Copa Africa: Στο θρόνο η Τυνησία

Γιορτές και πανηγύρια για την Τυνησία. Η χώρα που φιλόξένησε το Κόπα Αφρικα, κατέκτησε και τον τίτλο, τον πρώτο στην ιστορία της. Στον τελικό επικράτησε με 2-1 του Μαρόκο και έκανε την χώρα της Βορείου Αφρικής να μοιάζει μεθυσμένη πολιτεία, ενώ στο γήπεδο η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη από τους 60 χιλιάδες ανθρώπους που το κατέκλυσαν για να δουν την εθνική τους ομάδα να στέφεται πρωταθλήτρια, σε μια ιστορική στιγμή για τη χώρα.

Copa Africa: Στο θρόνο η Τυνησία
Μπορεί σε μερικά παιχνίδια, η διαιτησία να έβαλε το χεράκι της, αλλά στον τελικό οι Τυνήσιοι νίκησαν το Μαρόκο με 2-1 και κέρδισαν πανάξια τον τίτλο του Κόπα Αφρικα, ο οποίος είναι και ο παρθενικός στην ιστορία τους.

Η ομάδα της Βορείου Αφρικής μοιάζει με μεθυσμένη πολιτεία μετά την επιτυχία αυτή, ενώ η ατμόσφαιρα ήταν απίστευτη στο γήπεδο από τους 60 χιλιάδες ανθρώπους που το κατέκλυσαν για να δουν την εθνική ομάδα της χώρας τους να στέφεται πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της.

To σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Ντος Σάντος για να ισοφαρίσει για το Μαρόκο με τη λήξη του ημιχρόνου ο Μοχτάρι. Το γκολ που έδωσε το τρόπαιο στην Τυνησία σημείωσε στο 51' ο Ζαζίρι αφού εκμεταλλεύτηκε τραγικό λάθος του Μαροκινού τερματοφύλακα.

Οι συνθέσεις:

Τυνησία: Μπουμνιζέλ, Χακουί, Γιαιντί, Τραμπέλσι, Κλέιτον, Μαφτί (46` Μναρί), Μπενακούρ (57` Γκοντμπάνε), Μπουαζίζι, Τσεντλί, Γιαζίρι (71` Μαντεμπί), ντος Σάντος.

Μαρόκο: Φουαμί, Ρουμανί (74` Ζαϊρι), Ουάντου, Ελ Καρκουρί, Ναϊμπέτ, Ρεγκραγκουί, Κισί, Σαφρί (64` Γιυκούμπι), Χατζί (87` Μπαχά), Τσαμάκ, Μοκχταρί











Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η Νιγηρία κατέκτησε την 3η θέση στο Κόπα Αφρικα νικώντας στο μικρό τελικό της διοργάνωσης 2-1 το Μάλι.

Οι "αετοί" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και προηγήθηκαν με γκολ του Τζέι Τζέι Οκότσα στο 16' και του Oσάζε Oντεμβίγκε στο 69'.


News 24/7

24MEDIA NETWORK