"Είναι μυστικά" είπε ο Χιμένεθ για Πατίτο και Βάργκας

Αινιγματική απάντηση έδωσε ο Μανόλο Χιμένεθ σε ερώτηση σχετικά με τον αποκλεισμό των Πατίτο και Βάργκας από την αποστολή της ΑΕΚ.

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Απάντηση που προκάλεσε ερωτήματα από τον Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου του ντέρμπι σχετικά με τον αποκλεισμό των Βάργκας και Πατίτο από την αποστολή.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός κλήθηκε να σχολιάσει το πώς γίνεται από τη στιγμή που υπάρχει κούραση να αποκλείονται Βάργκας και Πατίτο που έχουν παίξει λιγότερο στα τελευταία παιχνίδια.

Και απάντησε: « Κανένα σχόλιο. Είναι μυστικά… Μην ανησυχείτε ψάχνουμε το καλύτερο για την ΑΕΚ».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν παράγει ευκαιρίες στα πλέι οφ, είπε: «Νομίζω η ομάδα παίζει πολύ καλά! Όσον αφορά τον αγώνα με τον Πανιώνιο δεν παίξαμε καλά, αλλά στον ΠΑΟΚ παίξαμε καλά. Και σήμερα παίξαμε πολύ καλά απέναντι σε μια ομάδα που πάντα προσπαθεί να παίξει στρωτό παιχνίδι.

Αυτό που είναι ξεκάθαρο μετά από μια μεγάλη προσπάθεια στον δεύτερο γύρο να μειώσουμε τη διαφορά, η φρεσκάδα στα πόδια των παικτών δεν είναι η ίδια. Πρέπει να ξέρουμε, να προσπαθούμε να κερδίσουμε κάθε παιχνίδι, γνωρίζοντας ότι τα λεπτά είναι δύσκολο να περάσουμε…

Αυτό φυσικά αφορά όλες τις ομάδες όχι μόνο την ΑΕΚ. Ας θυμηθούμε όμως στο τέλος του πρώτου γύρου τη διαφορά της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ και πώς τελείωσε ο δεύτερο γύρος. Είμαι πολύ υπερήφανος γι’ αυτούς τους ποδοσφαιριστές που τα έδωσαν όλα για να μπουν σε μια καλή θέση στη βαθμολογία και στα πλέι οφ να βγάλουν έξτρα δυνάμεις για να τα πάνε καλά. Όταν λείπει η δύναμη πρέπει να βγάζουμε ψυχή».

Για το γεγονός ότι διαμαρτύρεται συχνά στους διαιτητές στα τελευταία παιχνίδια κι αν τον αποπροσανατολίζει όλο αυτό, τόνισε: «Επειδή κερδίζουμε δεν αποσυγκεντρώνομαι. Είμαι συγκεντρωμένος στη δουλειά μου. Μπορεί να χάσω τη συγκέντρωσή μου όταν υπάρχει αδικία. Πάντα όμως λέω ότι η δουλειά του διαιτητή είναι πολύ δύσκολη».

Για την τακτική του προσήλωση στα παιχνίδια, σημείωσε: «Πώς παίζει η ΑΕΚ; Να μου εξηγήσει κάποιος. Ίσως έχω ξεχάσει το ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟ δεν είχε ούτε ένα σουτ. Εμείς χάσαμε τρία σίγουρα γκολ και είχαμε περισσότερη κατοχή. Για τα δικά μου γούστα πιστεύω ότι παίξαμε απέναντι σε μια ομάδα που μαζί με την ΑΕΚ προσπαθεί να παίξει στρωτό ποδόσφαιρο».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είχε ελλείψεις, όμως η ΑΕΚ αδυνατούσε να κάνει ευκαιρίες, είπε: «Έπαιξε πολύ καλά αμυντικά ο ΠΑΟ. Έπαιξαν οι βασικοί του εκτός του δεξιού μπακ. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες να κερδίσουμε το παιχνίδι και πίσω την ασφάλεια για να μην υπάρξει κάποιος κίνδυνος».

Για τη συζήτησή του με τον Ουζουνίδη στο τέλος, αποκάλυψε: «Μιλήσαμε για το Κύπελλο, αλλά αυτό πλέον είναι παρελθόν».

Για το αν μπορεί ο Μπακασέτας να παίζει στα άκρα, σχολίασε: «Δεν είναι η φυσική του θέση. Αν δεν υπήρχαν άλλοι παίκτες που κάνουν πολύ καλή δουλειά ο Μπακασέτας είναι ένα καταπληκτικό 10άρι. Ένας δεύτερος επιθετικός. Αλλά έχει τόσα προσόντα και μεγάλη καρδιά που μπορεί να παίξει στα πλάγια. Άλλοι δεν μπορούν. Ίσως είναι πρόβλημα του προγραμματισμού. Παίκτες με τα ίδια χαρακτηριστικά. Σε παίκτες όπως ο Μπακασέτας πρέπει να ψάχνουμε να δίνουμε λύσεις και αν και δεν έχει πάρει πολλά παιχνίδια τον θεωρώ σημαντικό παίκτη για την ΑΕΚ».

Για τον Χριστοδουλόπουλο, είπε: « Είναι κάτι που έχουμε μιλήσει με τον Λάζαρο. Είναι παίκτης που αλλάζει το ρυθμό στα παιχνίδια. Αυτή η δουλειά που έκανε ο Μπακασέτας ώστε να κουράσει τον αντίπαλο, ενώ υπήρχε και ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Ξέραμε αυτή η δουλειά που έγινε από τον Μπακασέτα θα μπορούσε να μεταφερθεί σε επιτυχία βάζοντας τον Λάζαρο. Ελπίζαμε να σκοράρει, πράγμα που έγινε. Στο ποδόσφαιρο μετράει πολύ η τακτική, η στρατηγική. Αν κερδίσεις όλα είναι καλά. Αν δεν κερδίσεις είναι πρόβλημα...».

Τελος για τον Μπακάκη, σημείωσε: « Είμαι πολύ υπερήφανος για τους παίκτες της ΑΕΚ. Ίσως κάποιοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο, αν κρίνω τις ερωτήσεις σας. Αλλά παίκτες όπως ο Μπακάκης, ο Κολοβέτσιος, ο Λαμπρόπουλος που μπορεί κάποιος να θεωρεί ότι είναι δεύτερου επιπέδου είναι πάντα εκεί να βοηθήσουν και προσωπικά είμαι περήφανος γι’ αυτούς. Για μένα είναι παίκτες πρώτου επιπέδου, πολύ σημαντικοί και δυστυχώς, όπως είναι ο Μπακάκης, λόγω των μυϊκών τραυματισμών, πέρασε μια δύσκολη περίοδο».

News 24/7

24MEDIA NETWORK