Εκτός αποστολής για Ουκρανία οι Αιγύπτιοι

Εκτός αποστολής για Ουκρανία οι Αιγύπτιοι

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μίνος
Ανακοινώθηκε η αποστολή του ΠΑΟΚ που θα ταξιδέψει το πρωί της Τρίτης στην Ουκρανία, εν όψει του επαναληπτικού της πρώτης φάσης του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ με αντίπαλο την Μέταλουργκ του Ντόνετσκ.

Ο Γιώργος Κωστίκος προπόνησε τους παίκτες του στις εγκαταστάσεις τις Νέας Ευκαρπίας και εν συνεχεία γνωστοποίησε ότι ο Μαλαδένης και ο Ζωγραφάκης επιστρέφουν στην αποστολή, ενώ μένουν εκτός ο Μέγκαχεντ και ο Σικαμπάλα. Επίσης δεντα ταξιδέψει και ο Φατίχ Ακιέλ.

Ο πρώτος, μάλιστα, δέχθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ από τη διοίκηση του συλλόγου εξαιτίας του επεισοδίου που είχε με συμπαίκτη του κατά τον αγώνα με το Αιγάλεω για την εκτέλεση ενός φάουλ, ενώ ο έτερος Αιγύπτιος της ομάδας δεν κατάφερε να ξεπεράσει την θλάση που τον ταλαιπωρεί. Από την αποστολή εξαιρέθηκε και ο Εγκωμίτης, ο οποίος δεν έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

Η αποστολή για Ουκρανία:

Ανδράλας, Γιασουμή, Ζαγοράκης, Ζωγραφάκης, Ηλιάδης, Καρυπίδης, Κουτσόπουλος, Κωνσταντινίδης, Μαλαδένης, Μπαλάφας, Σαλπιγγίδης, Τοχούρογλου, Χαραλάμπους, Χασιώτης, Χριστοδουλόπουλος, Fernandes, Feutchine, Mieciel, Udeze.

Μήνυμα Γούμενου για το μέλλον

"Ο ΠΑΟΚ δεν θα μείνει ορφανός", ήταν το κεντρικό μήνυμα της συνέντευξης Τύπου που παρέθεσε ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Γούμενος, στην προσπάθεια του να εξηγήσει την απόφαση του Λόταρ Ματέους να μην αναλάβει την τεχνική ηγεσία των Θεσσαλονικιών.

"Οι απαραίτητες επαφές με τον Ματέους είχαν γίνει κανονικά. Μάλιστα είχαν υπογραφεί και τα συμβόλαια με τον μάνατζερ του και το μόνο που απέμενε ήταν να έρθει στην Θεσσαλονίκη για να αναλάβει την ομάδα. Τελικά μας ενημέρωσαν ότι δεν πρόκειται να μεταβεί στην Ελλάδα, όπως είπε είχε τρεις λόγους για τους οποίους δεν μπορούσε να αναλάβει τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος είχε να κάνει με το ότι δεν ήταν στην προετοιμασία, ο δεύτερος είχε να κάνει με το γεγονός ότι δεν είχε λόγο για την απόκτηση νέων παικτών, ενώ θεωρούσε ότι και η πίεση θα ήταν πολύ μεγάλη, όπως συνήθως γίνεται στην Ελλάδα και σε μία ομάδα, όπως είναι ο ΠΑΟΚ", τόνισε αρχικά ο κος. Γούμενος

Αρκετά σημαντικό στοιχείο του ρεπορτάζ είναι ότι ο Παπαβραμίδης, ο οποίος είχε συναντηθεί με τον μάνατζερ του Γερμανού τεχνικού, είχε προειδοποιήσει για την αλλαγή στάση του και την πιθανή άρνηση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ουγγαρίας.

Στην προσπάθεια του να εξηγήσει γιατί ο ΠΑΟΚ επέλεξε έναν προπονητή σαν τον Ματέους, ο Γούμενος τόνισε: "Προτιμήσαμε τον Ματέους γιατί αντιπροσωπεύει έναν τεχνικό της νέας γενιάς, όπως είναι οι Γκούλιτ, Φαν Μπάστεν, Ράικαρντ. Δεν θέλαμε έναν παλιό που δεν θα είχε φιλοδοξίες και όρεξη για δουλειά. Προσπαθήσαμε για καλό του ΠΑΟΚ να βρούμε έναν καλό προπονητή, ένα όνομα παγκόσμιας εμβέλειας, ένα όνομα που τέτοιο δεν είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα".

Οσον αφορά τον διάδοχου του Νίκου Καραγεωργίου στον πάγκο του "δικεφάλου" του Βορρά δεν πρόκειται να υπάρξει νεότερη εξέλιξη. Ο Γιώργος Κωστίκος δύσκολα θα επιστρέψει στο παλιό του πόστο, αφού αυτή την στιγμή δεν υπάρχει και ο κατάλληλος άνθρωπος για να τον διαδεχθεί. "Δεν έχω προτείνει στον Γιώργο Κωστίκο να αναλάβει τη θέση του προπονητή. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε οικογένεια. Όταν υπάρχει ανάγκη σε μια οικογένεια, όλοι πρέπει να βοηθάμε. Όσον αφορά το θέμα του προπονητή "πάγωσε" το θέμα. Δεν μας απασχολεί για την ώρα, μας απασχολεί το παιχνίδι της Πέμπτης. Θέλω να δώσω πάντως θερμά συγχαρητήρια στους παίκτες και την τεχνική ηγεσία, ήταν μια καλή νίκη, μας απασχολεί το ματς της Πέμπτης και μετά θα ασχοληθούμε με το ματς Κυριακής. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ορφανός. Έχει στελέχη. Θα τα δούμε όλα τα υπόλοιπα θέματα στην πορεία", τόνισε για το θέμα ο "ισχυρός" άνδρας του ΠΑΟΚ.

Ο πρόεδρος της ομάδας δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν για τον ίδιο στην αναμέτρηση της Κυριακής με το Αιγάλεω: "Σε ένα γήπεδο υπάρχει χιλιάδες κόσμος. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι θα διαφωνούν. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι σε αυτό. Δεν μπορεί όλοι να συμφωνούν. Κοιτάμε μπροστά, κοιτάμε το καλό του σωματείου, χωρίς ο ΠΑΟΚ να έχει προβλήματα. Σε όλες τις ομάδες του κόσμου υπάρχει μια μερίδα διαφωνιών. Πιστεύω, ότι οι αντίθετες απόψεις μπροστά στα συνθήματα ήταν πολύ περισσότερες. Ο κόσμος δηλαδή καταλαβαίνει την προσπάθεια που κάνουμε".

Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι είναι σίγουρο πως το τεχνικό επιτελείο έμεινε αρκετά ικανοποιημένο από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου κόντρα στο Αιγάλεω. Το μόνο κακό ήταν μία αψιμαχία του Μέγκαχεντ, με έναν συμπαίκτη του κατά την διάρκεια του ημιχρόνου, με αφορμή την εκτέλεση ενός φάουλ, με τον Αιγύπτιο να "πληρώνει" την απερισκεψία του με πρόστιμο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK