Ο Λιβάγια έστειλε την ΑΕΚ στην κορυφή και έφερε έκσταση στο ΟΑΚΑ!

Με το χρυσό γκολ του Λιβάγια από το πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ και έκανε βήμα τίτλου αφού εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Πάρτι πρωταθλήματος από τον κόσμο ο οποίος έσπρωξε την ομάδα του προς την πολύτιμη νίκη.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Αυτή η ευκαιρία ΔΕΝ χανόταν! Δεν είχε δικαίωμα να την πετάξει στα σκουπίδια από σεβασμό στην ιστορία της και φυσικά δεν το έκανε... Λίγη ώρα μετά το τεράστιο δώρο που της έκανε ο Αστέρας Τρίπολης "πληγώνοντας" ανεπανόρθωτα τον ΠΑΟΚ με το γκολ του Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις ο Μάρκο Λιβάγια ήταν εκείνος που ανέλαβε να το ξετυλίξει και να το σφραγίσει, αφού με δικό του γκολ στο 21ο λεπτό χάρισε στην ΑΕΚ το χρυσό τρίποντο επί του Πανιωνίου που την έστειλε στην κορυφή, στην 24η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Ουσιαστικά το 1-0 ήταν "μαγική εικόνα", με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ να έχει τον απόλυτο έλεγχο απέναντι σε έναν παθητικό και άτολμο Πανιώνιο (ολοκλήρωσε το ματς με μόλις μία τελική προσπάθεια στο φινάλε) και να δημιουργεί πλήθος ευκαιριών που δεν μεταφράστηκαν σε πάνω από ένα γκολ είτε λόγω του εξαιρετικού Κότνικ είτε λόγω αστοχίας στην τελική προσπάθεια.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο η Ένωση ήταν καταιγιστική, έπιασε τον αντίπαλο από το... λαιμό και τον σφυροκόπησε μέχρι να παραδοθεί (στο 21' με το γκολ του Λιβάγια) έχοντας και την αμέριστη συμπαράσταση του κόσμου της που ήταν "τρελαμένος" με τη σκέψη της επιστροφής στην κορυφή έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Οι 12 τελικές, εκ των οποίων οι 9 εντός εστίας, ήταν ενδεικτικές της απόλυτης επικράτησης των γηπεδούχων (Γκάλο και Λόπες έκαναν... πάρτι από τα άκρα ενώ Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια και Αραούχο ταλαιπώρησαν αφάνταστα τους παίκτες του Γρηγορίου), με τον Πανιώνιο να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα ανακουφισμένος με το σκορ να είναι μόνο στο 1-0 και την πίεση γύρω από τα καρέ του να είναι ασφυκτική.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε όπως ήταν αναμενόμενο, με την ΑΕΚ να δημιουργεί φάσεις μόνο μετά το 75ο λεπτό και τον Πανιώνιο να απειλεί στο φινάλε ελέω... άγχους των παικτών του Χιμένεθ, με το αποτέλεσμα ωστόσο να μην αλλάζει. Το 1-0 πανηγυρίστηκε ως... τίτλος από τους φίλους της ΑΕΚ που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ και πλέον σε μία εβδομάδα στην Τούμπα οι "κιτρινόμαυροι" έχουν τη δυνατότητα με θετικό αποτέλεσμα να αγγίξουν την πολυπόθητη κούπα του πρωταθλητή, για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια ανομβρίας...

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ:

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος (88' Αϊντάρεβιτς), Κονέ, Λιβάγια (69' Μπακάκης), Χριστοδουλόπουλος (64' Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο

Πανιώνιος: Κότνικ, Βλάχος, Σταυρόπουλος, Μπανανά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Πινιώτης (72' Γεσίλ), Σαββίδης, Παπαγεωργίου (65' Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (82' Βουκελάτος)

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK