Ελλάδα - Λίχτενσταϊν: Αναζητείται φρένο για την κατηφόρα

Με σπασμένα φρένα στον κατήφορο συνεχίζει η Ελλάδα, που έμεινε στο 1-1 με τους ερασιτέχνες του Λίχτενσταϊν στο ΟΑΚΑ... Ο Μασούρας άνοιξε το σκορ (33'), ο Σαλάνοβιτς ισοφάρισε (85') και ο Φαν'τ Σιπ επέλεξε να τελειώσει η ομάδα του το ματς με δύο αριστερά μπακ!

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Oι παίκτες του Λίχτενσταϊν πανηγυρίζουν το γκολ του Σαλάνοβιτς στην αναμέτρηση με την Ελλάδα (1-1), για το Group J της προκριματικής φάσης του Euro 2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Τρεις μέρες μετά την ήττα στο Τάμπερε από την Φινλανδία, η Ελλάδα υποδέχτηκε το Λίχτενσταϊν στο ΟΑΚΑ για την 6η αγωνιστική των ομίλων της προκριματικής φάσης του Euro 2020. Παιχνίδι στο οποίο η εθνική ομάδα δεν είχε τίποτα απολύτως να κερδίσει, αφού η νίκη κόντρα σε έναν τόσο αδύναμο αντίπαλο δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να αποτελέσει βάλσαμο για τις πληγές της ή αφετηρία για ένα νέο ξεκίνημα. Αντίθετα, ένα στραβό αποτέλεσμα θα μαρτυρούσε πως το το βαρέλι δεν έχει πάτο. Και αυτό έγινε. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε τους ερασιτέχνες του Λίχτενσταϊν, κάνοντας τους 1500 ηρωϊκούς οπαδούς που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου να αισθάνονται κορόιδα που έκαναν τον κόπο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν και την στέγη Καλατράβα έτοιμη να βγάλει πόδια και να φύγει αγανακτισμένη από το ΟΑΚΑ...

Προηγήθηκε και... κοιμήθηκε

Ο Γιον Φαν'τ Σιπ είχε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με την ήττα στην Φινλανδία, δίνοντας φανέλα βασικού στους Μπακάκη, Τσιμίκα, Σάμαρη, Φετφατζίδη και διατηρώντας στο αρχικό σχήμα τους Μπάρκα, Μανωλά, Παπασταθόπουλο, Μπουχαλάκη, Μασούρα, Βρουσάι και Κουλούρη. Όπως ήταν αναμενόμενο, το Λίχτενσταϊν παρατάχθηκε με διάθεση να παρκάρει το πούλμαν. Η άμυνα των φιλοξενούμενων ξεκινούσε 10 μέτρα κάτω από την μεσαία γραμμή, στο δικό της μισό του γηπέδου, με προφανή στόχο να μην υπάρχουν χώροι για πιθανές συνεργασίες των αντιπάλων της.

Η Ελλάδα εγκλωβίστηκε σε ένα παιχνίδι με αργό τέμπο και πολλές παράλληλες πάσες, η απουσία παίκτη με ικανότητα στο '1 vs 1' σε λίγα μέτρα ήταν εμφανής, ενώ δεν υπήρχε η απαραίτητη κίνηση χωρίς τη μπάλα. Μπορεί τα ποσοστά κατοχής μπάλας να ήταν συντριπτικά υπέρ της Ελλάδας, ωστόσο οι ευκαιρίες έρχονταν με το σταγονόμετρο. Χρειάστηκε μια προσπάθεια του Κουλούρη από δεξιά και εκτός περιοχής να εξελιχθεί σε ασίστ για τον Μασούρα, προκειμένου να έρθει το 1-0 στο 33' με προβολή του διεθνή εξτρέμ από τα πέντε μέτρα.

"Όπου φτωχός κι η μοίρα του" λέει η παροιμία, με την Ελλάδα στο 47' και το 52' να σημαδεύει ισάριθμες φορές το οριζόντιο δοκάρι. Πρώτα σε κεφαλιά του Κουλούρη από γύρισμα του Μασούρα και μετά σε 'κεραυνό' του Μανωλά από τα 25-30 μέτρα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφερναν να διατηρούν τον ρυθμό στα επίπεδα... ύπνου, σταδιακά πέτυχαν να κοιμίσουν τους γηπεδούχους και όσο διατηρούνταν σε απόσταση βολής, έμεναν και στο παιχνίδι.

Το σοκ της ισοφάρισης και τα δύο αριστερά μπακ

Ο Φαν'τ Σιπ πέρασε στο ματς τον Ζέκα αντί του Μπουχαλάκη στο 59' και τον Παυλίδη αντί του Φετφατζίδη στο 68', αλλαγή που έφερε διάταξη 4-4-2 για την Ελλάδα. Ο Ολλανδός τεχνικός ήθελε ένα δεύτερο τέρμα για να μην γίνει η... στραβή, αλλά πού να 'ξερε. Λάθος συνεργασία Σάμαρη - Ζέκα, κλέψιμο του Χάσλερ και κάθετη στον Σαλάνοβιτς, που έφυγε πίσω από το κέντρο ανενόχλητος και πλάσαρε τον Μπάρκα στο τετ-α-τετ για το 1-1 στο 85'!

Η αντίδραση του Φαν'τ Σιπ ήταν να περάσει στο ματς τον Γιαννούλη αντί του Μασούρα και με το σκορ ισόπαλο, η Ελλάδα τελείωσε το ματς με δύο αριστερά μπακ... Ένα λεπτό πριν το γκολ των φιλοξενούμενων, ο Ολλανδός τεχνικός είχε διαφοροποιήσει την αλλαγή του. Αρχικά είχε αποφασίσει να ρίξει στο ματς τον Λημνιό αλλά τελικά του ζήτησε να κάτσει στον πάγκο. Και παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δέχθηκε το σοκ της ισοφάρισης, δύο λεπτά αργότερα προτίμησε να παίξει με δύο αριστερά μπακ.

Ό,τι και να πεις κανείς, μοιάζει λίγο. Και το σκηνικό γίνεται... τρομακτικό, αν αναλογιστεί κανείς ότι επόμενη υποχρέωση της εθνικής είναι αυτή με την Ιταλία εκτός έδρας. Θα λέγαμε να βάλει ο θεός το χέρι του, αλλά και αυτό μάλλον δεν θα ήταν αρκετό.

Στο Pod-όσφαιρο της εβδομάδας, ο Κώστας Μπράτσος με τον Γιώργο Περπερίδη κάνουν μία μεγάλη ανάλυση για τις καλοκαιρινές μεταγραφές ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Άρη και Παναθηναϊκού και αποφασίζουν ποιοι ενισχύθηκαν πραγματικά και ποιοι αποδυναμώθηκαν

News 24/7

24MEDIA NETWORK