Δεν είναι πολυτέλεια η νίκη, είναι ανάγκη!

Κάθε αγώνας της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα είναι οριακός, αφού ο Χιμένεθ και η ομάδα του… παλεύουν με τον τραγικό απολογισμό του πρώτου γύρου. Δεν υπάρχουν περιθώρια απώλειας γιατί ενδεχομένως οι συνέπειες να είναι καταστροφικές.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
aek panigiriki EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς το οποίο, όπως όλα όσα προηγήθηκαν και αυτά που θα ακολουθήσουν είναι οριακά για την «Ένωση». Το χαμένο έδαφος στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν είναι άπειρο και κάθε βαθμολογική απώλεια φέρνει τους «κιτρινόμαυρους» πιο μακριά από την πεντάδα. Παράλληλα η 5η Ξάνθη κερδίζει και η κατάσταση γίνεται πιο μπλεγμένη για την ΑΕΚ, που παρότι επί Χιμένεθ δεν έχει χάσει ποτέ και έχει βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της κινείται μονίμως στην κόψη του ξυραφιού.

Σε ότι έχει να κάνει με το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι, ο Μανόλο κατά την… προσφιλή του συνήθεια, πια, δεν φανέρωσε σε καμία από τις μέρες που προηγήθηκαν στο αθλητικό κέντρο των Σπάτων το παραμικρό πλάνο για την 11άδα μέσω κάποιας δοκιμής. Ο Ισπανός τεχνικός πιθανόν να μην έχει κατασταλάξει ή η προσέγγισή του να εντάσσεται στο πλαίσιο της επιθυμίας να έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του σε εγρήγορση.Σε κάθε περίπτωση κάτι τέτοιο τους ζήτησε στη σύντομη ομιλία της Παρασκευής, να είναι δηλαδή όλοι έτοιμοι γιατί ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν.

Όλα δείχνουν πάντως ότι ο προπονητής της ΑΕΚ θα πάει σε μια λογική παρεμφερή με εκείνη της Νέας Σμύρνης, έχοντας ωστόσο ορισμένες διαφοροποιήσεις. Με τον Μπάρκα δηλαδή κατά πάσα πιθανότητα κάτω από τα δοκάρια, τον Ντίντακ και τον Γκάλο (που επιστρέφει) στα άκρα της άμυνας και πιθανότατα με τους Βράνιες-Λαμπρόπουλο στο κέντρο της άμυνας, αν βεβαίως είναι έτοιμος να αγωνιστεί ο Βόσνιος. Το αν θα παίξει ή όχι ο Βράνιες είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο προπονητής την τελευταία στιγμή, δεδομένου του γεγονότος ότι ο αμυντικός της «Ένωσης» προπονήθηκε μόλις δύο φορές την εβδομάδα που μας πέρασε λόγω του αιματώματος που υπέστη μετά από μια σύγκρουση με τον Φούντα στη Νέα Σμύρνη.

Ο Σιμόες θα είναι μπροστά από τα στόπερ σε ρόλο κόφτη, ο Μάνταλος με τον Γιόχανσον όλα δείχνουν ότι θα παίξουν ως εσωτερικοί μέσοι αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τους Λάζαρο και Βάργκας πιθανότατα στα φτερά της επίθεσης και με τον Αραούχο στην κορυφή.

Είναι δεδομένο πάντως πως η παραπάνω… πρόβλεψη είναι επισφαλής από τη στιγμή που ο Χιμένεθ δεν φανέρωσε τουλάχιστον με ξεκάθαρο τρόπο τα πλάνα του. Έτσι όπως συνέβη στα τελευταία ματς, απόλυτα σίγουροι για την 11άδα θα είμαστε λίγη ώρα πριν από τη σέντρα, μόλις ανακοινωθεί και επίσημα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK