Δεν δίνει το Μπερναμπέου η Ρεάλ, ανοιχτή και η ημερομηνία του τελικού

Η διοίκηση της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αρνητική στο ενδεχόμενο να παραχωρήσει το “Σαντιάγκο Μπερναμπέου” για τη διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου Ισπανίας. Οι Μαδριλένοι δεν ξεχνούν την κόντρα με την Μπαρτσελόνα και μία παλιά τους ιστορία στο θεσμό.

Δεν δίνει το Μπερναμπέου η Ρεάλ, ανοιχτή και η ημερομηνία του τελικού

Το 2004 η “βασίλισσα” θα αντιμετώπιζε τη Σαραγόσα στον τελικό, αλλά οι Καταλανοί αρνήθηκαν τότε να παραχωρήσουν το “Καμπ Νου” για να γίνει το παιχνίδι. Τώρα το σενάριο αντιστρέφεται και στο στρατόπεδο των “μερένχες” δείχνουν αποφασισμένοι να πάρουν την εκδίκηση τους.

Οι κύριες αντιρρήσεις που έχει η διοίκηση της Ρεάλ έχουν να κάνουν με πιθανή κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο τελικός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης διεξάγεται στις 19 Μαϊου και στο στρατόπεδο της “βασίλισσας” γνωρίζουν πως δεν θα έχουν την ευκαιρία να γιορτάσουν στο γήπεδό τους αν παραχωρήσουν το γήπεδο για το τελικό του κυπέλλου Ισπανίας. Επίσης οι Μαδριλένοι θα αρχίσουν την ετήσια....ανανέωση του γηπέδου και φοβάται τις οποιεσδήποτε ζημιές που μπορούν να γίνουν από τους φανατικούς της Μπιλμπάο και της Μπαρτσελόνα.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως ο τελικός έχει οριστεί για τις 20 Μαΐου, σε περίπτωση που οι “μπλαουγράνα” δεν προκριθούν σ' αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα διεξαχθεί στο Μόναχο. Αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά τότε θα γίνει την Παρασκευή 25 του μήνα.

Η έδρα του τελικού παραμένει άγνωστη αφού μετά την άρνηση της Ρεάλ Μαδρίτης η ομοσπονδία βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η περυσινή εμπειρία του “Μεστάγια” με μόλις 55.000 οπαδούς να δίνουν το “παρών” ήταν δυσάρεστη για όλους. Το “Βιθέντε Καλντερόν” αποκλείεται γιατί έχει προγραμματιστεί συναυλία, και πλέον δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο ο αγώνας να γίνει στο “Καμπ Νου”. Αν βέβαια συμφωνήσουν και οι Βάσκοι, οι οποίοι προτιμούν τη Μαδρίτη αφού απέχει μόλις 395 χιλιόμετρα από το Μπιλμπάο, αρκετά λιγότερα από τα 605 της Βαρκελώνης.

Αν διεξαχθεί πάντως ο τελικός στις 25 Μαΐου τότε οι διεθνείς δύσκολα θα παίξουν, αφού τέσσερις ημέρες πριν θα έχει συγκεντρωθεί η εθνική ομάδα ενόψει της τελικής φάσης του Euro 2012. Αν ισχύσει αυτό χαμένη θα βγει η Μπαρτσελόνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK