"Εκτεταμένα επεισόδια" είδε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στο Φάληρο

Όπως ανακοίνωσε επίσημα η ΕΠΟ ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Μπαξεβάνης άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για "εκτεταμένα επεισόδια" μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
olympiakos karaiskakis astinomia EUROKINISSI SPORTS

Για "εκτεταμένα επεισόδια" στα αποδυτήρια του "Γ. Καραϊσκάκης" και επεισόδια στον και εν γένει χώρο κάλεσε ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης κ. Μπαξεβάνης τον Ολυμπιακό σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΠΟ.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: " Σας ενημερώνουμε ότι ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, νομίμως εκπροσωπούμενης, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α', β', γ'), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ ΑΕ, 13/4/2017)".

Με βάση αυτή την δίωξη ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με:

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

-Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

-Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ

Πλέον, όλα θα εξαρτηθούν από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία θα αποφασίσει για την ποινή που θα επιβληθεί στον Ολυμπιακό. Σε αυτήν θα απολογηθούν οι ερυθρόλευκοι και αν η ίδια κρίνει ότι τα γεγονότα εμπίπτουν στα άρθρα 28 και 29, περί απειλών και βιαιοπραγίας κατά αξιωματούχων, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να κινδυνεύσει ακόμα και με αφαίρεση βαθμών. Μέχρι στιγμής, πάντως, δε προκύπτει από τις εκθέσεις απόπειρα βιαιοπραγίας.

24MEDIA NETWORK