Εκπληκτικός για την εποχή ο Ολυμπιακός, εξάρα στη Μαλίν

Πολλά... χαμόγελα σκόρπισε ο “εξάσφαιρος” Ολυμπιακός με την εμφάνισή του κόντρα στη Μαλίν. Περίπου 20 ημέρες πριν από την τρίτη προκριματική φάση του Champions League και χωρίς τα “βαριά όπλα” (Εμενίκε, Καρσελά) στο χορτάρι, οι παίκτες του Μπένσικ Χάσι εμφανίστηκαν αγριεμένοι στο γήπεδο και σκόρπισαν την αντίπαλό τους μέσα στο σπίτι της με 6-0, παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο για τα δεδομένα της εποχής.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΑΛΙΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΓΚΕΝΚ / ΦΙΛΙΚΟ / ΜΑΛΙΝ - ΟΣΦΠ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι Ερυθρόλευκοι παρουσίασαν και σε σημαντικό βαθμό, τα στοιχεία που δουλεύουν από την πρώτη μέρα με την τεχνική ηγεσία. Όλοι πίσω από τη μπάλα στην ανασταλτική λειτουργία, γρήγορη μετάβαση παιχνιδιού, πίεση σε όλο το γήπεδο και ομαδικό πνεύμα. Ανάπτυξη με τη μπάλα κάτω, συνεργασίες και όσο το δυνατόν περισσότεροι παίκτες να πατούν στην αντίπαλη περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι στα περισσότερα γκολ οι σκόρερ βρήκαν δίχτυα από πολύ κοντινή απόσταση, ή εντελώς ανενόχλητοι απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στην αρχική ενδεκάδα υπήρξαν αρκετά νέα πρόσωπα καθώς επιλέχθηκαν οι Ομάρ, Κούτρης για τα άκρα της άμυνας με τον Ρέτσο παρτενέρ του Μποτία στις θέσεις των στόπερ. Ρομαό και Ταχτσίδης έκοψαν στα δύο τον άξονα, με τον Φορτούνη μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο. Στα δύο φτερά ξεκίνησαν ο -αναγεννημένος- Πάρντο δεξιά και ο Μάριν αριστερά, ενώ στην κορυφή επιλέχθηκε ο Μπεν.

Με κοντινές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, διαρκές τρέξιμο απ' όλους, αλληλοκαλύψεις και σωστές κινήσεις στο τακτικό σκέλος, οι πρωταθλητές έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους και άρχισαν να πυροβολούν. Πέτυχαν τρία γκολ σε κάθε ημίχρονο, τους ακυρώθηκε άλλο ένα, ενώ είχαν και αρκετές χαμένες ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Στο πρώτο μέρος, έκανε σεφτέ ο Ελαμπντελαουί (11') με κεφαλιά από σέντρα “πάρε-βάλε” του Πάρντο. Δέκα λεπτά αργότερα από συνεργασία σε εκτέλεση κόρνερ μεταξύ Φορτούνη-Μάριν, ο πρώτος σέντραρε και ο Μποτία μπήκε γκολ μαζί με τη μπάλα με κοντινή κεφαλιά. Στο 38' ο κεφάτος Φορτούνης έγραψε το 0-3 με απίστευτη απευθείας εκτέλεση κόρνερ!

Στο δεύτερο μέρος, και με μοναδική αλλαγή στο τερέν τον Ανσαριφάρντ αντί του Μπεν, οι φιλοξενούμενοι παρότι δεν μπήκαν με την ίδια ορμή, είχαν φύλακα-άγγελο τον Καπίνο, ο οποίος τους γλίτωσε από δύο γκολ σε ισάριθμα τετ α τετ (έδιωξε με τα πόδια). Πριν συμπληρωθούν 60 λεπτά, ο Μάριν έκανε σλάλομ, πάσαρε στο χώρο στον Πάρντο εκείνος σέντραρε στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Γερμανός που ακολούθησε τη φάση σκόραρε κι αυτός με κεφαλιά (!) για το 0-4. Στο 74' κι ενώ είχε αλλάξει όλη η ομάδα, ο Ανδρούτσος που έπαιξε ως δεξιός μπακ-χαφ γύρισε στον Ελιουνούσι κι εκείνος σκόραρε με το δεξί σαν σε προπόνηση.

Το 0-6 ήρθε στο 81' με τον Σεμπά να κλέβει στο ύψος της μεσαίας γραμμής και να δίνει έτοιμο γκολ στον Ανσαριφάρντ που δεν αστόχησε. Ως κεντρικό συμπέρασμα, ο Ολυμπιακός δείχνει ότι έχει μπει στον σωστό δρόμο. Η ομάδα έχει αρχή και τέλος, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και πάνω απ' όλα άπαντες προσπαθούν να εφαρμόσουν ό,τι ζητάει ο προπονητής. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Μπέσνικ Χάσι μέχρι την επόμενη...

Σε μεγάλα κέφια Φορτούνης (γκολ, ασίστ), Πάρντο (2 ασίστ), Μάριν (ένα γκολ), σταθερός και σοβαρός ο Ταχτσίδης, αξιοπρεπέστατος ο Κούτρης ως αριστερός μπακ, σωτήριος όποτε χρειάστηκε ο Καπίνο.

Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο (71' Χουτεσιώτης), Ελαμπντελαουί (62' Ανδρούτσος), Μποτία (62' Σισέ), Ρέτσος (62' Νικολάου), Κούτρης (62' Ντε λα Μπέγια), Ρομαό (62' Ζντιέλαρ), Ταχτσίδης (62' Σιώπης), Φορτούνης (62' Μαρτίνς), Μάριν (62' Σεμπά), Πάρντο (62' Ελιουνούσι), Μπεν (46' Ανσαριφάρντ, 83' Μανθάτης).

News 24/7

24MEDIA NETWORK