Δέκα χρόνια από το ντεμπούτο του Γκουαρδιόλα που είχε το... λάθος αποτέλεσμα

Πριν ακριβώς δέκα χρόνια ο Πεπ Γκουαρδιόλα έκανε το ντεμπούτο του στους πάγκους σε παιχνίδια της Μπαρτσελόνα Β'. Το αποτέλεσμα ήταν αυτό δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση τα θέλω του...

Δέκα χρόνια από το ντεμπούτο του Γκουαρδιόλα που είχε το... λάθος αποτέλεσμα

Η δεύτερη ημέρα του Σεπτέμβρη είναι πάντα ιδιαίτερη για τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Και ειδικά η δεύτερη μέρα του Σεπτέμβρη του τρέχοντος έτους θυμίζει πολλά στον Καταλανό τεχνικό της Μάντσεστερ Σίτι.

Γιατί; Διότι πριν ακριβώς 10 χρόνια, ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα έκανε το προπονητικό του ντεμπούτο. Στον αγώνα της Μπαρτσελόνα Β' με την Πρέμια ντε Μαρ, ο Γκουαρδιόλα κάθισε για πρώτη φορά σε πάγκο σε επίσημο ματς και άρχισε μία μεγάλη σταδιοδρομία που μέχρι τώρα αριθμεί 21 τίτλους.

Η ειρωνεία της υπόθεσης; Το πρώτο παιχνίδι με τον Γκουαρδιόλα στην άκρη του πάγκου έληξε...0-0. Γι' αυτόν το φανατικό της δημιουργίας και της επίθεσης, που ήθελε (και θέλει) οι ομάδες του να έχουν πάντα την μπάλα και να φτιάχνουν παιχνίδι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν κάτι σαν πισώπλατη μαχαιριά.

Δεν τον εμπόδισε ωστόσο να ξεδιπλώσει εν συνεχεία την προπονητική φιλοσοφία του, να κερδίσει τη θέση του προπονητή στην πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και να γράψει ιστορία όχι τόσο με τους τίτλους που κατέκτησε αλλά με το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι ομάδες του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK