Δύο περιττοί παίκτες πήραν εκδίκηση και αποκαθήλωσαν την Ίντερ

Η Γιουβέντους έβαλε στη θέση της την Ίντερ, που είχε κάνει το 6/6 στη Serie A. Μάλιστα, τη νίκησε χωρίς συμβολή από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τον Ματάις ντε Λιχτ. Αρκούσαν δύο παίκτες που ήθελε να διώξει τον Αύγουστο, ο Πάουλο Ντιμπάλα και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν.

Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν της Γιουβέντους πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με την Ίντερ για τη Serie A 2019-2020 στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα', Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019
Ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν της Γιουβέντους πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε στο ντέρμπι με την Ίντερ για τη Serie A 2019-2020 στο 'Τζιουζέπε Μεάτσα', Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 AP PHOTO/LUCA BRUNO

Τα λόγια του δεν χωρούσαν αμφισβήτηση. "Δεν μπορείς να διαγράψεις την ιστορία, όμως ας δούμε το παρόν". Ο εκτελεστικός διευθυντής της Ίντερ πλέον, Μπέπε Μαρότα, υπήρξε ο αρχιτέκτονας της Γιουβέντους. Μάλιστα, ο... πρωτομάστορας Αντόνιο Κόντε είναι κι αυτός μαζί του πια στους 'νερατζούρι'. Όμως, όπως φαίνεται, έκαναν τόσο καλή δουλειά στο Πιεμόντε, που τους κυνηγάει ακόμα και τώρα, στο νέο πόστο τους. Οι 'μπιανκονέρι' επικράτησαν (2-1) και σε αυτό το ντέρμπι, υπενθυμίζοντας στους 'νερατζούρι' (και σε κάθε υποψήφιο ανταγωνιστή) ποιος είναι το αφεντικό στη Serie A.

Τα μηνύματα ήταν διαφορετικά πριν από τη σέντρα του 200ού Derby d' Italia (όρος που χρησιμοποίησε πρώτος το 1967 ο κορυφαίος αθλητικογράφος της Ιταλίας, Τζιάνι Μπρέρα) για το καμπιονάτο. Η Ίντερ είχε κάνει εκπληκτική εκκίνηση με 6/6 στη Serie A, με συνέπεια να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Τουναντίον, η 'γηραιά κυρία' έχασε την πρωτιά μετά από 552 ημέρες, όταν έμεινε στο 0-0 με τη Φιορεντίνα. Η πιο σημαντική διαφοροποίηση από όλες ήταν το μέταλλο που έμοιαζε να χαρακτηρίζει τις δύο ομάδες. Όχι τόσο άκαμπτο για τη Γιουβέντους με τον Μαουρίτσιο Σάρι στο 'τιμόνι', όχι τόσο ευλύγιστο για την Ίντερ με τον Κόντε. "Η Γιουβέντους είναι το φαβορί, αλλά πιστεύουμε στις ικανότητές μας", επεσήμανε ο Μαρότα πριν από τον αγώνα, ρίχνοντας το μπαλάκι στους πρωταθλητές Ιταλίας τα τελευταία 8 χρόνια. Και το έπιασαν μόλις στο 4ο λεπτό.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα ήταν από τους παίκτες που η Γιουβέντους ήθελε να ξεφορτωθεί το καλοκαίρι. Τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου βρισκόταν στο Μάντσεστερ για διαπραγματεύσεις με τη Γιουνάιτεντ. Οι απολαβές που ζήτησε κρίθηκαν απαγορευτικές και τελικά έμεινε στους Ιταλούς, χωρίς εξασφαλισμένη θέση στην ενδεκάδα. Η παρουσία σε αυτήν για το ντέρμπι χαρακτηρίστηκε έκπληξη. Μόλις στο 4', ο Αργεντινός επιθετικός φρόντισε να δώσει απαντήσεις, ανοίγοντας το σκορ με διαγώνιο σουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Η ανωτερότητα της Γιουβέντους ήταν εμφανής, ακόμα κι αν στη βαθμολογία η Ίντερ ήταν πρωτοπόρος.

Το πέναλτι του Λαουτάρο Μαρτίνες έφερε τα πράγματα στα ίσια, αλλά μόνο στα χαρτιά. Ο Ρονάλντο σκόραρε ξανά για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο διαιτητής ακύρωσε (ορθώς) την προσπάθειά του μέσω VAR. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν ιδιαίτερες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη και ίσως σε αυτό να έπαιξε ρόλο και η αντικατάσταση του Στεφάνο Σένσι λόγω τραυματισμού στο 1ο μέρος. Ο Ρομελού Λουκακού δεν απείλησε την (ασταθή) άμυνα των φιλοξενουμένων, το σουτ του Ματίας Βεσίνο που κόντραρε και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού έμοιαζε με ό,τι καλύτερο μπορούσε η Ίντερ, μέχρι να έρθει η ώρα ακόμη ενός... κομμένου της Γιουβέντους να δώσει λύσεις. Ύστερα από μία συνεργασία 24 μεταβιβάσεων, τη μεγαλύτερη σε όλους τους αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα που κατέληξε σε γκολ, η μπάλα έφτασε στον Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Αυτός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του 20χρονου Αλεσάντρο Μπαστόνι που αντικατέστησε τον Ντιέγκο Γκοδίν και με πλασέ έγραψε το 2-1.

Ντιμπάλα και Ιγκουαΐν ήταν οι δύο ποδοσφαιριστές που η διοίκηση της Γιουβέντους ήθελε να ξεφορτωθεί το καλοκαίρι, ώστε να βρει πόρους για να προχωρήσει σε ηχηρές μεταγραφές επιπέδου Ρονάλντο. Ως αντάλλαγμα γι' αυτήν την αποψίλωση, η 'γηραιά κυρία' θα ικανοποιούσε τις οικονομικές απαιτήσεις της Γιουνάιτεντ για τον Λουκακού. Οι δύο... περισσευούμενοι Αργεντινοί έμειναν στο ρόστερ και ο Σάρι βρήκε τρόπο να τους αξιοποιήσει (και δη τον δεύτερο, τον παίκτη που εκτόξευσε στην κοινή θητεία τους στη Νάπολι). Ο Λουκακού κατέληξε στην Ίντερ να διασταυρώνει ξίφη με ορισμένους ρατσιστές φιλάθλους της.

"Γιούβε, τι μάθημα στον Κόντε", ήταν ο τίτλος της Tuttosport, αθλητικής εφημερίδας με έδρα στο Τορίνο. "Ο Σάρι στο τιμόνι", υπερθεμάτισε η Corriere dello Sport. "Τους βγάζουμε το καπέλο. Σηκώνουμε μανίκια και συνεχίζουμε να δουλεύουμε", ήταν η παραδοχή του Κόντε. "Η Ίντερ πρέπει να γίνει πιο άγρια", υπογράμμισε ο Μίλαν Σκρίνιαρ. Μέχρι να συμβεί αυτό, η Γιουβέντους θα είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, όπως έχει συνηθίσει. Και ύστερα από τη νίκη επί της Νάπολι, θα έχει από κάτω και την έτερη ομάδα που... τόλμησε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της. Και όλα αυτά, από δύο... περισσευόμενους ποδοσφαιριστές.

Πόσες εκπλήξεις έγιναν τελικά την προηγούμενη αγωνιστική στο Champions League; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK