X

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων. Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία μας και των συνεργατών μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν από τη συγκατάθεσή σας ή να αρνηθείτε να δώσετε τη συγκατάθεσή σας. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε σε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις μας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο.

ΕΕ: Κατά των ακαδημιών λόγω μεροληψίας

Το χάσμαανάμεσα στις παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις του ποδοσφαίρου και τις πιο αδύναμες μειώνεται συνεχώς. Οι αναρίθμητες παραστάσεις που διαδίδονται μέσω της τεχνολογίας λειτουργούν ως ξυπνητήρι και πηγή διδαχής αλλά φαίνεται πως η προσπάθεια της ΟΥΕΦΑ να κάνει το ποδόσφαιρο πιο (αν η παρακάτω λέξη είναι δόκιμη) αντιπροσωπευτικό, πέφτει στο κενό.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ( την οποία βέβαια δεν έχουμε σκοπό να καθαγιάσουμε όταν αποφασίζει τα συμβόλαια, ουσιαστικά, να έχουν τριετή ισχύ και έπειτα να επιβιώνει μόνο ο ισχυρός) είχε εκπονήσει πλάνο σύμφωνα με το οποίο από την ερχόμενη σεζόν και έπειτα, οι ομάδες που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πρέπει να έχουν τέσσερις ντόπιους στην 25άδας τους. Τη σεζόν 2007-08 αυτός ο αριθμός είχε προγραμματιστεί να ανέβει στους έξι και το 2008-09 στους οκτώ.

Μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τετάρτη όμως, ο προαναφερθείς νόμος είναι πιο πιθανό από ποτέ το ενδεχόμενο να πέσει στο κενό. Δεδομένου ότι οι πιτσιρικάδες που θα εκπαιδεύονται από παιδική ηλικία για να στελεχώσουν τις ομάδες του μέλλοντος θα είναι ίδιας εθνικότητας με τον σύλλογο, καταστρατηγείται σε μεγάλο βαθμό το υπάρχον νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει του οποίου οι εργαζόμενοι εκτός αυτής έχουν παραπλήσια δικαιώματα.

Όταν η ΟΥΕΦΑ κάνει λόγο για γηγενείς παίκτες, αναφέρεται σε όλους όσοι από τα 15 μέχρι τα 21 προπονούνται σε μία ή περισσότερες ομάδες ή ακαδημίες ποδοσφαίρου της ίδιας χώρας.

Σύμφωνα με συγκεκριμένη αναφορά: " Είναι προφανές το ότι οι γηγενείς θα είναι ανάλογης εθνικότητας με την ομάδα. Αυτό θα αποτελεί μεροληψία έναντι των ξένων, οι οποίοι θα βρίσκουν πολλά περισσότερα εμπόδια όταν θα θέλουν να πάρουν μεταγραφή σε ομάδα χώρας από την οποία δεν έχουν λάβει εκπαίδευση. Το πιο πιθανό είναι ο συγκεκριμένος νόμος να μην ενταχθεί στο γενικότερο νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Δεν είναι τυχαίο πως με το μέτρο το οποίο θέλει να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχαν διαφωνήσει οι περισσότερες από τις μεγάλες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου. Από τη πλευρά μας, θέτουμε ένα ερώτημα:

Είναι καλύτερο να υπάρχει το "οικογενειακό" στοιχείο σε έναν σύλλογο και αυτό της ταύτισης των φιλάθλων με τους παίκτες ή τα παραδείγματα τύπου Άρσεναλ;

Οι Λονδρέζοι, τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν αντιμετωπίσει την Κρίσταλ Πάλας και η ενδεκάδα απαρτιζόταν από πέντε Γάλλους, έναν Γερμανό, έναν Καμερουνέζο, έναν από την Ακτή Ελεφαντοστού, έναν Ισπανό, έναν Βραζιλιάνο και έναν Ολλανδό.

24MEDIA NETWORK