Δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ο απολογισμός

Χωρίς νίκη ολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό τριήμερο των ελληνικών ομάδων μετά και το τέλος των υποχρεώσεων μας στο κύπελλο UEFA. Η ΑΕΚ πήρε το 0-0 από τη Ζενίτ στη Ρωσία και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση, ενω το 1-1 του ΠΑΟΚ με τη Μέταλουργκ θέτει σε κίνδυνο το μέλλον του Νίκου Καραγεωργίου. Συντριβή του Αρη από τη Ρόμα με 5-1, άξιζε καλύτερης τύχης η Ξάνθη που έχασε με 2-0 από τη Μίντλεσμπρο.

Δύο ισοπαλίες και δύο ήττες ο απολογισμός


Χωρίς νίκηολοκληρώθηκε το ευρωπαϊκό τριήμερο των ελληνικών ομάδων μετά και το τέλος των υποχρεώσεων μας στο κύπελλο UEFA. Η ΑΕΚ πήρε το 0-0 από τη Ζενίτ στη Ρωσία και έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση, ενω το 1-1 του ΠΑΟΚ με τη Μέταλουργκ θέτει σε κίνδυνο το μέλλοντου Νίκου Καραγεωργίου. Συντριβή του Αρη από τη Ρόμα με 5-1, άξιζε καλύτερης τύχης η Ξάνθη που έχασε με 2-0 από τη Μίντλεσμπρο.

Ζενίτ - ΑΕΚ 0-0

Η ΑΕΚ κατάφερε να φύγει με το 0-0 από την έδρα της Ζενίτ και να έχει στα χέρια της την υπόθεση πρόκριση στους ομίλους της ΟΥΕΦΑ. Τρίτη ευκαιρία για την «Ενωση», που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει κάτι ανάλογο με Παρί Σεν Ζερμέν και Μάλαγα, αλλά τελικά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της. Μόνο στο πρώτο μέρος κινδύνεψε η «Ενωση», αλλά ο Σορεντίνο παρουσιάστηκε αρκετά έτοιμος για την κρισιμότητα του αγώνα, «σφραγίζοντας» την απόδοση του, με μία εξαιρετική επέμβαση στο 93’. Υπερβολικό φόβο έδειξε ο Σάντος που άφησε το πρώτο μέρος να περάσει χωρίς να αξιοποιηθεί επιθετικά από τους παίκτες του. Την απόδοση του Ιταλού τερματοφύλακα ακολούθησε η αμυντική γραμμή, ενώ ο Βενγκλίνσκι είχε διάθεση, όχι όμως στήριγμα.

ΠΑΟΚ - Μέταλουργκ 1-1

Με εμφανίσεις σαν αυτή κόντρα στην Μέταλουργκ ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να κάνει ευρωπαϊκά όνειρα. Ασύνδετος, χωρίς σύστημα ο Δικέφαλος έμεινε στο 1-1 με την Μέταλουργκ στην Τούμπα για το ΚύπελλοUEFAαν και προηγήθηκε. Ηταν το 5ο σερί ευρωπαϊκό ματς που οι Θεσσαλονικείς δεν κατάφεραν να νικήσουν στην έδρα τους. Αντιδράσεις του κόσμου, άγνωστο το μέλλον του Καραγεωργίου.

Ρόμα - Αρης 5-1

Εφιαλτική ήταν η βραδιά του Αρη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης. Οι Θεσσαλονικείς γνώρισαν την συντριβή με 5-1 από τη Ρόμα και στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα αποχαιρετήσουν και τυπικά το κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Πάλεψε όσο μπορούσε ο Αρης, αλλά η διαφορά κλάσης από τους Ιταλούς ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Η παρουσία του κόσμου της ομάδας στις εξέδρες (πάνω από 3.000) έσωσε τα προσχήματα. Εκπληκτικό το γκολ του Σανχούρχο.

Μίντλεσμπρο - Ξάνθη 2-0

Η Ξάνθη ήταν ο μοναδικός ελληνικός σύλλογος που άφησε θετικές εντυπώσεις στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική κοινότητα. Η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη απέναντι στη Μίντλεσμπρο παρέδωσε μαθήματα αμυντικού και επιθετικού ποδοσφαίρου στους υπόλοιπους εκπροσώπους μας, έστω κι αν ηττήθηκε στο Ρίβερσαϊντ με 2-0. Χωρίς καμία κλασική ευκαιρία οι Αγγλοι πέραν του γκολ του Μπόατεγκ (το άλλο αυτόγκόλ του Παβιό), επτά τον αριθμό για τους ακρίτες, οι οποίοι διαθέτουν βάσιμες ελπίδες για πρόκριση, εφόσον επαναλάβουν την ίδια εμφάνισηστον επαναληπτικό.

News 24/7

24MEDIA NETWORK