Δύναμη, ψυχραιμία και πειθαρχία

Δύναμη, ψυχραιμία και πειθαρχία

Αυτά ακριβώς είναι τα στοιχεία που χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να φύγει με το "τρίποντο" από την Κρήτη σύμφωνα με τον Ολεγκ Προτάσοφ, που την Πέμπτη προειδοποίησε τους ποδοσφαιριστές του για τις συνθήκες που θα συναντήσουν στο επικείμενο παιχνίδι πτωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Ο Ουκρανός τόνισε πως οι "ερυθρόλευκοι" χρειάζονται δύναμη και προσοχή για να κερδίσουν στο Ηράκλειο. Ακόμα ζήτησε ψυχραιμία και πειθαρχία, στοιχεία που σε παιχνίδια τέτοιας σημασίας ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει περίτρανα πως διαθέτει τα τελευταία χρόνια.

Χωρίς απρόοπτα συνεχίστηκε το πρωί της Πέμπτης η προετοιμασία της ομάδας για το παιχνίδι της Κρήτης. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και γυμνάστηκαν σε κανονικούς ρυθμούς, με τον Τάσο Πάντο να ανησυχεί προς στιγμή το τεχνικό επιτελείο των πρωταθλητών. Ο δεξιός οπισθοφύλακας του Ολυμπιακού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση με συνέπεια προληπτικά να μην συνεχίσει την προπόνηση του. Ωστόσο από το ιατρικό τιμ των «ερυθρολεύκων» δεν εκφράζονται φόβοι για την κατάσταση του και έτσι ο ποδοσφαιριστής θα δώσει το παρών στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ.

Ευχάριστα ήταν τα νέα και από τον Κριστιάν Καρεμπέ που γυμνάστηκε σε πιο έντονους ρυθμούς, κάτι που σημαίνει πως πλην συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι πανέτοιμος για το παιχνίδι με την Καλλιθέα. Ο Γιουράι Μπούτσεκ από την πλευρά του συνέχισε το ατομικό πρόγραμμα που ακολουθεί.

Το παρών στην προπόνηση της Πέμπτης δεν έδωσε ο Στέλιος Βενετίδης που δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξεπεράσει ολοκληρωτικά την γαστρεντερίτιδα που τον ταλαιπωρεί. Οπως είναι γνωστό κανονικά θα αγωνιστούν οι Σπύρος Βάλλας και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς.

Στο μεταξύ ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού βρέθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Οργανωτικής του Αθήνα 2004 και υπέγραψε την αίτηση εθελοντισμού του. Πρόκειται για μια κίνηση την οποία ο Καρεμπέ είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό και η οποία αποδεικνύει για μια ακόμα φορά την τεράστια προσωπικότητα του.

Ο Κριστιάν δήλωσε για αυτή την αυθόρμητη και κατά κοινή ομολογία άξια συγχαρητηρίων κίνηση: « Είμαι πολίτης της Αθήνας και αυθόρμητα είχα την ώθηση να δηλώσω εθελοντής. Είναι μεγάλο γεγονός που θέλω να το ζήσω με κάποιο τρόπο. Θα είναι η πρώτη φορά που θα έχω την ευκαιρία να συμμετέχω σε Ολυμπιακούς Αγώνες και θέλω να βοηθήσω από όποιο πόστο μου ζητηθεί. Θα ήθελα να είμαι εθελοντής και στους παραολυμπιακούς αγώνες. Μπορεί να φαίνεται μικρότερο γεγονός αλλά δεν είναι. Χρειάζεται τη σκέψη και το ενδιαφέρον όλων γιατί απευθύνεται σε ανθρώπους ίδιους μ' εμάς. Πιστεύω ότι θα γίνουν μοναδικοί αγώνες στην Αθήνα. Στην Ελλάδα γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και χρειάζεται να δώσουμε αξία στην αναγέννησή τους. Ελπίζω ότι πολλοί Ελληνες αθλητές θ' ανέβουν στο βάθρο. Παρακολουθώ πάντα με ενδιαφέρον τα αθλήματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα ήθελα να δω τον τελικό των 100 και 200 μέτρων, την σκυταλοδρομία 4Χ100, να παρακολουθήσω μοντέρνο πένταθλο αλλά και όλα τα αθλήματα».


Αναφορικά με την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ να πούμε πως τις προηγούμενες μέρες ο Ουκρανός τεχνικός είχε μια σκέψη να αλλάξει το σχήμα από 4-4-2 σε 3-5-2, όμως αυτή η εκδοχή μοιάζει να εγκαταλείπεται πλέον.

Ετσι πιθ ανότατα θα δούμε το κλασικό και ιδιαίτερα προσφιλές 4-4-2, με κατά πάσα πιθανότητα, μοναδικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τον πρόσφατο αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο την επιστροφή του Τζόρτζεβιτς στη θέση του αριστερού χαφ και του Καστίγιο στην επίθεση. Πίσω από τον Τζόρτζεβιτς στην αριστερή πλευρά θα βρίσκεται ο Γρηγόρης Γεωργάτος, κάτι που σημαίνει πως ο Πάντος επιστρέφει στη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, με τον Γιώργο Γεωργιάδη να είναι μπροστά του στα χαφ, και τον Μαυρογενίδη να μένει στον πάγκο.

Στο τέρμα θα βρίσκεται ο Κλέοπας Γιάννου, με τους Βάλλα και Κωστούλα να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Κεντρικοί χαφ θα είναι οι Στολτίδης και Καφές, ενώ ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο επιστρέφει και αυτός στο αρχικό σχήμα, δίπλα στον Ζιοβάνι που θα αποτελέσει και στην Κρήτη την αιχμή του δόρατος των πρωταθλητών.

Δεν αποκλείεται βέβαια ο κ. Προτάσοφ να επιλέξει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το σχήμα που αναγράφεται παραπάνω, αφού από ότι έχει δείξει στις προπονήσεις θέση διεκδικούν με λιγότερες πιθανότητες και οι Μαυρογενίδης, Ανατολάκης και Κούζμπα.

***
Στο μεταξύ η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα που Ολυμπιακού που αφορούσε στο χρηματικό πρόστιμο 12.000 Ευρώ για τα επεισόδια του Πύργου. Οι «ερυθρόλευκοι» υποστήριξαν ότι δεν ευθύνονται για τα όσα έγιναν πριν και μετά την διάρκεια του αγώνα με τον Πανηλειακό, αφού δεν είχαν στην διάθεσή τους εισιτήρια, κάτι που δεν έγινε δεκτό και κατά συνέπεια θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά το πρόστιμο.

*** Στο καινούργιο τεύχος του επίσημου περιοδικού του Τσάμπιονς Λιγκ που εκδίδει η ΟΥΕΦΑ φιλοξενούνται δηλώσεις του Ολεγκ Προτάσοφ που μιλάει για την πρώτη του συμμετοχή στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό.Ο Ουκρανός τεχνικός μεταξύ άλλων αναφέρει: "Ηταν μια νέα εμπειρία για μένα. Ηταν το πρώτο μου Τσάμπιονς Λιγκ και σαν μάθημα ήταν φανταστικό, για έναν προπονητή που ξεκινά τώρα την καριέρα του. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάντα κάτω από την πίεση των φιλάθλων του, που θέλουν να πάει η ομάδα καλά και στην Ευρώπη, επειδή στην Ελλάδα τα έχουμε κατακτήσει όλα. Το Ελληνικό Πρωτάθλημα δεν είναι τόσο δυνατό. Δεν υπάρχουν αρκετές ομάδες με ποιότητα και παίκτες με υψηλό επίπεδο, για να τις αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός κάθε εβδομάδα. Οι αγγλικές, ισπανικές και ιταλικές ομάδες κάνουν κάθε εβδομάδα ένα γερό τεστ στο Πρωτάθλημα, και αυτό είναι σαν ένα είδος προπόνησης για το Τσάμπιονς Λιγκ".



















*** Το Σάββατο στις 14.30 θα γίνει τελικά η σύσκεψη στο Ηράκλειο στην οποία θα αποφασιστεί τί ακριβώς θα γίνει με τα εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ενημερώθηκε για το θέμα με φαξ που απέστειλε στα γραφεία του συλλόγου της Πέμπτη η αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου. Τον Ολυμπιακό θα εκπροσωπήσουν οι Μώραλης, Στασινόπουλος και Κουντούρης οι οποίοι και θα ενημερώσουν την αστυνομία για τον αριθμό των εισιτηρίων που θα γνωρίζουν πως έχουν στην κατοχή τους οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από την Κρήτη. Από εκεί και πέρα η τελική απόφαση σχετικά με το αν θα δοθεί ξεχωριστή κερκίδα στον Ολυμπιακό ανήκει αποκλειστικά στην Αστυνομία. Παράλληλα θα ζητηθούν αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο κατά την άφιξη της αποστολής, στη φυσούνα του γηπέδου και το ξενοδοχείο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK