Εγκληματικό τάκλιν στο Μεξικό φέρνει αλλαγές

Ο συμπαίκτης του Άλαν Πουλίδο, Μπρισουέλα Μουνιός, ήταν το τελευταίο "θύμα" του σκληρού ποδοσφαίρου που παίζεται στο Μεξικό, με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να σκέφτεται εξοντωτικές ποινές για να προστατεύσει τους παίκτες (VIDEO).

Εγκληματικό τάκλιν στο Μεξικό φέρνει αλλαγές

Η αναμέτρηση της Τσίβας κόντρα στην Τολούκα μπορεί να είχε νικητές τους πρώτους και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πουλίδο, με δυο γκολ, όμως σημαδεύτηκε από το σοβαρό τραυματισμό του Μπρισουέλα Μουνιός.

Ο 27άχρονος άσος δέχθηκε σκληρό μαρκάρισμα μόλις στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά και να χρειαστεί να αντικατασταθεί άμεσα.

Το γεγονός αυτό ήρθε να προστεθεί σε μία σεζόν που συνεχίζει εκεί ακριβώς που σταμάτησε η προηγούμενη. Δηλαδή με τους επιθετικούς να δέχονται βίαια μαρκαρίσματα και να τραυματίζονται σοβαρά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε όλα αυτά ο Λοσάνο της Πατσούκα, ο οποίος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για να του γίνουν ράμματα στο διαλυμένο αστράγαλο του ( η φωτογραφία πιο κάτω είναι διαφωτιστική).

Ο Λοσάνο, λοιπόν, μόνο την περσινή σεζόν δέχθηκε 160 δυνατά μαρκαρίσματα και όπως ήταν... μαθηματικά βέβαιο, το κακό δεν άργησε να γίνει. Έτσι, η διοργανώτρια Αρχή είναι έτοιμη να δράσει άμεσα με σκοπό την προστασία των ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ από το Μεξικό, είναι πιθανό οι τιμωρίες να γίνουν πολύ σκληρές (έως και εξοντωτικές) για τα βίαια μαρκαρίσματα, ενώ θα δοθεί οδηγία στις ομάδες να αλλάξουν φιλοσοφία με σκοπό την προστασία του προϊόντος.

Μένει να δούμε αν και πότε θα εφαρμοστούν τα νέα μέτρα και φυσικά αν οι παίκτες θα ακολουθήσουν τη νέα πρακτική ή θα... σπάνε τα πόδια τους.

News 24/7

24MEDIA NETWORK