Εχυσε το γάλα ο ΠΑΟΚ...

Ισως να φταίνε τα άστρα... Μετά τους Παναθηναϊκο και Ολυμπιακό, ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να χάσει στα τελευταία λεπτά. Ο δικέφαλος του Βορρά γνώρισε την ήττα από τη Στουγκάρδη στην Τούμπα με 2-1, εξ αιτίας ισάριθμων τερμάτων στο διάστημα 85'-90'. Με δέκα παίκτες τελείωσαν τον αγώνα οι δύο ομάδες.

Εχυσε το γάλα ο ΠΑΟΚ...

Ο ΠΑΟΚ γλίτωσε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίωρο, προηγήθηκε με τον Χρήστο Καρυπίδη, έμεινε στο γήπεδο με παίκτη παραπάνω αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά δέχθηκε δύο γκολ και ηττήθηκε με 1-2 από τη Στουτγκάρδη στην κατάμεστη Τούμπα, στον δεύτερο αγώνα της ομάδας για τον 7ο όμιλο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Αυτοκαταστροφικοί οι παίκτες του Γιώργου Κωστίκου, κλώτσησαν την τύχη τους, την επική εμφάνιση του Ντανιέλ Φερνάντεζ (φέρει ακέραια ευθύνη στο πρώτο γκολ), χάνουν και τον Ιφεάνι Ουντέζε για το επόμενο παιχνίδι (αποβλήθηκε στο 90’). Τρία χρόνια δίχως ευρωπαϊκή νίκη εντός έδρας κλείνουν οι Θεσσαλονικείς .

Αμφότεροι οι προπονητές προτίμησαν το 4-4-2. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης με τον Αρμάντο Φουτσίνι πήραν θέση στα άκρα, με τον Ζιοβάνι Τραπατόνι να παρατάσσει ρόμβο στο κέντρο (Σόλντο, Τίφερτ, Μάισνερ, Χιτζλπέργκερ), πίσω από τους Λούμπογια και Τόμασον.

Παρά την εκρηκτική ατμόσφαιρα που είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν οι περίπου 25.000 φίλοι του ΠΑΟΚ μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, η γερμανική ομάδα μπήκε αποφασισμένη να πετύχει το γρήγορο γκολ, κάτι που δεν κατάφερε ελέω Φερνάντεζ. Ο Πορτογάλος πορτιέρο, πραγματοποίησε σωρεία σπουδαίων επεμβάσεων και κράτησε το μηδέν παρά την αμυντική ανυπαρξία των συμπαικτών του. Έχουμε και λέμε: Τόμασον στο 8’, ο ίδιος στο 9’, Ντελπιέρ στο 12’, στο 20’ ο Μάισνερ και στο 25’ ο Λούμπογια. Προσπάθειες που υπό άλλες συνθήκες θα... έγραφαν, βρήκαν πανάξιο αντίπαλο τον Φερνάντεζ.

Στο 27ο λεπτό, ο αρχηγός, Θοδωρής Ζαγοράκης, είπε το δικό του "ευχαριστώ" στον νεαρό άσο, πάσαρε εκπληκτικά στον Μάρτσιν Μίετσελ αλλά ο Πολωνός, από θέση φορ, δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε. Τουλάχιστον, οι παίκτες του Κωστίκου έδειχναν να αφυπνίζονται.

Η καλή στιγμή του Μίετσελ σηματοδότησε το τέλος των καλών ενεργειών για το πρώτο μέρος, το οποίο έληξε χωρίς γκολ. Μία εξέλιξη που κάθε άλλο παρά αρνητική ήταν για τον "δικέφαλο".

Η επανάληψη άρχισε με τους Γερμανούς να θέλουν να κάνουν και πάλι αισθητή την παρουσία τους αλλά ο Χρήστος Καρυπίδης τους χάλασε τα σχέδια και σήκωσε το κοινό της Τούμπας στο πόδι. Στο 48ο λεπτό, ο Χαραλάμπους εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο νεαρός στόπερ σηκώθηκε πολύ ψηλά και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Χίλντεμπραντ. Ο ξανθομάλλης πορτιέρο έβαλε το σώμα του πίσω από τη μπάλα αλλά προηγουμένως, αυτή είχε περάσει την επανορθωτική γραμμή.

Ο αρχικός σκοπός είχε επιτευχθεί. Ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά στο σκορ καιπλέον καλούταν να διατηρήσει τα κεκτημένα. Ο Γιώργος Κωστίκος, έχει αποδείξει πως αν μη τι άλλο, χαρακτηρίζεται από παροιμιώδη ηρεμία. Δεν πρόσταξε γενική οπισθοχώρηση και η ομάδα του εξακολουθούσε να πρεσάρει είκοσι μέτρα έξω από την περιοχή του Φερνάντεζ, ελαχιστοποιώντας τους κινδύνους. Προηγουμένως, στο 54ο λεπτό, ο Γιάν Νταλ Τόμασον έχανε ακόμη μία σπουδαία ευκαιρία, πριν αποσυρθεί από το ματς.

Όχι μόνο η Στουργκάρδη γινόταν όλο και πιο ακίνδυνη, ήρθε και ο Σίλβιο Μάισνερ, δεκαπέντε λεπτά πριν το τέλος, να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Χαραλάμπους και να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο εύκολα.

Όλα έδειχναν πως οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διέξοδο ώστε να αποφύγουν την ήττα. Πέντε λεπτά πριν το τέλος όμως, ο Λούμπογια βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια, εξαπέλυσε το σουτ από τα 25 μέτρα και ο Φερναντέζ, ο οποίος είχε βγάλει απείρως πιο δύσκολες φάσεις, είδε τη μπάλα να περνάει δίπλα του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Κάπου εκεί πρέπει να υπάρχουν τα ψυχικά και φυσικά αποθέματα για να έρθει η αντίδραση. Αυτά ο ΠΑΟΚ δεν τα επέδειξε. Όχι μόνο δεν δημιούργησε τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, αλλά στο 90ο λεπτό, ο Γκόμεζ μπήκε στην περιοχή, ο Ουντέζε τον ανέτρεψε, αποβλήθηκε επειδή ο αντίπαλός του ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ενώ το χειρότερο ήταν πως ο Νιγηριανός υπέπεσε σε καταφανές πέναλτι. Ο Λούμπογια ανέλαβε την εκτέλεση και δεν έκανε λάθος, δίνοντας μία ανέλπιστη νίκη στη Στουτγκάρδη.

Πλέον, η πρόκριση απαιτεί δύο νίκες και... αναμονή. Αν αυτή δεν έρθει, ας λειτουργήσουν ως φροντιστήριο για τη... γαλαρία οι εναπομείνασες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις .


Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ: Φερναντέζ, Καρυπίδης, Χασιώτης (89' Χριστοδουλόπουλος), Ουντέζε, Μέγκαχεντ (57’ Μπαλάφας), Χαραλάμπους, Φουτσίνι, Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης, Σαλπιγγίδης, Μίετσελ (77’ Μαλαδένης).
Στουτγκάρδη: Χίλντεμπραντ, Στρανσλ (71’ Κάρεβιτς), Μέιρα, Ντελπιέρ, Μάνιν, Τίφερτ, Σόλντο, Μάισνερ, Χιτσλπέργκερ, Λούμπογια, Τόμασον (61’ Γκόμεζ).

Γκολ: 48’ Καρυπίδης – 85’, 90’ "πεν." Λούμπογια

Διαιτητής: Κάρλος Μεχία Ντάβιλα (Ισπανία)
Κίτρινες κάρτες: Μέγκαχεντ – Μέιρα, Μάισνερ
Κόκκινες κάρτες: Ουντέζε – Μάισνερ




News 24/7

24MEDIA NETWORK