Εμανουέλ Ινσούα: Ο Καρέρα ήθελε έναν 'villain' για αριστερό μπακ

Ο Ίβιτς είχε βολιδοσκοπήσει τις περιπτώσεις των Λούνα και Μλαντένοβιτς, δυο ακραίων αμυντικών με επιθετικό ένστικτο. Ωστόσο μόλις παρουσίασε στον Καρέρα τον Ινσούα, η επιλογή του Ιταλού ήταν ξεκάθαρη. Το Contra.gr εξηγεί σε αγωνιστικούς όρους την απόφαση απόκτησης του Αργεντίνου μπακ από την ΑΕΚ.

O Εμανουέλ Ινσούα αγωνίστηκε για τρία χρόνια με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Θα συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας, υπογράφοντας συμβόλαιο 3 ετών με την ΑΕΚ. (LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
O Εμανουέλ Ινσούα αγωνίστηκε για τρία χρόνια με την φανέλα του Παναθηναϊκού. Θα συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας, υπογράφοντας συμβόλαιο 3 ετών με την ΑΕΚ. EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Παίκτης της ΑΕΚ είναι ο Εμανουέλ Ινσούα, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους κιτρινόμαυρους. Μια μεταγραφή που παρουσίασε πισωγύρισμα στις συζητήσεις αλλά ολοκλήρωθηκε με επιτυχία και τον Αργεντίνο να τίθεται στην διάθεση του Μάσιμο Καρέρα για τη νέα σεζόν.

Εξέλιξη που ικανοποίησε τον Ιταλό τεχνικό, αφού αποτελούσε την πρώτη επιλογή του για την κάλυψη της θέσης του αριστερού μπακ. Μπορεί να παρατηρήθηκε μια ασυμφωνία στο στυλ των μπακ που προσέγγισε αρχικά η ΑΕΚ, ωστόσο παίκτη στα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Αργεντίνος ήθελε πρωτίστως ο Καρέρα. Ο Ίλια Ίβιτς είχε βολιδοσκοπήσει τις περιπτώσεις των Λούνα και Μλαντένοβιτς, δυο ακραίων αμυντικών που διακρίνονται κυρίως για τις επιθετικές τους ικανότητες. Ωστόσο μόλις παρουσίασε στον Ιταλό τεχνικό τον Ινσούα, η επιλογή του Καρέρα ήταν ξεκάθαρη 'δείχνοντας' τον πρώην μπακ του Παναθηναϊκού.

Η ερώτηση που προκύπτει είναι 'γιατί'; Ο Ινσούα είναι πιο κοντά στην αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή της ΑΕΚ. Ο Καρέρα θέλει την αμυντική του γραμμή σκληρή και με ταχύτητα. Ο Αργεντίνος μπορεί κάλλιστα να παίξει τον ρόλο του 'villain' από αριστερά. Για τη νέα σεζόν θα ήθελε να παντρέψει μια τετράδα με τους Μπακάκη, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα. Τρεις στους τέσσερις διαθέτουν δύναμη και ταχύτητα, ο Ουκρανός βάζει το... μυαλό, την εμπειρία, την καθοδήγηση.

Επίσης, ο Ινσούα διαθέτει μεγαλύτερη αμυντική ικανότητα, δυναμισμό, φυσικά προσόντα σε σχέση με τον πιο επιθετικό, τεχνίτη Λόπες. Έτσι τρόπον τεινά ο ένας συμπληρώνει τον άλλο και ο Καρέρα θα έχει δύο μπακ που μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο διαφορετικά σενάρια στο γήπεδο. Με τον Αργεντίνο στο χορτάρι ο ακραίος κυνηγός της πλευράς μπορεί να απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στο τρίτο μισό του γηπέδου προς την επίθεση, απαλλαγμένος ως ένα βαθμό από τα αυστηρά αμυντικά του καθήκοντα. Αντίθετα, ο Λόπες εξαιτίας της επιθετικής του φύσης, απαιτεί περισσότερη κάλυψη/βοήθειες.

Την ίδια στιγμή, ο Ινσούα ως γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και ψημένος στις συνθήκες που επικρατούν στο ποδόσφαιρο της χώρας μας, γλιτώνει τον Καρέρα από άλλα θέματα. Όπως αυτό της προσαρμογής και της κατανόησης του ρόλου του σε μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει επιτυχίες. Να σημειώσουμε πως αν επιτραπεί (γιατί κανείς ουσιαστικά δεν ξέρει ακόμη τι και πώς) η χρησιμοποίηση νέων παικτών στον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου, ο Αργεντίνος αποτελεί μια σημαντική προσθήκη για την ΑΕΚ. Και αυτό διότι έχει εμπειρία από τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, με τους 'ερυθρόλευκους' να εξακολουθούν να διαθέτουν μια πλήρη επιθετική γραμμή παρά τις όποιες απώλειες τους στο μεταγραφικό παζάρι.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ με την απόκτηση του Εμανουέλ Ινσούα αναμένεται να εμφανιστεί πιο στιβαρή αμυντικά και με περισσότερη ταχύτητα στα μέτρα που καλύπτει ο Αργεντίνος. Σε ένα σημαντικό ποσοστό απαλάσσεται από το ρίσκο της απόκτησης ενός παίκτη με μηδανιμή τριβή στην καθημερινότητα της, ως μέρος του ελληνικού πρωταθλήματος. Και η δουλειά του Καρέρα γίνεται λίγο ευκολότερη καθώς γνωρίζει πλέον το μίνιμουμ που μπορεί να περιμένει από τον Ινσούα, ενώ με την προσθήκη στόπερ (είτε είναι ο Βράνιες είτε κάποιος στο ίδιο αγωνιστικό στυλ) ο Ιταλός 'ξεμπερδεύει' από νωρίς με την βασική αμυντική τετράδα ενόψει της νέας σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK