Διαχωρίζει τη θέση του το Κατάρ

Οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με δωροδοκία για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 από το Κατάρ έφερε αντίδραση από την επιτροπή διεκδίκησης του τουρνουά, με την οποία διαχωρίζει τη θέση της από οποιαδήποτε ενέργεια του αποπεμφθέντος προέδρου της ασιατικής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας, Μοχαμέντ μπιν Χαμάμ.

TO GO WITH AFP STORY BY FRANCOISE CHAPTAL

(FILES)  -- File picture dated March 22, 2010 shows a banner for Qatar's 2022 bid to host the World Cup is seen near Aspire athletics zone in Doha. The gulf emirate, future host of the 2022 FIFA World Cup and past playground of several Arab and Asian games, is reaching for the moon as it eyes the 2020 Olympics despite seemingly insurmountable climate challenges.     AFP PHOTO/KARIM JAAFAR
TO GO WITH AFP STORY BY FRANCOISE CHAPTAL (FILES) -- File picture dated March 22, 2010 shows a banner for Qatar's 2022 bid to host the World Cup is seen near Aspire athletics zone in Doha. The gulf emirate, future host of the 2022 FIFA World Cup and past playground of several Arab and Asian games, is reaching for the moon as it eyes the 2020 Olympics despite seemingly insurmountable climate challenges. AFP PHOTO/KARIM JAAFAR AFP

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η επιτροπή υποστηρίζει ότι πάντοτε λειτουργούσε με βάση τα "ύψιστα στάνταρ ηθικής και ακεραιότητας". Όσον αφορά στο δημοσίευμα των "Sunday Times" που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, η ανακοίνωση αναφέρει: "Επαναλαμβάνουμε ότι ο Μοχάμεντ μπιν Χαμάν δεν έπαιξε κανέναν επίσημο ή ανεπίσημο ρόλο στην επιτροπή διεκδίκησης. Όπως συνέβη και με όλα τα υπόλοιπα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, η ομάδα διεκδίκησης έπρεπε να πείσει τον κ. Μπιν Χαμάμ για την αξία της πρότασής μας".

Εν συνεχεία, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται η πλήρης συνεργασία με την συνεχιζόμενη έρευνα για το ζήτημα της ανάθεσης του τουρνουά στο Κατάρ και τονίζει ότι η επιτροπή διεκδίκησης παραμένει "αισιόδοξη" για τα αποτελέσματά της.

Τέλος, αρνείται κάθε κατηγορία και υποστηρίζει ότι θα λάβει κάθε νόμιμο μέτρο εναντίον της εφημερίδας. "Το δικαίωμα φιλοξενίας της διοργάνωσης κατακτήθηκε επειδή ήταν η καλύτερη πρόταση και επειδή ήρθε ο καιρός για τη Μέση Ανατολή να διοργανώσει το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο", καταλήγει η ανακοίνωση.

"Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο μας ο Μπιν Χαμάμ"

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 2010 και πριν από την αμφιλεγόμενη ανάθεση της διοργάνωσης στο Κατάρ, ο πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης, σεΐχης Μοχαμέντ μπιν Χαμάντ μπιν Καλιφά αλ Τανί, είχε προβεί σε δηλώσεις στην ιστοσελίδα " World Football Insider" στην οποία αποκαλούσε "περιουσιακό στοιχείο" τον τότε πρόεδρο της AFC και της ομοσπονδίας του Κατάρ, αντιπρόεδρο της FIFA και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

"Όσον αφορά στα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής, δεν ανακατευόμαστε με ό,τι συμβαίνει εκείν, επειδή οι κανονισμοί της FIFA είναι πολύ αυστηροί. Εκτός αυτής και όσον αφορά στον φάκελό μας, ο Μοχαμέντ μπιν Χαμάμ αποτελεί πολύ καλό μέντορα για εμάς. Μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε επίπεδο συμβουλών για το πώς να περάσουμε το μήνυμά μας και μπορεί να έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο. Πάντοτε μας συμβούλευε και πάντοτε ήταν στο πλευρό μας. Είναι αδιαπραγμάτευτα το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της πρότασής μας".

Διαβάστε ακόμη

"Σκέψεις για αφαίρεση της διοργάνωσης από το Κατάρ"

News 24/7

24MEDIA NETWORK