Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό

Ενα ημίχρονο ήταν αρκετό

Μπορεί μία ομάδα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος έχοντας μόνο 45’ καλής απόδοσης; " Ναι και με το παραπάνω ", απάντησε η ΑΕΚ στο παραπάνω ερώτημα. Σαράντα πέντε λεπτά έφτασαν στην Ενωση να πετύχει δύο γκολ και να νικήσει 2-0 τον Ηρακλή στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα με Λυμπερόπουλο και Σέζαρ. Λίγα πράγματα οι Θεσσαλονικείς.
Οι επιλογές του Σάντος για την εντεκάδα ήταν οι αναμενόμενες. Πλάι στον Κατσουράνη έπαιξε ο Ιβιτς ενώ ο Σοάρες πήρε θέση στα δεξιά της επίθεσης με το Λάκη να μένει στον πάγκο. Στον αντίποδα, ο Κωφίδης θωράκισε το κέντρο του και άφησε τον Παπαποστόλου μόνο στη γραμμή κρούσης.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο τέταρτο αλλά τίποτα άλλο. Ο Σάντος ανησυχούσε στον πάγκο καθώς έβλεπε άτολμους τους παίκτες του, όμως ο Λυμπερόπουλος φρόντισε να του διώξει τη στενοχώρια. Ο Μεσσήνιος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Σέζαρ και με ωραία κεφαλιά έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ στο 18’.

Ο Ηρακλής δειλά-δειλά ζήτησε περισσότερα πράγματα από το παιχνίδι αλλά η έλλειψη ποιοτικού παίκτη στο χώρο της επίθεσης ήταν φανερή. Παρόλα αυτά ο Πρίττας, αν πλάσαρε καλύτερα στη φάση του 26’ θα μπορούσε να ισοφαρίσει το σκορ. Το 1-1 δεν έγινε, η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού (Ιβιτς και Λυμπερόπουλος έκαναν καλή δουλειά) και λίγο πριν την εκπνοή απέκτησε σσφές προβάδισμα. Ενας ωραίος συνδυασμός κατέληξε στα πόδια του Μάλμπασα, ο Σέρβος γύρισε την μπάλα στο πέναλτι και ο Σέζαρ με ακριβές σουτ έκανε το 2-0.

"Yπνος" στην επανάληψη

Ο Κωφίδης αντιλήφθηκε ότι η επιθετική του γραμμή δεν λειτουργούσε καθόλου καλά και την φρέσκαρε με Καπετάνο και Ερέρα. Ο Ηρακλής είχε ένα ζωηρό πρώτο δεκαπεντάλεπτο στην επανάληψη κατά το οποίο όμως του έλειψε η ουσία. Η ΑΕΚ έβαλε τις μηχανές να δουλεύουν στο ρελαντί, ο Σάντος χρησιμοποίησε τους Πλιάτσικα και Λάκη βάζοντας τον Λυμπερόπουλο σέντερ φορ χωρίς πάντως να αλλάξει κάτι δραστικά.

Η επιθετικότητα του Ηρακλή εξαντλήθηκε σε ένα καλο σουτ του Καπετάνου στο 77’ και μία άλλη καλή προσπάθεια του Μουράτι πέντε λεπτά αργότερα. Με μερικές σκόρπιες... τουφεκιές όμως δεν μπορεί να κερδίσεις έναν "πόλεμο". Η ΑΕΚ πανηγύρισε το πρώτο τρίποντό της στο πρωτάθλημα και ο Ηρακλής γυρίζει στην Θεσσαλονίκη "άδειος".


AEK: Σορεντίνο, Μόρας, Αλεξόπουλος, Μάλμπασα, Γεωργέας,Κατσουράνης, Ιβιτς, Λυμπερόπουλος, Σοάρες (63' Πλιάτσικας), Σέζαρ (89' Σαπάνης), Βιενγλνίσκι (75' Λάκης).

Ηρακλής: Αμπάρης,Δρούγας (74' Φορτούζι), Σνάουτσερ, Αλεμάο, Παπαζαχαρίας, Λαουάλ, Πρίττας, Επαλέ, Μουράτι, Λαγός (46' Eρέρα),Παπαποστόλου (Π. Καπετάνος).


Γκολ: 18' Λυμπερόπουλος, 42' Σέζαρ
Κίτρινες κάρτες: Σέζαρ, Aλεμάo, Mάλμπασα, Bιενγλνίσκι, Mόρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK