο… δοκάρι. Με τον (τελευταίο στην βαθμολογία της Football League) Θρασύβουλο το κέφι του Μάρκο Πάντελιτς να… ανταμώνει με τα αντίπαλα δίχτυα. Και χθες με την Λιβαδειά; Η τρομερή ικανότητα του Ιμπαγάσα να τελειώνει παιχνίδια με μια πάσα του. Και βέβαια ο Μιραλάς που συνολικά μέσα σε ένα μήνα έβαλε στην ομάδα του Παράσχου τα πέντε από τα έντεκα γκολ του, στο πρωτάθλημα… Στην ουσία όμως σε αυτά τα 360 αγωνιστικά λεπτά ο Ολυμπιακός περισσότερο προβληματίζει, παρά σε βάζει στην «ψυχολογία» να αναζητήσεις τα… στατιστικά του! Περισσότερο σε αναγκάζει να στέκεσαι σε στιγμές, και σχεδόν… καθόλου δεν σου επιτρέπει να μιλήσεις για «διαστήματα».

Και όλα αυτά ενώ πλέον ο συντελεστής δυσκολίας μεγαλώνει. «Πρέπει να βελτιωθούμε. Είμαστε μακριά από το καλό μας πρόσωπο. Και πρέπει να το κάνουμε άμεσα, διότι δεν έχουμε περιθώρια» παραδέχονταν οι Πειραιώτες το βράδυ του Σαββάτου.

*Στην Αθήνα έρχεται ο Ινιάκι Ιμπάνιεθ. Έπειτα από πρόσκληση του Ολυμπιακού, ο Βάσκος μάνατζερ θα είναι στη χώρα μας την Τρίτη ή το αργότερο την Τετάρτη. Και βασικός σκοπός της… επίσκεψης; Να συζητήσουν οι δύο πλευρές για τον Φραν Γέστε. Και για να βρουν μια λύση προκειμένου ο 32άχρονος μέσο-επιθετικός να αποχωρήσει από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Ιμπάνιεθ βέβαια είναι και ο ατζέντης του Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε λοιπόν μια από τις κουβέντες που θα κάνει με τους Ερυθρόλευκους να σχετίζονται με το μέλλον του Τσινγκούρι στον Ολυμπιακό. Και ξαναλέμε. Ατζέντης: Άρα πολύ πιθανό να κάνει και τις προτάσεις του. Για τερματοφύλακα, αλλά και για τις άλλες δύο θέσεις που ψάχνουν παίκτες οι πρωταθλητές (κεντρικό χαφ, δεξιός εξτρέμ).

* Όπως αποκάλυψε το Contra η συμφωνία Ολυμπιακού-Κοστάνζο για την αποχώρηση του Αργεντινού είναι δεδομένη. Και θα ολοκληρωθεί και τυπικά αυτή την εβδομάδα. Μαζί με την απόκτηση του… αντικαταστάτη του. Ο Χακόμπο του Αστέρα Τρίπολης και ο Κάρλος Ιτάνζ (Ατρόμητος) είναι δύο περιπτώσεις που εξετάζονται σταθερά από τους Πειραιώτες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK