Επέλεξε Ζιρού αντί τον Ρονάλντο ο Βαν Ντάικ

Ο Ολλανδός αμυντικός ονομάτισε τους 4 δυσκολότερους αντιπάλους του και στην λίστα δεν συμπεριλήφθηκε ο Πορτογάλος σταρ.

Real Madrid's Cristiano Ronaldo, left, and Liverpool's Virgil Van Dijk challenge for the ball during the Champions League Final soccer match between Real Madrid and Liverpool at the Olimpiyskiy Stadium in Kiev, Ukraine, Saturday, May 26, 2018. (AP Photo/Sergei Grits)
(AP Photo/Sergei Grits) AP

Ο Βαν Ντάικ θεωρείται από αρκετούς ως ένα από τα κορυφαία στόπερ όχι μόνο του σήμερα, αλλά και όλων των εποχών. Στην πετυχημένη έως τώρα έχει αντιμετωπίσει πολλούς απαιτητικούς, απρόβλεπτους αντιπάλους, οι οποίοι κατάφεραν να τον φτάσουν στα όριά του ή ακόμα και να τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα.

Ο Ολλανδός αμυντικός της Λίβερπουλ κλήθηκε να απαντήσει ποιοι ήταν εκείνοι οι άξιοι αντίπαλοι και εκείνος δεν είχε κανένα πρόβλημα να το κάνει με ειλικρίνεια.

Τα ονόματα που ανέφερα ήταν εκείνα των Λιονέλ Μέσι, Σέρχιο Αγκουέρο, Έρλινγκ Χάαλαντ και Ολιβιέ Ζιρού.

Φυσικά, η επιλογή ή για την ακρίβεια η μη επιλογή παίκτη προκάλεσε μεγάλη αίσθηση. Ο 5 φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας, Κριστιάνο Ρονάλντο απουσίαζε από την λίστα του Βαν Ντάικ παρόλο που οι ίδιοι έχουν έρθει αντιμέτωποι στο παρελθόν.

Στην συνέχεια ο παίκτης του Κλοπ εξήγησε το σκεπτικό του πίσω από την επιλογή των Αγκουέρο, Χάαλαντ και Ζιρού, ωστόσο δεν χρειάστηκε να αναφερθεί στον Αργεντινό άσο της Ίντερ Μαϊάμι.

"Θα έλεγα ότι ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, είναι πολύ δυνατός, ένας σύγχρονος επιθετικός.

"Είναι η αμεσότητα. Αν τους δώσεις έστω και ένα εκατοστό, τότε θα σε τιμωρήσει.

"Είναι το ίδιο με τον Αγκουέρο. Δεν πέτυχε πολλά γκολ εναντίον μας, αλλά από τότε που έπαιξα εναντίον του όταν ήμουν στη Σαουθάμπτον ήταν πάντα δύσκολος, μπορούσε να τελειώσει με το αριστερό ή το δεξί, έπρεπε πάντα να είσαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

"Θυμάμαι ένα γκολ που πέτυχε εναντίον μας το 2018-19, ήρθε μπροστά από τον Ντέγιαν Λόβρεν από σέντρα και το τελείωσε τόσο γρήγορα".

Ενώ κάποιοι οπαδοί μπορεί να εκπλαγούν με την επιλογή του Ζιρού, ο Βαν Ντάικ εξήγησε γιατί εκτιμά τόσο πολύ τον πρώην επιθετικό της Άρσεναλ και της Τσέλσι.

"Ήταν ένας παίκτης σύνδεσης, μαζί εκείνη την εποχή με τον Αζάρ, ήταν πάντα ο Αζάρ που του έδινε το φάλτσο και αυτός κρατούσε την μπάλα", είπε.

"Έβαλε επίσης καλά γκολ εναντίον μου. Πάντα ένιωθα ότι δεν θα σκόραρε, αλλά κατάφερνε να σκοράρει".

Διαβάστε περισσότερα

Γιαμάλ: Θα ήθελε να φτάσει το ποδοσφαιρικό μέγεθος των Μέσι και Ινιέστα, "200 εκατομμύρια για εμένα;", αναρωτιέται

Ποτσετίνο: "Πανηγυρισμοί; Δεν είμαι κλόουν, είμαι προπονητής"

News 24/7

24MEDIA NETWORK